Dolar 32,5679
%0.09
Euro 34,8967
%0.2
Altın 2.426,430
%0.13
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti Güzelbahçe İlçe Başkanı Demir: Bilgen'in iddiaları asılsızdır

AK Parti Güzelbahçe İlçe Başkanı Demir: Bilgen'in iddiaları asılsızdır

AK Parti Güzelbahçe İlçe Başkanı Ali Eşref Demir, CHP’li mevkidaşı Çağlayan Bilgen’in ‘Arıların Dili’ projesi ile ilgili dile getirdiği iddiaların asılsız olduğunu vurgulayarak, ‘’Projenin teorik uygulaması 2 yıl değil 84 saattir ve sertifika sonrası kursiyerlere yardımcı olmak için 2 veteriner ve bir ziraat mühendisi görevlendirilmiştir. Arı kovanlarının gece dağıtılması, apar topar olduğu için değil; arılar, Bergama’dan geldiği ve yol uzun olduğu için, sıkıntı olmasın diye, arıların pasif olduğu gece saatinde dağıtılması teknik olarak uygun olduğu için dağıtılmıştır. Ekipmanlar eksik değil, tam dağıtılan ekipmanları eksik alanlar olmuştur. Eksik alanlar, ekipmanlarını alması için bilgilendirme yapılmıştır.’’ dedi.

  • Ege Postası
  • 11.06.2022 - 10:22

AK Parti Güzelbahçe İlçe Başkanı Ali Eşref Demir, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen’in ‘Arıların Dili’ projesi ile ilgili basına yansıyan iddiaları üzerine açıklama yaptı. CHP’li Bilgen’in iddialarının aslı ile uzaktan yakından ilgi ve alakasının olmadığını dile getiren Demir, ‘’Sayın Bilgen, proje ile ilgili ya yanılış bilgi topladı ya da yanlış bilgilendirildi! Öncelikle şunu belirtmem gerek ki, projede 2 yıl süren bir eğitim yoktur. Teorik ve uygulamalı olarak haftada 5 saat olmak üzere toplamda 84 saattir. Yani toplamda 3 aylık bir eğitim sürecini başarı ile bitiren kursiyerler sertifika almaya hak kazanmıştır. Yani, 3 aylık eğitim süreci, Sayın Bilgen’in dediği gibi ‘Fiyasko’ değil, 84 saatlik yasal eğitim sürecidir. Yine CHP’li mevkidaşımın bir diğer iddiası ise gece apar topar kovanların dağıtılması konusu. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden uzman görevlilerin verdiği bilgiye göre; arılar gündüz gezer, gece arılar kovana toplanır. Gündüz taşınırsa arılar strese girer. Ayrıca havaların sıcak olması nedeniyle kovanlar taşıma sırasında kapalı olacağından arıları boğulmasına sebebiyet verebilir. Törende dağıtılan arılar, Bergama‘dan gelmiş ve yol uzun olduğu için sıkıntı olmasın diye arıların pasif olduğu, gece saatinde dağıtılması daha uygun görülmüş. Yani gece dağıtılması apar topar değil, tamamen teknik açıdan kaynaklanıyor!’’ dedi

"Ekipmanlar tamdır, eksik ekipman alan bazı kursiyerler vardır"

AK Parti Güzelbahçe İlçe Başkanı Ali Eşref Demir, bir diğer iddia olan eksik malzeme teslim edildiğinin de asılsız olduğunu belirterek, ‘’Kursa; 58 kursiyer başvurmuş ve 50 kursiyer sertifika almayı hak kazanmıştır. Sertifika alan kursiyerlere törende; 8 çıtalı arılı kovan, 2 tane boş kovan, arıcı önlüğü, arıcının kullandığı el aletleri, körük çıta açma aletleri verilmiştir. Kursiyerlerden bazılarının ekipmanlarını tam almaması sonrası, İlçe Tarım Müdürlüğü’nden kursiyerlere, 10 Haziran Cuma gününe kadar eksik malzemeleri İlçe Tarım Müdürlüğü’nden tamamlamaları istenmiş. Yani eksik malzeme verilmemiş, kursiyerlerden bazıları, hazır olan malzemeleri almamıştır. Yine CHP’li mevkidaşımın kursta görevli memurların başka yerlere görevlendirme yapılaması ile ilgili iddiası ise, edindiğimiz bilgiye göre, kursla alakası olmayan bir kurum için soruşturma kapsamında görev yerlerinin değiştirilmesi olmuş. Bunun üzerine kursiyerlere 2 veteriner ve 1 tane ziraat mühendisi hizmet vermek için görevlendirilmiş. Sayın Bilgen’in iddia ettiği gibi arılar kaderine terk edilememiş, görevlendirme yapılan veterinerler ve ziraat mühendisi, kurs sonrası da kursiyerlere destek vermeye devam ediyor ve edecektir.’’ dedi.

"Süreci hızlandırmak için bakanlıktan bütçe çıktı"

‘Arıların Dili’ projesinin ilçeye kazandırmak için çalışmaya ilk olarak kendisinin başladığını belirten Demir, ‘İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Belediyeye ilk olarak kursun maddi olarak desteklenmesi için talepte bulunmuştur. Ancak, projenin ilçemize hemen kazandırılması, süreci hızlandırmak için Tarım ve Orman Bakanlığımız ile yaptığımız konuşmalar sonrası ödenek hızlı bir şekilde çıkmıştır. Burada aslolan Güzelbahçeli hemşehrilerimize hizmet getirmektir. Sayın Bilgen’in iddia ettiği gibi bir engelleme yoktur. Sayın Bilgen yanlış bilgi ya da bilgilendirme ile güzel bir projeyi ‘Arı kovanına çomak soktular’ gibi bir ithamla kötülemesini esefle kınıyorum. Eğer kurumlar ile ilgili belediyenin yapmak istediği bir proje varsa, hemşehrilerimizin yararına olan her projeye biz de destek oluruz. Belediyemiz de bir kamu kurumudur. Biz de seve seve o sürece katkı koyarız. Sadece duyumlar ve asılsız iddialarla böyle bir demeç veren mevkidaşımın yaptığı açıklamalar; görevini layıkıyla yapan, amaçları sadece hizmet olan bürokrat ve kurum müdürlerimizi de derinden üzmüştür.’’ dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.