Dolar 32,3919
%0.23
Euro 35,2334
%0.48
Altın 2.325,010
%0.2
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
1. Ulusal Çocuk Çalıştayı başladı

1. Ulusal Çocuk Çalıştayı başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, çocuk haklarının geliştirilip hayata geçirilmesi amacıyla ilkini düzenlediği Ulusal Çocuk Çalıştayı başladı. 3 gün sürecek çalıştayın sonunda “Çocuk Politikası Strateji Planı” oluşturulacak.

  • Ege Postası
  • 28.09.2022 - 16:33

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen 1. Ulusal Çocuk Çalıştayı başladı. Karşıyaka Örnekköy Sosyal Projeler Yerleşkesi’nde düzenlenen ve üç gün sürecek çalıştaya İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanı Anıl Kaçar, akademisyenler ve davetliler katıldı. 

“Çocuğun üstün yararını gözeten politikalar yürütüyoruz”

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, bir kentin çocuklarına güzel ve sağlıklı bir yaşam ortamı sunabildiği ölçüde geleceğini inşa edebilen kent vasfına erişeceğini söyledi. Özuslu, “İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak çocuğun üstün yararını gözeten politikalar yürütüyoruz. Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesini dayanak alıyoruz. Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı Çocuk Belediyesi Şube Müdürlüğü’müz yürütücülüğünde çocuk katılımı ilkesi gözetilerek eğitim ve proje faaliyetlerini sürdürüyoruz. Çocuklar insanlığın mimarıdır. Biz yeter ki gözlerindeki ışığı almayalım, önlerine set olmayalım, her anlamda onları kucaklayalım. Eminim ki onlar bizleri muazzam gelişim güçleriyle her zaman şaşırtacak, yeni ufukları onların gözünden görmemizi sağlayacak” diye konuştu. 

“İzmir bu konuda çok güzel çalışmalar yapmış bir kent”

Prof. Dr. Oğuz Polat da çocuk haklarının önemine değinerek, şunları söyledi: “Bedenim bana ait. Benim istemediğim bir şeyi bana yapamazsın. Bu çocuk için de yetişkin için de geçerli. En temel insan hakkıdır. Bu insan hakları kapsamında ne terbiye ne de başka bir isim altında çocuğa vuramayız. Buna hakkımız yok. Onun haklarının korunması da bizim yapmamız gereken en temel çalışmalardan birini oluşturuyor. İzmir bu konuya sıfırdan başlamıyor. İzmir bu konuda çok güzel çalışmalar yapmış bir kent. Bunun üzerine daha organize, hedefe odaklı, ‘nasıl yapabiliriz’in peşinde.”

Akademisyenler sunum yaptı

1.Ulusal Çocuk Çalıştayı’nda Prof. Dr. Timur Demirbaş, Prof. Dr. Hikmet Sivri Gökmen, Doç. Dr. Zehra Akdemir Veryeri, Prof. Dr. Serpil Baysal, Prof. Dr. Adem Aydın, Prof. Dr. Burcu Dönmez, Araştırma Görevlisi Dr. Tuğba Canbulut sunum yaptı. Çalıştayın sonunda  “Çocuk Politikası Strateji Planı” oluşturulacak. Plan, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile bu konuda işbirliği yapan ilçe belediyeleri için bir yol haritası niteliğinde olacak. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.