Dolar 32,3397
%0.28
Euro 35,1220
%0
Altın 2.312,910
%1.55
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aliağa'da Cumhuriyet'in 98. yılı törenle kutlandı

Aliağa'da Cumhuriyet'in 98. yılı törenle kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarının Türk milletine armağan ettiği Cumhuriyet'in 98’inci yıldönümü Aliağa’da tören ve etkinliklerle kutlanıyor.

  • Ege Postası
  • 29.10.2021 - 16:16

Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman’ın makamında tebrikatı kabul etmesiyle başlayan kutlama programı, Cumhuriyet alanındaki törenle devam etti. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet İmir, kurum müdürleri, askeri erkan, şehit aileleri, gaziler, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Meydanda öğrenci gruplarının yerlerini almaları ile birlikte Kaymakam Ömer Karaman, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ve Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun alanda halkı selamladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından programın açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Erdoğan Akyüz yaptı.

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ DR. ERDOĞAN AKYÜZ: “CUMHURİYET YENİDEN DİRİLİŞİN SEMBOLÜDÜR”

Kurtuluş savaşının Türk Milletinin yeniden var olma savaşı olduğunu belirten Akyüz, “Cumhuriyet yeniden dirilişin sembolüdür. Yaşadığımız coğrafyadaki tüm olumsuzluklara rağmen ortak tarih, ortak kader ve amaç birliği ile temeller üzerine kurulan Cumhuriyetimiz sayesinde bu topraklar üzerinde yaşayanlar ocağını ve aşını paylaşmada nasıl kardeş olduklarını bütün dünyaya göstermiştir. Gazi Mustafa Kemal’in liderliğinde milletçe birlikte kurulan Cumhuriyetimizin tüm değerlerini geleceğe taşımak hepimizin görev ve sorumluluğudur” dedi.

ALİAĞA KAYMAKAMI ÖMER KARAMAN; “CUMHURİYET AKILDIR, ADALETTİR”

Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman ise yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Cumhuriyet, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunun tescilidir. Cumhuriyet akıldır, adalettir. Büyük bir medeniyetin mirasçısı olan devletimiz kurulduğu günden bu yana hızla büyümüş, son yıllarda herkesin gıpta ile baktığı dev projeleri hayata geçirerek dünyanın en güçlü ülkelerinden biri olma yolunda hızla ilerlemektedir. Binlerce yıllık şanlı tarihimiz boyunca her zaman yeniden doğuşlara ve şanlı yürüyüşlere imza atmış başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olma üzere tüm şehitlerimizi, gazilerimizi minnet ve şükranla yad ediyorum”

ŞİİR VE GÖSTERİLER BEĞENİ TOPLADI

Konuşmaların ardından 29 Ekim Cumhuriyet koşusunda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Şehit Murat Coşkun Ortaokulu öğrencileri tarafından organize edilen gösteriler büyük beğeni topladı. Öğrencilerin “Cumhuriyet Korosu”, ortaokulu öğrencisi Özcan Ay’ın “Atatürk ve Cumhuriyet” konulu şiiri ve halk oyunları gösterisi ile devam eden program Engelsiz Mehteran Takımının mini konseri ve Aliağa Belediye Bandosu eşliğinde yapılan tören geçişiyle son buldu. Programın ardından Aliağa Amatör Balıkçılar ve Deniz Sporları Derneği (ALDER) ile Aliağa Motosiklet ve Bisiklet Spor Kulübü (ALMOB) tarafından organize edilen gösteriler de programa renk kattı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.