Dolar 32,5468
%0
Euro 34,8650
%0
Altın 2.438,410
%0.34
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti karşı çıkmıştı: Tartışmalı ‘Urla’ planları askıda

AK Parti karşı çıkmıştı: Tartışmalı ‘Urla’ planları askıda

Mart ayında gerçekleştirilen İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinde gündeme gelen ve kısmi yapılaşmanın olduğu yerlerde bu yapılaşmaların tespit edilerek kıyı kenar çizgisinin değiştirilmesini öngören /5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği onaylandı ve askıya çıkarıldı. Plan değişikliği mecliste, AK PArti ve CHP gruplarının karşı karşıya getirmiş ve tartışmalara neden olmuştu. 

  • Ege Postası
  • 12.05.2022 - 14:11

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Mart ayında gerçekleştirilen İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinde olan ve Urla Belediyesi’nin Aralık 2021 tarihinde meclis kararıyla onaylayıp Büyükşehir’e ilettiği plan revizyonları gündeme gelmişti.

Kısmi yapılaşmanın olduğu yerlerde bu yapılaşmaların tespit edilerek kıyı kenar çizgisinin değiştirilmesini öngören plan değişikliği AK Parti ve CHP grupları arasında tartışmalara neden olmuştu. 

AK Parti kanadından yapılan eleştirilerde, ada ve parsel bazlı planlarda yaşanacak sorunlar nedeniyle mağduriyetler doğacağına dikkat çekmiş ve planların geri gönderilerek yeniden görüşülmesi önerisinde bulunmuşlardı.

AK Parti’nin önergesinin reddedildiği oturumda, Urla Gülbahçe Mahallesi ve Karapınar mevkiine ait 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği oy çokluğuyla kabul edilmişti.

PLANLAR ASKIDA

Öte yandan; büyükşehir meclisinde grupları karşı karşıya getiren 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği onaylandı ve askıya çıkarıldı.

PLANDA NELER VAR?

Hazırlanan plan raporunda, bölgenin İzmir-Manisa Planlama Bölgesi 1/100 bin Ölçekli Çevre Düzeni Planı ve 1/25 bin Ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planında “Kentsel Yerleşik Alan” statüsünde kaldığı belirtildi.

Askıya çıkarılan planlara göre; bölgedeki 71 bin 977 metrekarelik “günübirlik tesis alanı” ve 30 bin 33 metrekarelik “park ve yeşil alanın” statüleri değiştirilerek “konut alanına” çevrildi. 

Planla birlikte bölgedeki toplam konut alanı ise 102 bin 10 metrekare oldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.