Dolar 32,5859
%0.22
Euro 34,8448
%0.52
Altın 2.417,090
%-0.65
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti’den beklenen hamle geldi: Torbalı seçimi üst mahkemeye taşındı

AK Parti’den beklenen hamle geldi: Torbalı seçimi üst mahkemeye taşındı

İzmir 1. İdare Mahkemesi’nin Torbalı Belediye Başkanı seçimine ilişkin AK Parti belediye başkan adayı Özgür Erman Çağlar’ın yaptığı yürütmeyi durdurma talebinin reddine karar vermesinin ardından gözler AK Parti’ye çevrilmişti. Edinilen bilgilere göre; Çağlar, üst mahkeme olan Bölge İdare Mahkemesi’ne İzmir 1. İdare Mahkemesi’nin kararına yönelik itiraz dilekçesi sundu.

  • Ege Postası
  • 11.06.2021 - 18:11

TENZİLE AŞÇI/ EGEPOSTASI- Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un vefatının ardından, Torbalı Belediye Meclisi’ne yapılan seçim ile CHP Grubunun adayı Mithat Tekin, belediye başkanı seçilmişti.

Seçimin hemen ardından AK Parti’nin adayı Özgür Erman Çağlar, seçimde CHP’li meclis üyelerinin kullandıkları oy pusulasının üzerine kimliklerini koyarak fotoğraf çektikleri ve bu fotoğrafları da WhatsApp grubunda ifşa ettiklerini iddia ederek gizli oy ilkesinin ihlal edildiğini iddia ederek, yürütmeyi durdurma talebiyle dava açmıştı ancak İzmir 1. İdare Mahkemesi, seçime dair yapılan “yürütmeyi durdurma talebinin” reddine karar vermişti.

Kararın ardından AK Partili yöneticiler, kararın bir üst mahkemeye taşınacağını söylemişlerdi. 

İTİRAZ BAŞVURUSU YAPILDI

Öte yandan; AK Parti kanadından beklenen hamle geldi ve bir üst mahkeme olan Bölge İdare Mahkemesi’ne İzmir 1. İdare Mahkemesi’nin kararına yönelik itiraz dilekçesi sunulduğu öğrenildi.

İtirazın dün yapıldığı belirtilirken itiraza gerekçe olarak bir önceki itirazda kullanılan delillerin mahkemeye sunulduğu öğrenildi. 
 
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.