Dolar 32,5068
%0.3
Euro 34,5765
%0.24
Altın 2.500,360
%0.69
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti bozuk yolları gündeme getirdi: Başkan İduğ çözüm için tarih verdi

AK Parti bozuk yolları gündeme getirdi: Başkan İduğ çözüm için tarih verdi

Bornova Belediyesi Ağustos ayı Olağan Meclis Toplantısında küresel iklim krizi ve etkililerini azaltmaya yönelik iki önemli adım atıldı. Krizine neden olan etmenlerin ve iklim krizinin etkilerinin azaltılması için Yaşar Üniversitesi’yle Sürdürülebilir Enerji ve İklim Değişikliği protokolü, Çevre Mühendisleri ile protokol imzalanması karar alındı. Toplantıda ayrıca, ilçedeki bozuk yollar da gündeme geldi. AK Partili meclis üyesi bozuk yollarla ilgili şikayetler aldıklarını belirtirken, Başkan İduğ, çözümün kısa sürmeyeceğini belirtti ve “Yapmamız gereken o kadar çok yol çalışması var ki… Altyapı sorunu var. Hep kurumlar kazmışlar, bırakmışlar. Belediyeyle hiçbir alakası yok. Bunlar, yapması ve planlaması kolay işler değil. Sırf tesis kurmakla değil… Ama bu, bu senenin sorununa kadar çözülecek bir konu değil. Ama Ekim sonunda daha iyi bir durumda olacağız” dedi.

  • Ege Postası
  • 02.08.2022 - 19:11

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Bornova Belediyesi Ağustos ayı Olağan Meclis Toplantısı, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ idaresinde gerçekleştirildi.

Oturumda, son dönemde küresel olarak büyük bir tehdit haline gelen iklim krizine karşı önemli iki adım da atıldı.

Mecliste, iklim krizinin etkilerini ve krizi neden olan etmenleri azaltmak, krizin yol açtığı afetlere karşı dirençli kent olmak için yapılacak çalışmalar kapsamında Yaşar Üniversitesi’yle Sürdürülebilir Enerji ve İklim Değişikliği protokolü, Çevre Mühendisleri ile de İşbirliği protokolü imzalanması önergeleri gündeme geldi.

Önergeler, meclis üyelerinin oybirliğiyle kabul edildi.

İmzalanan protokoller kapsamında; yenilenebilir enerjinin sürdürülebilir olması, tarım topraklarının ve ormanlık almalarının yok edilmemesi amacıyla çalışmalar yapılacak.

KOMİSYONDA ‘RET’ MECLİSTE ‘OY BİRLİĞİ’

Bornova ilçesi sınırları içerisinde yer alan Erzene Mahallesi’ndeki 127/4 sokak ile 127/2 sokak kesişiminde yer alan, 34946 ada 1 parselin bulunduğu imar adasının imar hattı ve yapı yaklaşma sınırlarının tekrar düzenlenmesine ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği yapılması İmar Komisyonu’ndan AK Parti’nin ‘ret’ oyları sonrası oy çokluğu ile meclis gündemine gelmişti. 

Meclis görüşülen ilgili gündem maddesinin oylatılması sırasında söz alan AK Partili meclis üyeler ‘Oyçokluğu’ kararından vazgeçtiklerini ve ilgili gündem maddesinin ‘oy birliği’ ile kabul edilmesi gerektiği yönünde öneride bulundu. Öneri sonrası oylamaya geçilen gündem maddesi meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi

AK PARTİ’DEN DOĞALGAZ VE YOL TALEBİ

Gündem dışı konuşmalarda söz alan AK Partili meclis üyesi İsmail Bedir, avaklıdere2deki doğalgaz sorununun çözüme kavuşması için talepte bulunurken hasarlı yolları da gündeme getirdi ve “Muhtarlarla yaptığımız görüşmede doğalgaz sorunun özellikle belirtmemi istediler. Bu konuda ilgili kurumlara giden muhtarlara ve vatandaşlara ‘Gidin belediyeyle çözün’ diyorlarmış. Sizden ricamız, Kavaklıdere’ye bu konuda el atılmasını istiyoruz. Bu konuyu çözelim. Bunların aynında asfalt fabrikasının gururla tanıtımını yapıyoruz ancak özellikle Atatürk Mahallesi bölgesinde arkadaşlarımızın yollarla ilgili ciddi şikayetleri var. ‘Arabalarımız servisten çıkmıyor’ diye şikayetlerde bulunuyorlar. Bununla da ilgilenirseniz seviniriz” dedi.

Bedir’in yollara ilişkin sözlerinin ardından Başkan İduğ, şikayetlerin ne zaman yapıldığını sordu ve Bedir, “2 ay kadar oldu” şeklinde yanıt verdi.

İDUĞ: SENENİN SONUNA KADAR ÇÖZÜLECEK BİR MEVZU DEĞİL

Bedir’in yanıtının üzerine ilgili bölgelerde yol çalışması yapıldığını belirten İduğ, “Eğer şikayetler iki ay öncesi içinse haklısınız. Ancak biz bir süredir Atatürk Mahallesi ve İnönü Mahallesi bölgesinde konusunda ciddi çalışmalar yapıyoruz. Hem yama hem asfalt çalışmaları yapıyoruz. Kendi dönemim için konuşuyorum. Yapmamız gereken o kadar çok yol çalışması var ki… Altyapı sorunu var. Hep kurumlar kazmışlar, bırakmışlar. Belediyeyle hiçbir alakası yok. Biz ekiplerimizle tüm hızımızla çalışıp sezon bitmeden tamamlamaya çalışıyoruz. Bunlar, yapması ve planlaması kolay işler değil. Sırf tesis kurmakla değil.. Bu bir ekip ve planlama işi. Çok şükür bütçemiz var elimizden geldiğince hızla yapacağız. Sezon bittiğinde daha iyi durumda olacağız. Ama bu, bu senenin sorununa kadar çözülecek bir konu değil. Biz yapıyoruz onlar 2 ay sonra kazıyor. Ama biz kurumlarla gidip anlaşmalar yaptık. Ama Ekim sonunda daha iyi bir durumda olacağız” diye konuştu.

Başkan İduğ, doğalgaz sorununa ilişkin de şunları söyledi; “Kavaklıdere’nin projesi çizildi. Ben bir arkadaşımız muhtarla bildikte İzmirgaz’a gönderip gerekli bilgiler aldırtacağım.”

İDUĞ: İŞ DÜNYASINDAN GELEN BİRİ OLARAK RAHATSIZIM

İlçedeki sorunların dile getirilmesi üzerine rahatsız olduğu bir konuyu gündeme getiren İduğ, “Mustarip olduğum bir konuyu söyleyeyim. Kamu da herhalde bu böyle işliyor, ben iş dünyasında gelen biri olarak rahatsızım, bunu da buradan itiraf edeyim. Bütün basın da yazsın. İnanılmaz bir şekilde rapor alan çalışan var. Sağlık yerleri nasıl bu kadar raporları veriyor anlamıyorum. İnanın veren yerleri de buldum. Elimden geleni yapıyorum ama bu kadar kolay rapor verilemez. Samimiyetle söylüyorum, ben ve ekibim iş yapmak için geldik. Sizlere hizmet için geldik. Ben bu tip aksamaları kabul eden bir adam değilim, olmayacağım da. Arkadaşlarım da her gün olması gereken çalışmayı yapmaya çalışıyorlar” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.