Dolar 32,5594
%0.14
Euro 34,8278
%0.47
Altın 2.418,580
%-0.59
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Yıldız’dan Başkan Batur’a ‘hizmetsizlik’ eleştirisi: ‘Duran adam’ eylemi tansiyonu yükseltti

AK Partili Yıldız’dan Başkan Batur’a ‘hizmetsizlik’ eleştirisi: ‘Duran adam’ eylemi tansiyonu yükseltti

Konak Belediyesi Mayıs ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın eski kurşun fabrikasında düzenlediği “duran adam” eylemine katılması mecliste tansiyonu yükseltti. AK Partili meclis üyesi Hakan Konak’ın değil başka ilçelerin sorunlarıyla ilgilenme noktasında Başkan Batur’u ‘hizmetsizlikle’ eleştirdi. 

  • Ege Postası
  • 01.06.2021 - 19:08

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Konak Belediyesi Haziran ayı Olağan Meclis Toplantısı birinci bileşimi Konak Belediye Başkanı Abdül Batur idaresinde gerçekleştirildi.
Tüm kararların oy birliği ile alındığı meclise damgasını vuran konu ise Başkan Batur’un geçtiğimiz hafta Gaziemir Eski Kurşun Fabrikası’nın olduğu yerde “duran adam” eylemine katılması oldu.

Oturum başlangıcında konuşan Başkan Batur, belediye bünyesinde ay boyunca yapılan hizmetler ve çıkılan ihalelere ilişkin bilgi verdi.

Konuşmasında normalleşmeye ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Başkan Batur, belediyedeki Covid vaka sayısına ilişkin de bilgi verdi ve “Bugün yeni bir normalleşme dönemine başladık. Esnaf arkadaşlarımız saat 21.00’e kadar da olsa bir nebze de olsa nefes alacak ve döndüğünün sağlanması konusunda esnaf arkadaşlarımıza nefes aldırdı. Yine de dikkat etmek ve fazla gevşememek gerekiyor. Haziran sonuna kadar bu şekilde disiplini gitmek önümüzü açacaktır. Öyle umut ediyoruz. Özellikle bu ay sonuna adar 30 milyon aşının geleceği şeklindeki beyanlardan sonra aşılamanın hızlanması bizi ve halkımızı rahatlatacak. Sevindirici. Çünkü biz de takip ediyoruz. Belediyemizde ki vakalar d oldukça düştü. Şu an 1 vakamız ve takip ettiğimiz bir hastamız var. 100 sayılarından buraya geldik. Bir an önce bu hastalığın ülkemizin başından gitmesi en büyük temennimiz” dedi.

“BİR VAİZ Mİ OLURDU YOKSA ZANGOÇ MU?”

Başkan Batur’un ardından söz alan CHP Grup Başkanvekili Mahmut Esat Arslan, geçtiğimiz günlerde ülke gündemine oturan, Ayasofya’da vaaz veren imamın Atatürk’e ilişkin olarak kullandığı "Öyle bir zaman geldi ki bir asır gibi bir zaman içinde ezan ve namaz yasaklandı ve müze haline çevrildi. Bunlardan daha zalim ve kafir kim olabilir? Vakfedileni çiğneyen lanete uğrar" ifadelerine tepki gösterdi ve şunları söyledi;  “Son günlerde bakıyoruz ki büyük Atatürk’e karşı olan saldırılar var. Planlı saldırılar gibi geliyor. En son biliyorsunuz Ayasofya’da vaaz veren din adamı kisvesindeki bir zat Atatürk’e büyük bir saldırı yaptı. Düşünmemiz gerekiyor: Eğer Atatürk olmasaydı o zat orada vaaz verilir miydi? Bir vaiz mi olurdu yoksa zangoç mu? Atatürk’ herkes sevmeyebilir. Hatta eleştirebilir de. Buna saygımız var. Demokratik bir ülkede yaşıyoruz. Ama Atatürk’e hakaret etmek hiçbir vatandaşın hakkı ve haddi değildir. Buna hiçbir zaman müsaade etmeyeceğiz. Bu karanlık düşüncedeki insanların bu vatanda barınma hakkının olmadığını düşünüyorum. 

CEP HERKÜLÜ İÇİN ÖNERGE MECLİS’TE

Gültepe Spor Kompleksine dünya şampiyonu ve rekortmen Milli Halterci Naim Süleymanoğlu’nun adının verilmesi AK Partili meclis üyeleri tarafından meclise önerge olarak sunuldu.
“Bulgaristan’daki Türklerin zorunlu göçü öncesinde yapılan asimilasyonun tüm dünyaya duyurmasının yanında Bulgaristan Türkleri için de bir ilham ve övünç kaynağı olmuştur. Arkasından sayısız dünya ve olimpiyat şampiyonluklarıyla rekorlar bırakan Süleymanoğlu’nun adını Konak ilçemizde yaşatmak amacıyla Konak Belediyesi tarafından yaptırılan Gültepe Spor Kompleksine adının verilmesini araz ederiz” ifadelerinin yer aldığı önerge, Hukuk Komisyonu, Çevre Komisyonu ve Eğitim ve Spor Komisyonu’na havale edildi. 

AK PARTİLİ YILDIZ’DAN GERİYE DÖNÜK VERGİLERDE MAHKEME UYARISI

Gündem dışı konuşmalarda söz alan AK Partili Meclis üyesi Hakan yıldız, geriye dönük vergilere ilişkin bir düzenleme yapılması gerektiğini tekrar gündeme getirdi ve emsal mahkeme kararı da gösterip şunları söyledi; “Burada muhalefet olarak görüştüğümüz kusurları size aktarmayı görev olarak gördük. Faaliyet raporunda işgaliye eleştirilerimizi de düzelttiğiniz söylemiştik. Yine belediyemizin en temel noktası, ortaya koyduğu faaliyetleri bir bütünlük arz ediyor. Bizim bu konuda geriye dönük vergilerin alınmasında bir eleştirimiz olmuştu. Sayın Başkan esnaf dostu duruşumuzu oraya koymak adına geriye dönük 5 yıllık vergilerin işletilmesinde bir hata olduğunu ve o vergilerin alınmasının haksızlık olduğunu dile getirmiştik. Siz de bununla ilgi bir düzenleme ve çalışma varsa getirin demiştiniz. Doğal olarak ben siz e İzmir 3. Vergi Mahkemesi’nin 2017/1279 esas numaralı kararını söyleyeyim. Bu Balçova’da geriye yönelik vergi alınmasına ilişkin alınmış bir karar. Diyor ki: Geriye dönük olarak vergi salınmasının mümkün olmadığından dava konusu ceza, tarhiyat ve hukuka uygun bulunmamaktadır. Özetle diyor ki siz kendi tespitinizi esas alıp o tarihten itibaren bunu uygulayın. Burada bir husus var. Vatandaşın yanında olan bir belediyemiz var. Gerekiyorsa idari işlem olmasına rağmen meclis kararı alabiliriz. Bizim söylediğimiz konu şu: geriye yönelik bir tespiti değil, güncel tespiti esas alarak bugün için ya da yeni yapılacak tespitler itibariyle mesken konumunda bulunup ticari konut olarak kullanan yerlere vergi değişikliğini mahkeme kararında emsal olarak düzeltebiliriz. Çünkü buna esas olarak şu anda cezalı işlem yapan vatandaşlarımız dava açacaklar. Bu davalar belediyemizin aleyhine sonuçlanma ihtimali yüksek. Borçlanmayla ilgi yeni bir gündem maddesi yolladınız. Yani borçlanma gündemimize gelmeye başladı. Yani bugüne aldığımız paraların faizi ve masraflarıyla iadesi gündeme gelecektir. Biz bu noktada en azından bu kararı dikkate alarak vatandaş lehine karar alınması gerektiğini düşünüyoruz. 

KONAK’TA HİZMETE “DURAN ADAM” GÖNDERMESİ

Yıldız’ın, Başkan Batur’un geçtiğimiz hafta Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ve Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ile yaptığı “duran adam” eylemine gönderme yapması üzerine Başkan Batur söze girerek, “Gaziemir’deki eyleme sizi de çağıracağım ben. Çok güzel bir eylem. Kimseye zararı yok. Siz de gelin” dedi.

Batur’a yanıt veren Yıldız, şubat ayında yaşanan sel felaketi üzerinden Başkan Batur’u Konak ile ilgilenmemekle itham etti ve “Seve seve gelirim. Ben çevreci bir insanım. Ben bunu eleştirmiyorum. Tam tersi çevre ilçelere gösterdiğiniz duyarlılığı göstermek için söyledim. Biraz da Konak’la vakit geçirmenizi isterim. Biliyorsunuz geçtiğimiz şubat ayında sel felaketi yaşadık ve en çok etkilenen ilçelerden biriyiz. Ayrıca Lale Mahallesi’ne birçok ev sular atında kaldı. Ben o sırada oradaydım. Felaketin derecesini tespit etme şansım oldu. O suların nasıl geldiğine baktım. Atatürk Maskı’nın altında büyükşehir bir köprü yaptı. O köprüden 50 metre sonra üçlü menfezden su kapalı menfeze gidiyor. Bu şekilde de su daha fazla hızlanıyor. Urum böyle olunca Karakuyu Mahallesi’nin orada eski körünün aylarındaki pislikle birlikte tıkıyor. Daha sonra tekrar o pisliklerle mahallemize giriyor ve caminin yanında duvarı delerek dereye karışıyor. Toplasanız 25 dakikalık su hareketi insanların yaşamını çekilmez hale getiriliyor. Yıkılan duvarın onarılmış haline baktığımızda taşlarla örülmüş ve hiçbir betonun tutmadığı, belediye yetkililerinin ‘Martın sonunda gelip betonlayacağız’ dediği o duvar mıcırla tutturulmuş. O mıcırlar derialtını tıkamış durumda. Bunlar Konak sınırlarında olmuş. Ben şunu istirham ederim. O mahalleye giderek vatandaşlarımızla konuşun. Ben bunu niye gündeme getiriyorum? Gaziemir’i takip ettiğimiz kadar Konak’ı da takip edelim. Bu sorunu takip edelim ve yeni bir felaketle karşılaşmayalım” diye konuştu.

“BİZİ KAŞIMIZIN GÖZÜMÜZÜN HATIRINA SEÇMEDİLER”

Yıldız’ın ardından konuşan Başkan Batur, Yıldız’ın meclisi gerdiğini söylerken “duran adam” eylemi eleştirilerine de sert bir dille yanıt verdi ve “Eleştiri olacaktır, sıkıntı olacaktır. Bunları eleştirmek en tabii hakkınız. Vergi konusunda getirdiğiniz mahkeme kararını inceleyelim. Gerekirse bakanlıkla da görüşelim. Görüşü alırız, dosyamıza koyar ve uygulamamızı yaparız. Yasa ve hukuk ne diyorsa onu yapmak mecburiyetindeyiz. Bunun yanında… Yeşildere’deki sel baskınıyla ilgili… Selin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız oradaki vatandaşları otele yerleştirmişti. Otelde de kendilerini ziyaret ettik ve onlara diğer mahallelerdeki vatandaşlarımızdan biraz daha fazla yardım konusunda söz verilmişti. Yerine de getirildi. Duvar konusunda da İZSU hassasiyetini gösterecektir. Biz de takibini yaparız. Sayın Yıldız, güzel güzel geliyorsunuz ve meclisi germeyi başarıyorsunuz. Gaziemir’deki olayla Konak olayının ne farkı var? Gaziemir’de 500 ton nükleer atık var. Biz bu kentte yaşamıyor muyuz? Gaziemir Belediye Başkanımız bu konuda hassasiyetini ortaya koymuş. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve İzmir’in kamu kurumları burayı seyrederken Gaziemir Belediye Başkanı dikkat çekmek için böyle bir eylem yapıyor. Siz oraya gidip o insanları gördünüz mü? Bunun kamuoyunun gündeminde tutulması kadar doğal bir şey var mı? Böyle bir davet gelince koşa koşa gittim. Kimseye hesap vermek zorunda değilim. Ne size ne de başka bir kurumun başkanına! Ben halkın sağlığı için ne gerekiyorsa koşa koşa bunu yaparım. Ben 10.50’de gittim ve 11.302de Hocazade Camii’nde cenazeye katıldım Konak’tan bu kadar ayrıldım. Aman aman! Biz yapılan çalışmalara bakıyoruz, çalışıyoruz da. Bizi kaşımızın gözümüzün hatırına seçmediler. Eleştiriler olur ama meclis germe konusunda Sayın yıldız bir numara. Muhalefet yapmak en tabii hakkınız. Ama bu hakkı kullanırken biraz daha biz nasıl yaklaşıyorsak öyle yaklaşırsanız daha iyi olur. Gaziemir’e gittim diye eleştiriyor. Kime ne? Ben o eylemde Konak Belediyesi’ni temsil ettim. O atıkları kim kaldıracak? Sizin de bu konuda sorumluluk hissetmeniz lazım. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın harekete geçmesi ve sizin de buna öncü olmanız lazım. Neymiş… Üç tane ilçe başkanı bir araya gelmiş bizi eleştiriyor. Bunlar basit şeyler. Biz Konak’ı temsil ediyoruz. Hem Konak’ın dışında hem de Konak’ta gayet iyi temsil ediyoruz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.