Dolar 32,3624
%0.14
Euro 34,9794
%-0.24
Altın 2.325,770
%0.23
Bist-100 9,11
%0.28

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kınık'ta kutlandı

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kınık'ta kutlandı

Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensupları ile kahvaltı programında bir araya geldi.

  • Ege Postası
  • 11.01.2023 - 11:05

Kınık Delez Yaşam Vadisi’nde düzenlenen programda Başkan Doğruer, gündeme dair açıklamalarda bulunarak basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik etti.

PROJE VE YATIRIMLARIN SON DURUMUNU AKTARDI

Kınık ve komşu ilçelerin yanı sıra İzmir basınının da katıldığı kahvaltı programının ardından ilçede gerçekleşen ve devam eden faaliyet, hizmet ve çalışmaları değerlendiren Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, proje ve yatırımların son durumu hakkında bilgilendirmede bulundu.

Son yıllara kadar tarım ve hayvancılık ile anılan ilçede, gerçekleşen projeler ile sanayi, madencilik ve tarımsal sanayi hamleleri yapıldığına vurgu yapan Başkan Doğruer “Son yıllarda yapılan yatırımlar ile tarım, hayvancılık, sanayi ve madencilik konusunda ilçemiz ciddi bir atılım yapmış ve ilçenin istihdam açığını büyük oranda kapatmıştır. İlçemizde hem organize sanayimiz, hem de tarım organize sanayimiz var, ilçemizin çehresi değişiyor. Bunun yanı sıra yakın zamanda faaliyete geçecek olan yatırımlar yine ilçede birçok açıdan ilçe halkına kazandıracaktır. Tüm bu alanlarda Meclis Üyelerimiz ve ekibimizle hizmet ediyoruz” dedi. İlçemize kazandırılan sosyal tesislerin yanı sıra kamu hizmetlerinin ve tesislerinin de geliştirildiğine vurgu yapan Başkan Doğruer “Bu dönem ilçemize ciddi eserler kazandırdık. Pandemi her ne kadar bu süreci yavaşlatmış olsa da, bugün içinde bulunduğumuz Delez Yaşam Vadisi, Poyracık Aqua Park Sosyal Tesisleri ve Gençlik Merkezi gibi birçok tesis ilçenin sosyal anlamda ihtiyaçlarını karşıladı. TOKİ 1. Etabımız bitti, 2. Etap çalışmalarımız başladı. Öğretmen evimiz, Devlet hastanemiz ilçede büyük bir ihtiyacı karşılamıştır. Ben bu ilçeye doktor olarak geldim. Doktor, hemşire ve şoför olarak 3 kişi çalıştığımız bir sağlık ocağından bugün bütün ihtiyaçlara cevap verebilen bir hastaneye kavuştuk. Yakın zamanda da müjdesinin verdiğimiz, hastanemize 7 sözleşmeli doktor kadrosu açıldı. Bu duruma da açıklık getirmek gerekiyor. Önceden ihtiyaç halinde sözleşme ile gelen doktorlar birkaç ayda ilçemizden gidiyordu. Özellikle Güneydoğu’da uygulanan bir yasa var, OHAL bölgelerinde. İhtiyaç halinde Özel sözleşme kadrosu ile doktor alınabiliyor ve birkaç ay değil 5 yıl o ilçede hizmet ediyor. Genel Başkan Yardımcımız Sayın Hamza Dağ’ın girişimleri ve katkıları ile bizlere 7 hekimlik bu kadro açıldı. Hastanemize bu yasa kapsamında doktor alabileceğiz” dedi. 

Bir de müjde veren Başkan Doğruer “Sayın Adalet Bakanımızla yaptığımız bir görüşmede kendisine ilçemizde Adalet Sarayı olmadığı bilgisini verdim. Bakan bey talimat verdi. Yakın bir tarihte ilçemize bir de Adalet sarayı kazandıracağız.” dedi

SORULARI YANITLADI

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Başkan Doğruer,  özellikle 2023 seçimleri ve Milletvekili aday adaylığı ile ilgili gelen sorular üzerine “Ben bir yerel yöneticiyim. 2 dönemdir ilçeme hizmet ediyorum. Bu dönemde dahi önümüzdeki dönemin projeleri üzerine çalışmalar yapıyorum. Şu an gündemimde ilçeme hizmet etmekten başka bir şey yok. Ancak millete hizmet edilen bütün görevler kutsaldır ve ben bu kutsal görevlerin hiçbirinden kaçmam” dedi.

Başkan Doğruer, günün anlam ve önemine binaen yaptığı konuşmanın ardından basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ederek, katılımlarından ötürü teşekkür etti.

Program hatıra fotoğrafını çekilmesiyle sona erdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.