Dolar 32,3764
%0.18
Euro 34,9968
%-0.19
Altın 2.333,930
%0.58
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
37 yıllık gelenek sürüyor: 'Kardeşlik' Projesi

37 yıllık gelenek sürüyor: 'Kardeşlik' Projesi

37 yıllık Türk-Alman ilişkilerine önemli katkılar sağlayan Torbalı-Wunsiedel kardeş kent projesi, Torbalı Belediyesi’nin destekleri ile ayakta durmaya devam ediyor. Bu kapsamda Almanya’da 8’i öğrenci 11 kişilik heyet, Torbalı’ya geldi.

  • Ege Postası
  • 16.08.2022 - 10:58

1985 yılından bu yana Türk-Alman ilişkilerine önemli katkılar sağlayan Torbalı-Wunsiedel kardeş kent projesi, Torbalı Belediyesi’nin destekleri ile ayakta durmaya devam ediyor. Kardeş kent projesi kapsamında devam eden öğrenci değişimi bu yıl da devam etti. Bu kapsamda 8’i öğrenci 11 kişilik heyet, Torbalı’ya geldi. Heyeti makamında ağırlayan Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, öğrenci ve öğretmenlere çeşitli hediyeler takdim etti. Heyetteki öğrencilerin kentle ve kendisiyle ilgili soruları yanıtlayan Başkanımız, kardeş kent projesini geliştirmeye devam edeceklerini kaydetti.

37 YILLIK DOSTLUK

İki hafta boyunca Torbalı’da kalacak olan heyet, Türk dilini, Türk aile yapısını ve Türk kültürünü yerinde inceleme fırsatı bulacak. İlçedeki turlarına ilk olarak Torbalı Belediyesi’ni gezerek başlayan öğrenciler Torbalı’daki tarihi ve kültürel mekanları da gezecek. Geçmişi M.Ö.5000 yılına kadar dayanan Metropolis Antik Kenti’ni ziyaret edecek olan öğrenciler, Torbalı Kent Arşivi, Efes Antik Kenti, Meryem Ana, Yedi Uyuyanlar Mağarası, Şirince ve İzmir’de bazı noktaları ziyaret edecek. Yine bu kapsamda cami ziyaretleri de gerçekleştirecek olan heyet, dil animasyonu eğitimi de alacak. Torbalı’dan öğrencilerin de eşlik ettiği heyet, bu öğrencilerin de yardımıyla  Belediye Başkanı Mithat Tekin’e Türkçe sorular sorması, tebessüm ettirdi. Türk-Alman ilişkilerine ve kültürler arası aktarıma önemli katkıda bulunan projenin 37 yıldır sürüyor  olması her iki kent yöneticilerini memnun ediyor. 

MARTİN RESLAKE: YENİDEN TORBALI’DA OLMAK ÇOK GÜZEL

Uluslararası anlamda önemli projelerden biri olarak kabul edilen Torbalı-Wunsiedel kardeşliği 37 yıldır ayakta duruyor. Torbalı’nın ikinci vatanı haline geldiğini ifade eden Heyet Başkanı Martin Reslake proje sayesinde ilerleyen Türkçesiyle, “Torbalı’yı çok seviyorum. Defalarca kente gelme fırsatı buldum. Torbalı’yı ve insanlarını çok özledim. Projenin devam ediyor olması bizleri mutlu ediyor. Türk-Alman gençlerinin buluşması, kültürlerin tanıtılması kentimiz için çok önemli. Yeniden burada olmak çok güzel” ifadelerini kullandı. Öte yandan Reslake, Almanya’dan getirdiği anlamlı hediyeleri Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin’e takdim etti. 

TEKİN: BU PROJE İKİ ÜLKE İLİŞKİLERİ AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ

Torbalı-Wunsiedel kardeş kent projesinin önemine değinen Başkan Tekin, "37 yıldır bu proje için emek harcıyoruz, ayakta tutmaya çalışıyoruz. Torbalı ile Wunsiedel arasındaki kardeş kent projesini sürekli geliştirip bugünlere kadar getirdik. Projenin devam ediyor iki ülke ilişkileri için de çok önemli. Bu proje sayesine yüzlerce öğrencimiz Almanya’ya gidip hem Alman kültürünü tanıma hem de Almanca öğrenme fırsatı buldu. Bugün de biz Alman gençlerimizle buluştuk. Onları 14 gün boyunca misafir edeceğiz. " ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.