Dolar 32,6021
%0.39
Euro 34,8337
%0.29
Altın 2.504,160
%0.79
Bist-100 9.461,00
%-0.66

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti'den Tunç Soyer'e çok sert 'Mevlevi Semazen' tepkisi!

AK Parti'den Tunç Soyer'e çok sert 'Mevlevi Semazen' tepkisi!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal geçtiğimiz hafta sonu Agora’da gerçekleşen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı Kültür Zirvesi Gala Yemeği’nde gerçekleşen ‘Mevlevi Semazen’ gösterisini sert bir dille eleştirdi. Öte yandan Başkan Sürekli, 9 Eylül Zafer Yürüyüşü kortejinde yer alan bazı göstericiler üzerinden İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne tepki göstererek, "9 Eylül zafer yürüyüşü kortejinin önünde palyaçoları, hokkabazları yürüten zihniyetleri, şimdi de 700 yıllık Mevlevi kültürünü kurban etmiştir." dedi.

  • Ege Postası
  • 15.09.2021 - 10:22

EGEPOSTASI - Kültür Zirvesi nedeniyle şehre gelen uluslararası heyetlere İzmir ve Türkiye’nin kültürel değerlerinden örnekler verildiği gecede şarkıcı Cem Adrian da katılmıştı. O yemekte Mevlevi Semazen gösterisini üstü çıplak ve siyah kıyafetlerler yapılmasına tepki gösteren AK Partili Özgür Hızal sosyal medya hesabından şunları söyledi:

Yok artık. CHP'nin Mesnevi programı!  İzmir sizin marjinalliğinizin deneme tahtası değil! Toplumun değer yargılarına İzmir'de savaş açtınız.Bu savaşı kazanamayacaksınız!

SÜREKLİ: 700 YILLIK MEVLEVİ KÜLTÜRÜNÜ KURBAN ETMİŞTİR

AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'de sosyal medya hesabından sert tepki göstererek 'Mevlevi semazen' performansının videosunu paylaştı ve şunları söyled:

CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi; kutlama, anma ve tanıtımlarda işi zıvanadan çıkarmayı marifet saymaktadır! 9 Eylül zafer yürüyüşü kortejinin önünde palyaçoları, hokkabazları yürüten zihniyetleri, şimdi de 700 yıllık Mevlevi kültürünü kurban etmiştir. Adına ‘yeni kültür arayışı’ diyerek ortak değerlerimizi ve tarihimizi yerle yeksan eden bu yaklaşımları ile Mevlana’yı aslında hiç anlamadıkları, özümüze ne denli uzak düştükleri ortadadır. Öyle ki; İzmir’de sığındıkları hoşgörü zemini de bu marjinalliği kaldırmayacaktır.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.