Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
6 ilçede şehitler için anma törenleri düzenlendi

6 ilçede şehitler için anma törenleri düzenlendi

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü dolayısıyla İzmir'in Urla, Karaburun, Tire, Ödemiş, Seferihisar ve Aliağa'da ilçelerinde tören düzenlendi.

  • Ege Postası
  • 18.03.2021 - 14:15

Urla Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Murtaza Dayanç, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, oda başkanları, gaziler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. 

Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kaymakam Dayanç, şeref defterini imzaladıktan sonra yaptığı konuşmada, kutsal vatan toprağı uğruna canlarını feda edenlere büyük minnet duyduklarını kaydederek, şunları söyledi:

"Tarih boyunca esarete ve zulme boyun eğmeyen milletimiz 'Çanakkale geçilmez' diyerek, istiklali uğruna yedi düvele meydan okumuş, neticede aziz şehitlerimizin kanlarıyla sulanan vatan toprağı düşmana teslim edilmeyerek destansı bir zafer kazanılmıştır. Bizlere emanet ettiğiniz bu kutsal mirası kanımızın son damlasına kadar koruyacağımıza, birlik ve beraberlik içinde ülkemizi daha ileri seviyelere taşıyacağımıza bir kez daha huzurlarınızda söz veriyoruz." 

Dünya var oldukça ay yıldızlı bayrağın dalgalanacağını ifade eden Dayanç, "Bu vesile ile cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha şükran ve rahmetle anıyoruz." dedi. 

Urla ilk ve orta öğretim okulları arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere plaket ve hediyeleri takdim edildi.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenin ardından anma programı Yıldız Tepe Şehitliği'nde devam etti. Şehitliğe çelenklerin sunulmasının ardından şehitler için dualar okundu.

Karaburun

Karaburun Cumhuriyet Meydanı'ndaki anma törenine Kaymakam Serap Özmen Çetin, Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, kamu kurumu temsilcileri, şehit yakınları, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. 

Karaburun Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Konferans Salonu'nda da anma programı düzenlendi. 

Tire

Tire'deki anma programında Kaymakam Fatih Çobanoğlu, Belediye Başkanı Salih Atakan Duran ve ilçe protokol üyeleri Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Heyet, daha sonra Şehitlik ziyaretinde bulundu. Tire Müftülüğü tarafından şehitlikte dualar okundu. 

Şehitler, Ödemiş ve Seferihisar'daki törenlerle anıldı

Ödemiş

Ödemiş Hükümet Meydanında gerçekleşen törende saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kaymakam Fatih Aksoy ve Belediye Başkanı Mehmet Eriş tarafından Atatürk anıtına çelenk sunuldu. 

Ödemiş Askerlik Şubesi Personel Asb. Kd. Üçvş. Şube Başkan Vekili Mehmet Uçar, konuşmasında toprakları vatan kılmak için canlarını seve seve feda eden aziz şehitleri ve başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm gazileri rahmet ve minnetle andıklarını söyledi. 

Uçar vatanın çok kıymetli olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Aziz milletimizi haritadan silmek için var güçleriyle üstümüze gelen, bizleri yok etmek için her türlü imkanı seferber eden işgal güçlerine karşı ömrünün en güzel çağlarında vatan uğruna ölüme seve seve koşan ve vatanımızı düşmana çiğnetmeyip, tarihe 'Çanakkale Geçilmez' mührünü kazıyan şerefli ve asil ecdadın torunları olarak bizlerde bugün aynı azim ve kararlılıkla 'Çanakkale Geçilmez, Çanakkale Vazgeçilmez' diyoruz."

Seferihisar

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi nedeniyle Seferihisar ilçesindeki tören ise ilçe şehitliğinde düzenlendi. 

Şehitlikte Kaymakam Naci Aktaş ve Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, anıta çelenk sundu.

İlçe Jandarma Muh. Tab Komutanlığı Muh. Tgm Emre Demircioğlu günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Seferihisar Müftüsü Kemal Bal, Kuran-ı Kerim tilavetinde bulundu. 

Protokol üyeleri, şehitlikteki kabirlere çiçek bıraktı, dua etti.

İYİ Parti Seferihisar İlçe Başkanlığı, anma etkinlikleri kapsamında Atatürk Anıtı önünde pilav hayrında bulundu, CHP Seferihisar İlçe Başkanlığı da hoşaf ve ekmek dağıttı. 

Seferihisar İYİ Parti İlçe Başkanı Şadiye Aşçıoğlu, "Bizler için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve şükran ile anıyoruz. 18 Mart dolayısı ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve tüm kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet, şükran ve saygı ile anıyoruz." dedi. 

Aliağa

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106’ncı yıl dönümü, İzmir’in Aliağa ilçesinde düzenlenen tören ve bir dizi programla kutlandı.

Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen resmi törene Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Kürşat Bahadır Turan, İlçe Jandarma Komutanı Rıfkı Kulaksız, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Balıkçıoğlu, askeri erkân, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, şehit ve gazi yakınları ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Atatürk anıtına çelenk sunumu, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunması ve Aliağa kabristanlığında bulunan şehitlik ziyareti sonrası Şehit Murat Coşkun Ortaokulu ile Fen Bilimleri Okulları işbirliğiyle Fen Bilimleri Konferans Salonunda anma programı düzenlendi. Programdan önce katılımcılara fotoğraf sergisi ve enstrümental müzik gösterimi sunuldu.

Fen Bilimleri Konferans Salonundaki programda konuşma yapan Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Akyüz, “Çanakkale savaşları, maddiyatın maneviyatı yenerek dünya tarihi üzerinde çok büyük etkileri olmuş bir destandır. Bu savaşları benzersiz kılan işgalci devletlerin, dönemin en muazzam savaş gemilerinin ve binlerce askeriyle boğazı kuşatıp arsızca saldırması değil, gökten yağmur gibi yağan ateşe göğsünü siper eden, yaralı düşman askerlerini sırtına alarak işgalci devletlere insanlık dersi veren kahraman aziz şehitlerimizdir. Bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün, vatan sevgimizin, birlik ve beraberliğimizin ölümsüzleşen simgeleri olan aziz şehitlerimiz sonsuza kadar kalbimizde yaşayacaktır” dedi.

Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman da, “Emperyalistler üzerimize üşüşürken milletimizin manevi gücü Çanakkale'de destanlaşmıştır. Çanakkale mazlum ulusların örnek aldığı bir savaştır. Çanakkale'yi ne kadar anlatsak azdır. Çanakkale'de düşmanlarımızın dahi hayranlığını uyandıran bir milletin kahramanlığı vardır. Anadolu'nun yeniden bir Türk yurdu olduğunun dünyaya haykırışıdır. Bu ülke, bu devlet, bu Cumhuriyet hiç kimsenin tahmin edemeyeceği kadar dökülen kanla kazanıldı. Bu nedenle bu ülkenin evladı olmaktan gurur duyuyorum” diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından “Şehitlere Saygı” temalı slayt gösterisi ile öğrencilerin hazırlamış olduğu “Çanakkale Şehitlerine Şiir ve Çanakkale Türküsü”nün gösterimi yapıldı. Anma programı, “Bu Vatan Kimin” adlı şiirin video sunumu ve “Çanakkale Savaşı - Gölge Oyunu”nun gösterimiyle son buldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.