Dolar 32,4994
%0.27
Euro 34,5638
%0.2
Altın 2.497,500
%0.58
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
8. Gün'de gündem Selçuk: Umutoğulları'ndan flaş 'usulsüzlük' iddiası

8. Gün'de gündem Selçuk: Umutoğulları'ndan flaş 'usulsüzlük' iddiası

Gazeteci Mithat Umutoğulları, Büyük İzmir TV’de yayınlanan 8. Gün programında Efes Selçuk Belediyesi’ne ait işletmelerle ilgili çarpıcı iddialarda bulundu. Geçtiğimiz günlerde Selçuk’ta belediyeye ait kafelere gittiğini, ancak nakit alışveriş yaptığında kendisine fiş kesilmediğini söyledi. Belediyenin 2021 yılı Faaliyet Raporu’nda yer alan bilgilere göre işletmelerin büyük zarar gördüğüne dikkat çeken Umutoğulları, konunun takipçisi olacağının altını çizerken, Burada bir sistem kurulmuş. Bütün savcıları göreve davet ediyorum. Eğer verdiğim tarihlerdeki kamera kayıtları kontrol edilirse ve sayın başkan da merak edip bakarsa, alışveriş yaptığımızda fiş verilmediğini görecek. Tesislerde maalesef bir usulsüzlük var. Umarım Sayın Başkan da o sistemi kim kurmuşsa ve bunun sorumluları kimse, konuyla ilgili bir açıklama yapar” ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 09.06.2022 - 18:04

EGEPOSTASI – Gazeteci Mithat Umutoğulları, geçtiğimiz Pazartesi günü Büyük İzmir TV’de yayınlanan 8. Gün programında İzmir siyasetini değerlendirdi.

Umutoğulları, Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’in görevdeki 3 yıllık performansını değerlendirdi. Umutoğulları ayrıca geçtiğimiz günlerde Selçuk’ta belediyeye ait kafelere gittiğini, ancak nakit alışveriş yapıldığında fiş kesilmediğini ifade ederek, konunun araştırılması için yetkililere ve Başkan Sengel’e çağrıda bulundu.

Umutoğulları’nın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"SOSYAL MEDYADA FARKLI, SOKAKTA KONUŞULANLAR FARKLI"

"Bir belediye başkanının görevi, bulunduğu kente iyi hizmet etmektir. Yatırımlara bakıyorsunuz, ufak yatırımlar, rutin işler var. Belediyenin faaliyetleri içerisinde daha çok kültür sanat aktiviteleri, paneller, söyleşiler oluyor. 1,5 dakikalık videolarla PR çalışması yapıyor. Peki Selçuk’a indiğinizde gerçekten böyle bir durum var mı? Oradaki hikaye çok başka. Sokakta konuşulanlar farklı. Bir belediye başkanı göreve geldiği günden beri belediyede çalışan müdürlerin, memurların, personelin, işçinin yerlerini sürekli değiştiriyor. Personeliyle bu kadar uğraşan, sürekli sorun yaşayan bir belediye başkanının belediyecilikte başarılı olma şansı var mı? 

"PR YAPMAYI İYİ BİLİYOR"

Efes Tarlası Yaşam Köyü açılışından sonra tarlaya mahsul ekip, biçtiler. Karakış Halk Dayanışması adı verip ‘ekmekpaylas.com’ sitesi açmışlardı. Fakat aslında böyle bir site yok. Tıkladığınızda açılmıyor. Sahneye çıkıyorsunuz, gösteri muhteşem, ancak hazırladığınız araç gereçler piyasada yok. Başkan ‘Uçmak için kanatlara gerek yok. Hayal etmeniz gerekiyor’ demişti. Bu da hayali bir proje oldu. Hep hayal satmışlar, koca bir balon demiştim. Bir belediye başkanının yaptığı bütün icraatlarının altı boş. Aynı icraatları diğer belediyeler de yapıyor. Ama pazarlama yöntemi o kadar güzel ki, bence Selçuk Belediyesi’nin yaptığı en iyi şey bu. Selçuk Belediyesi bir kentte bir algı yaratmayı, belediye başkanıyla ilgili PR çalışması yapmayı iyi biliyor. Bir belediye bşaknın bu kadar aktif olması, kendini insanlarla çok buluşmasa bile sosyal emdyada  anlatıyor olması bence muhteşem bir iş. Bence birçok belediye başkanına örnek olması gerekiyor. Medyayı ve kendini öne çıkarmayı o kadar seven bir belediye başkanı ki, bütün bunları yaparken egosunu tatmin ediyor. Ekrana çıkmayı, göz önünde olmayı seven bir başkan. Kimi zaman şiir okuyor, kimi zaman bir fotoğrafı yorumluyor. Belediye başkanlığı dışında her şeyi yapıyor. 

"BELEDİYENİN KAFELERİ FİŞ KESMEDİ"

2-3 gündür Selçuk’ta kafeleri dolaştım. 4 Haziran Cumartesi günü Selçuk’ta belediye binasının karşısındaki kafeye gittim. 2 defa alışveriş yaptım. İlkinde bir çay aldım, fiş vermediler. İkincisinde de kafeden çıkarken su aldım, ama yine kimse bana fiş vermedi. Bir arkadaşımı arayıp, durumu ona söyledi. O da kafeye gitti yine fiş vermediler. 8 Haziran, saat 09.35’te gittik. 2 tost 3 çay aldık. Parayı verdik, kasiyerler farklıydı ama yine fiş vermdiler. Bu arada kasanın tam üzerinde bir kamera var, kayıtları mevcut. Hatta belki de birçok şeyi görebilirler. Kredi kartı alışverişiyle yapınca fiş veriliyor, ancak nakit verdiğinde fiş verilmiyor. 

"MAALESEF BİR USULSÜZLÜK VAR"

3 günde yaklaşık 150 liralık alışveriş yapmışız. Bize alışverişimizi belgeleyen bir fiş verilmemiş. Belediyeye ait bir kurumda alışveriş yaparken fişin verilmemesi suçtur. Yaklaşık 3 yıldan beri bu sistem yürüyor ve kafeler sürekli zarar ediyor. Belediyenin 2021 yılı Faaliyet Raporunu incelediğimde kafelerin zarar ettiği görülüyor. İşletmelerde bu kadar zarar etmiş, bu kadar kötü yönetilmiş bir yerde sayın belediye başkanı belediyeyi nasıl yönetiyor? Göreve ilk seçildiğinde ‘Geldiğimde avukatım beni koltuğun altında pembe icra dosyalarıyla karşıladı beni’ demişti. Şimdi işletmelere bakıyorsun hepsi zararda. Bütün savcıları göreve davet ediyorum. Eğer verdiğim tarihlerdeki kamera kayıtları kontrol edilirse ve sayın başkan da merak edip bakarsa, alışveriş yaptığımızda fiş verilmediğini görecek. Tesislerde maalesef bir usulsüzlük var."

“AK PARTİ SELÇUK’TA MUHALEFET YAPMIYOR”

Merak ettiğim hikaye şu: Selçuk’ta AK Parti’nin muhalefetinde tık yok. İzmir Büyükşehir Meclisi’nde AK Parti grubunun başarılı olmasının sebebi, Büyükşehir’in eksik yaptığı uygulamaları getirip, tartışmasıdır. Selçuk’ta ise AK Parti grubu ölü taklidi yapıyor. Faaliyet raporuna iki satırla şerh koymuşlar. Gerekçelerini bile açıklamamışlar. Burada AK Parti Selçuk eski İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen, şu anda Büyükşehir Meclis Üyesi… İlçede konuştuğum insanlar Sema Hanım’ın, Filiz Hanım’la hukukunun çok iyi olduğu ve AK Parti’nin muhalefet yapmasını engellediğini söylüyorlar. Orada yapılacak muhalefet olmayınca belediye başkanı istediği gibi ipi oynatıyor. Burada bence AK Parti’nin kendisini sorgulaması lazım. Selçuk’ta AK Parti’nin muhalefetini hiç görmedim. Başkan Sengel kimse olmayınca kendisi muhalefet yapıyor. Daha önce çukurlarla ilgili bir tweet atmıştı. Arkasından İZBETON açıklama yapmıştı. Sonra Başkan Sengel ‘Canım İZBETON’ diye yanıt verdi. AK Parti’nin yapamadığı muhalefeti Filiz Başkan kendisi yapıyor.

"SELÇUK'UN SOKAKLARINA BİR BAKSINLAR"

Selçuk’ta sebze ve meyve halleriyle ilgili de görüştüm. Vatandaş ‘Orada zenginlerin malını satıyorlar’ diyor. Belli bir açılış dönemleri varmış, durumu iyi olan üreticinin malını getirdiği dönemlerde açık oluyormuş. Dolayısıyla Başkan populist bir siyaset yapıyor. Daha çok insanların gözünü boyuyor. Ama gitsinler bir Selçuk’un sokaklarına, halktan gelen şikayetlere baksınlar. 

"VAN KAMPI'NDA KENDİ PARTİSİNİ ELEŞTİRMİŞ"

Başkan CHP’nin Van kampında da söz alıp, konuşmuş. ‘Biz iktidar istiyoruz ama biz hazır mıyız?’ diye sorup, partisini eleştirmiş. Enteresan çıkışları var. Selçuk’ta önümüzdeki süreçte kafelerde kesilmeyen fişlerin takipçisi olacağız. Eğer bütün bunlara rağmen hala bir çözüm yoksa, insanların aklına başka bir şey geliyor. Başkana şunu da söyleyeyim orada kafedeki çalışanlara bir şey yapma. Orada bir sistem kurulmuş. Onu başkan inceleyip, araştıracak mı açıklama yapacak mı çok merak ediyorum. Sayın savcıların, Maliye’nin ya da ilgili diğer birimlerin harekete geçmesi gerekiyor. Çünkü orada haksız kazanç var. Paralar nereye gidiyor? Otopark ve düğün salonlarının gelirleri olmasa her şeyden zarar ediliyor. Kafeler sürekli zarar ediyor. Pandemi neden oldu diyebilirler ama kafeler 1 trilyon 800 milyar ciro yapıyor, 450 milyar zarar etmiş. Umarım Sayın Başkan orada o sistemi kim kurmuşsa, bu sorumlular kimse bununla ilgili bi açıklama yapar. Varsa bir usulsüzlük en azından bizim paramıza sahip çıkar."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.