Dolar 32,3193
%0.21
Euro 35,0844
%-0.11
Altın 2.301,270
%1.04
Bist-100 9,07
%2.99

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partililer uyardı, iki madde gündemden kaldırıldı

AK Partililer uyardı, iki madde gündemden kaldırıldı

AK Parti Bornova Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Fatih Taştan, yıkılan yapılardan ayrılan hurdaların ve atık elektrikli ve elektronik eşyaların Makine ve Kimya Endüstri Kurumu’na (MKE) verilmesi konusundaki maddeler konusunda, “Bu zaten bir yasal zorunluluktur. Gündemden kaldırılması gerekir” dedi.

  • Ege Postası
  • 05.01.2021 - 23:08

Bornova Belediyesi 2021 yılının ilk meclis toplantısı Başkan Mustafa İduğ’un başkanlığında gerçekleştirildi. 2020 yılında pandemiden dolayı yaşanan sıkıntıların ve can kayıplarının sona ermesini dileyen İduğ, “Hem toplumsal hem ekonomik açıdan önemli bir yıl yaşayacağımızı ve 2020’de yaşadıklarımızın devam etmemesini umut ediyoruz” dedi. 

Toplantıya damgasını vuran konu ise başkanlıktan gelen önergeler bölümünde iki maddenin gündemden kaldırılması konusunda yaşandı. “Yıkım ihalesi kapsamında yıkılan binalardan ayrılan hurdaların MKE’ye satışının yapılabilmesi” ve “Atık Getirme Merkezinde biriken atık elektrikli ve elektronik eşyaların MKE’ye verilmesi” önergelerinin görüşülmesine AK Parti Grup Başkanvekili Fatih Taştan’dan itiraz geldi. 

YASAL ZORUNLULUK GÜNDEME ALINAMAZ

Taştan, bu durumun yasal bir zorunluluk olduğunu ifade ederek, “Eğer biz zaten MKE’ye bunları vermiyorsak suç işliyoruz. Bir Menemen örneği var ortada, ne olduğunu görüyoruz. Belediye meclis üyelerinin bu ve devamındaki madde hakkında konuşuyorum, oturup karar alması görev alanının çok dışına çıkması olur. Bir de bu teorik olarak mümkün değil. Yasal zorunluluktur. Gereğini yerine getirmemiz lazım. Bu nedenle iki maddeyi gündemden kaldıralım” diye konuştu. 

Başkan İduğ da, her zaman açıklık ilkesiyle hareket ettiklerini ifade ederek, “Bu iki maddeyi bu sebeple getirdik. Bunlar zaten yaptığımız şeyler, sadece bir hatırlatma olması için gündeme aldık. Gündemden kaldırılmasında da hiçbir sakınca yoktur” sözlerine yer verdi. 

İÇKİLİ ALAN KONUSU ŞUBAT’TA ÇÖZÜLECEK

AK Partili Akın Dalgıç da Işık Egemenlik Mahallesi’yle ilgili içkili yer ruhsatıyla ilgili konunun dört aydır gündemde olduğunu belirterek, “Bu konu oy çokluğuyla gündemde kaldı. Mezarlık yolu, Işıkkent Yolu olması nedeniyle hem biz hem mahalle muhtarları konuyla ilgili şerhlerini ifade ettiler. Artık bu konunun bir neticeye bağlanması gerekir” sözlerine yer verdi. 
Başkan İduğ da, söz konusu alanı yerinde göreceğinin altını çizerek, “Şubat ayında karara bağlayacağız” dedi. 

METRUK BELEDİYE BİNASI

Dalgıç ayrıca, Pınarbaşı’nda metruk halde bulunan eski belediye binasının güvenli olmayan bir alan haline dönüştüğünü söyleyerek, “Belediyenin İZSU gişesi ve düğün salonu olarak kullanılan yer metruk binaya dönüştü. Burası metruk ve ışıksız bir yerde olmasından dolayı tehlike saçıyor. 6 yıldır böyle. Belediye yönetiminin burayı çocuk aktivite merkezi ve spor spora açılması konusunda bir projesi var; ama 2021 yılında böyle bir bütçe yoksa hiç olmazsa binanın yıkılıp otopark haline getirilmesi yerinde olur. En azından tehlike saçmaz” sözlerine yer verdi. 

AMATÖR KULÜPLERE DESTEK KONUSU

AK Parti Meclis Üyesi Mehmet Turu da, amatör spor kulüplerine nakdi yardım verilmesiyle ilgili önergesini hatırlattı. Başkan İduğ, nakdi desteği lige katılım payı olarak verdiklerini belirterek, “Ligler başlayınca bu desteği vereceğiz” bilgisini verdi. 

Turu da, “O halde bu yardımı amatör spor kulüplerine destek değil de lige katılım tescil parası olarak değiştirelim. Kaldı ki bu kulüplerin kira başta olmak üzere başka giderleri de var. Gider olarak da herhangi bir gider belgelemeleri yeterli. Ligler başlamadan bu destek mutlaka yapılmalı” sözlerine yer verdi. 

Mecliste ayrıca 5 Ocak 2017’de İzmir Adliyesi önünde yaşanan terör saldırısında hayatını kaybeden polis memuru Fethi Sekin ve adliye çalışanı Musa Can da anıldı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.