Dolar 32,4774
%0.5
Euro 35,0075
%-0.16
Altın 2.328,740
%0.36
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
23 Nisan coşkusu İzmir'i sardı

23 Nisan coşkusu İzmir'i sardı

İzmir'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği etkinliklerle şenlik havasında kutlanıyor. Gündoğdu Meydanı ile Kültürpark arasında düzenlenen korteje katılarak çocukların bayram coşkusuna ortak olan Soyer, “Atamızın bize bıraktığı mirasa layık olmaya çalışıyoruz. İzmir'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı neşeyle, coşkuyla kutluyoruz” dedi.

  • Ege Postası
  • 23.04.2022 - 15:00

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 102’nci yıl dönümü için düzenlenen etkinlikler coşkulu kutlamalara sahne oldu. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı bayram için İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği kortej kentte şenlik havası estirdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, binlerce çocuk ile kortej eşliğinde Gündoğdu Meydanı’ndan ve Kültürpark’a yürüdü. Kortej “Egemenliğin bağımsızlığın özgürlüğün bayramı kutlu olsun” yazılı pankartın arkasına sıralandı. Başkan Tunç Soyer evlerinin balkonlarına çıkarak kutlamalara alkışla katılan İzmirlilerle de selamlaştı. Korteje dans ve kukla gösterileri de eşlik etti.

Kültürpark'ta coşkulu kutlama

Korteje İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yanı sıra eşi Neptün Soyer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Nilay Kökkılınç, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, CHP’li yöneticiler, yurttaşlar ve çocuklar katıldı. Yürüyüşün son bulduğu Kültürpark'ta düzenlenen halk oyunları gösterisi ise büyük ilgi gördü.

“Tam bir bayram kutluyoruz”

Gösterinin ardından konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, “Gerçekten bayram, festival, karnaval kıvamında çok keyifli bir kutlama. Çocuklarımızla beraber marşlar söyleyerek geldik. Herkes coşkulu ve heyecanlı. Çok mutluyuz, çok gurur duyuyoruz. Hakikaten Atamızın bize bıraktığı mirasa layık olmaya çalışıyoruz. Muhtarlarımız bizimle çocuklarımız bizimle, çok mutluyuz. Tam bir bayram kutluyoruz” dedi.

“Atalarımızın yaptığı gibi güzel bir ülke emanet etmeye gayret edeceğiz”

Başkan Soyer miniklere verdiği mesajda ise, “Atalarımızın yaptığı gibi biz çocuklarımıza aydınlık, güzel, mutlu, huzurlu yaşayacakları bir ülke emanet etmeye gayret edeceğiz.  Onlardan da sonraki kuşaklara aynı şekilde güzel bir memleket bırakmalarını bekleyeceğiz” ifadelerini kullandı.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.