Dolar 32,4360
%-0.16
Euro 34,7801
%-0.55
Altın 2.450,080
%0.57
Bist-100 9.934,00
%2.24

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Baran’dan 3 Aralık mesajı: Varız ve var olmaya devam edeceğiz

AK Partili Baran’dan 3 Aralık mesajı: Varız ve var olmaya devam edeceğiz

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti meclis üyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelsiz İzmir Komisyonu Başkanı Ahmet Uğur Baran, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında dikkat çeken bir mesaj paylaştı. Toplumda bazı kesimlerin engelli haklarına saygı duymadığını belirten Baran, toplumun bunu angarya olarak görememesi gerektiğini ifade etti. Baran, “Siyasette de, ekonomide de, sokakta da varız ve var olmaya devam edeceğiz” dedi.

  • Ege Postası
  • 03.12.2020 - 13:23

EGEPOSTASI- 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında birçok siyasi ve yerel yönetici, günün anlam ve önemini belirten mesajlar paylaşırken engelli bireyleirn hayatlarına ve yaşadıkları zorluklara da dikkat çektiler.
İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti meclis üyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelsiz İzmir Komisyonu Başkanı Ahmet Uğur Baran da paylaştığı 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında dikkat çeken bir mesaj paylaştı. Mesajında engelli bireylerin de toplumun bir parçası olduğunu ifade eden Baran, "Kimse engelli haklarını tanımayı ve duyarlı olmayı bir angarya olarak görmemelidir" ifadelerini kullandı.

AK Parti iktidarıyla birlikte Türkiye'de engelliler için birçok engelin kalktığını söyleyen Baran, "Eski Türkiye'de dışlanmış, toplumun dışına itilmiş engelli bireyler için, AK Parti iktidarıyla birlikte yeniden bir benlik inşası başlatıldı. Gerek kamuda, gerekse de yasalar kapsamında sağlanan haklarla özel sektörde gerçekleştirilen engelli istihdamı, birçok engelli vatandaşımızı yeniden toplumun bir ferdi yapmış, özgüven sağlamıştır" dedi.

“ENGELLİ HAKLARINININ TANINMASI ANGARYA OLARAK GÖRÜLMEMELİ”

Toplumu yılın bir gününde değil, her gününde engellilere dönük farkındalığa davet eden Baran, "İş imkanı ve sosyal hakların kazanılmış olması engelliler için çok önemli. En az o kadar önemli bir diğer huhus ise sokaklar. Bugün ne yazık ki sokaklarımızda duyarlılık seviyesi istenen düzeyde değil. Kaldırım rampalarına araç park edenler, sarı şeritleri dükkanının bir parçası gibi kullanıp kapatanlar, bina girişlerindeki engelli rampalarını doğru açıyla yapmayıp bunu göstermelik yapanlar derken liste uzar gider. Bu konuda kimsenin 'Beni ilgilendirmez' demeye hakkı yoktur. Toplumun her ferdinin ne yazık ki yarın engelli bir birey olma riski mevcuttur. İşte bu sebepten dolayı kimse engelli haklarını tanımayı ve duyarlı olmayı bir angarya olarak görmemelidir" diye konuştu.

“TOPLUMUN KALBİNDEYİZ”

3 Aralık mesajında son olarak engellilere seslenen Baran, "Bizler engelli bireyler olarak toplumun dış halkası değil, tam aksine kalbindeyiz. İş yaşamının ve sosyal hayatın her katmanında yer almaya hakkımız da, bunu yapacak yetkinliğimiz de vardır. Hiçbir arkadaşım kendini günlük hayattan soyutlamamalı. Topluma ne kadar katılırsak, toplum da bize o oranda katkı sağlayacaktır. Siyasette de, ekonomide de, sokakta da varız ve var olmaya devam edeceğiz." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.