Dolar 32,6130
%0.43
Euro 34,6770
%-0.16
Altın 2.524,880
%1.63
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Akçay Caddesi karar değiştirtti: Komisyonda ‘evet’ dediler mecliste ‘ret’ verdiler

Akçay Caddesi karar değiştirtti: Komisyonda ‘evet’ dediler mecliste ‘ret’ verdiler

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı meclisine, Gaziemir ilçesi Akçay Caddesi’nde bina yüksekliklerinde 9 metreye koşulunun kaldırılmasını öngören önerge damgasını vurdu. İmar ve Bayındırlık Komisyonunda oybirliğiyle kabul edilen imar değişikliği önergesi hakkında Cumhur İttifakı grubu mecliste karar değiştirerek komisyonlarda ‘evet’ oyu verdiği önergeye meclis oturumda ‘ret’ oyu verdi.

  • Ege Postası
  • 14.11.2022 - 19:20

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı Olağan Meclis Toplantısı birinci bileşimi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer idaresinde gerçekleştirildi.

Oturumda dikkat çeken husus ise Gaziemir ilçesi Akçay Caddesi’nde imar değişikliği planına ilişkin meclisteki karar değişikliği oldu.

Gaziemir Belediye Meclisi’nde geçtiğimiz aylarda gündeme gelen ve meclis içinde çatlağa neden olan ‘plan değişikliği’ önerisi, bugün gerçekleştirilen Büyükşehir meclisinde gündeme geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis gündemine geldi.

Akçay Caddesi, Demiryolu, Hava Eğitim Yolu ve 337 Sokak arasında kalan bir kısım imar adalarındayüksekliklerinde 9 metreye koşulunun kaldırılmasına ilişkin plan kararının kaldırılmasına yönelik hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisi İmar ve Bayındırlık Komisyonunda oybirliğiyle kabul edilirken Cumhur İttifakı grubu mecliste karar değiştirerek komisyonlarda ‘evet’ oyu verdiği önergeye meclis oturumda ‘ret’ oyu verdi.

ŞAHİN: MAHALLE BAZINDA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ YAPILSIN

Önergeye ilişkin konuşan MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin, sadece caddede değil bütünsel bir imar planı yapılması gerektiğini belirtti ve “Biz bu alan için oybirliği vermedik burada da vermiyoruz. Bu bölge tamamen iş yerleriyle kaplı. Bizim önerimiz şu: 9 Eylül Mahallesi’nin tamamının imar planlarının yapılması. Kabul edilmedi. Biz de bu neden ret verdik. Tabii ki de mimarların söylediklerini dikkate alalım ama vatandaşların söylediklerini de dikkate alalım. Gaziemir’de zaten imarsız yerler var. Mesela buranın imar planı yapılırken 9 eylül Mahallesi’nin tamamının imar planı yapılsaydı. Buna ihtiyaç var. Bu maddeye komisyonda oybirliği vermiş ama iadesi yapılabilir mi? Bu mahallede bu yönde bir talep var” dedi.

ÖNAL: EĞER Kİ MAHALLELİNİN BİR ÖNERİSİ VARSA…

Önergeye ilişkin söz alan CHP’li meclis üyesi ve İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı İrfan Önal, bu konudaki inisiyatif için ilçe meclisini işaret etti ve “Biz Gaziemir Belediyesi’nin yaptığı çalışmalar doğrultusunda çalışmalar yapıyoruz. Biz oranın durumunu bilmediğimiz için revizyon çalışması yapamıyoruz. Komisyonumuz değerlendirmesini yaptı ve biz de yerinde bulduk bu değerlendirmeyi. Eğer ki mahallelinin bir önerisi varsa o konuda da alışmalar yapılıp önümüze getirilebilir” diye konuştu.

GÖNDEN’DEN AVM VE TRAFİK ÇEKİNCESİ

Söz alan AK Partili meclis üyesi Ali Gönen ise trafik konusuna dikkat çekti ve “Optimum önünde ve Akçay Caddesi’nde ciddi bir trafik yoğunluğu var. Yüksekliğin 9 metreye kaldırılmasıyla birlikte o bölgede yine AVM’lerin önünün açılacağı konusunda endişelerimiz var. Trafik yoğunluğu daha da artacak ve içinden çıkılamaz bir hale gelecek. Ayrıca imar problemleri yaşayan mahallelerimiz var. Bu mahallelerde Gaziemir nüfusunun yarısı yaşıyor. Bu nedenle oradaki vatandaşlarımıza haksızlık olur bu. Önceliğin o bölgelere vermesi lazım” ifadelerini kullandı.

SOYER: BİZE GELEN RAPORLA SINIRLIYIZ

Son olarak konuşan Başkan Soyer ise konuya ilişkin kararlarının sınırlı olduğuna dikkat çekerken Gaziemir ilçe meclisine çağrıda bulundu ve “Biz İBB meclisi olarak bize ilçeden gelen raporla sınırlıyız. İlçe belediyesindeki arkadaşlarımıza taleplerinizi iletelim onlar d abu konuda çalışmaları hızlandırsınlar” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.