Dolar 32,5981
%0.38
Euro 34,8120
%0.23
Altın 2.501,620
%0.69
Bist-100 9.478,00
%-0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Yurt' polemiği büyüyor: AK Parti'nin 'provokasyon' iddialarına CHP'den yanıt

'Yurt' polemiği büyüyor: AK Parti'nin 'provokasyon' iddialarına CHP'den yanıt

AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Recep Tayyip Taslak, sosyal medyadan yayınladığı videolu paylaşımla CHP İzmir İl Örgütü’nün ‘Barınamıyoruz Hareketi’ adıyla eylem yapan üniversiteli öğrencileri parti aracıyla taşıyarak eylemleri provoke ettiğini öne sürdü. İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal da söz konusu görüntüler üzerinden CHP İzmir Milletvekilleri Mahir Polat ile Bedri Serter’i hedef aldı. Taslak ve Hızal’ın bu iddialarına CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan cevap verdi.

  • Ege Postası
  • 23.09.2021 - 09:39

EGEPOSTASI –  Ev kiraları ve özel yurt ücretlerindeki fahiş fiyatlar ve devlet yurtlardaki kontenjan sıkıntısı nedeniyle barınamayan üniversite öğrencilerinin, parklarda yatarak başlattığı protestolar, CHP ile AK Parti’yi karşı karşıya getirdi.

AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Recep Tayyip Taslak, sosyal medya üzerinden İzmir’de Katip Çelebi Üniversitesi önünde gerçekleştirilen protestolarla ilgili çarpıcı bir iddia ortaya attı. Taslak, CHP İzmir İl Örgütü’nün eylemcileri parti aracı vasıtasıyla taşıdığını, kamera görüntüleriyle öne sürdü.

HIZAL, VEKİLLER POLAT VE SERTER'İ HEDEF ALDI

Taslak’ın paylaşımını alıntılayan İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal da, “CHP için gençlik budur. Kirli siyasetleri için gençleri kullanırlar. Manipülasyonlarına gençleri alet ederler” ifadelerini kullandı. Hızal, “Hem de milletvekili eliyle...” diye ekleyerek, CHP İzmir Milletvekilleri Mahir Polat ile Bedri Serter’in de provokasyona alet olduğunu iddia etti.

KOTAN'DAN CEVAP: NERESİ SİZİ RAHATSIZ ETTİ?

AK Parti’den arka arkaya ortaya atılan bu iddialara CHP’den yanıt gecikmedi. CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayla Taslak ve Hızal’a sert tepki gösterdi.

Kotan, “Yönetemediğiniz için yurtsuz kalan genç arkadaşlarımızın sesi olmak adına, CHP İzmir İl Gençlik Örgütleri olarak gerçekleştirdiğimiz basın açıklamasına partimizin aracıyla gitmemizin neresi sizi rahatsız etti?” diye sordu. 

Kotan, ayrıca Hızal’a, “Hadi etti, yandaş medyanızda nasıl haber değeri buldu. Hadi buldu, bir avukat olarak açıklayabilir misiniz herhangi bir sebep ya da izin olmadan o kamera kayıtlarını nasıl elde ettiniz?” sorusunu yöneltirken, “Beceremiyorsunuz bari gölge etmeyin!” diye ekledi.

İzmir’de belediyelerin üniversiteli gençlerin sorunlaını çözdüğünün altını çizen Kotan, “Siz bizi bir de iktidar olduğumuzda görün. Bizi kameralardan izlemeye devam edin” mesajını verdi.

AKDEMİR'DEN 'PUDRA ŞEKERİ' GÖNDERMESİ

Öte yandan Kotan'ın paylaşımının altına yorum yapan CHP İzmir 2. Bölge Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Şener Akdemir de "Onların gençleri pudra şekerli milyonluk araçlarda takılıyor ya, ondandır. Garip gelmiştir" ifadeleriyle AK Parti Genel Merkez eski personeli Kürşat Ayvatoğlu'nun lüks bir aracın içerisinde uyuşturucu madde kullanırken çekilen görüntüleri üzerinden gönderme yaptı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.