Dolar 32,5032
%0.17
Euro 34,7743
%0.15
Altın 2.491,540
%1.19
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yücel’e Sürekli’den jet yanıt: Bu hızla İzmir’i yarım asırda dönüştüremezsiniz

Yücel’e Sürekli’den jet yanıt: Bu hızla İzmir’i yarım asırda dönüştüremezsiniz

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni kentsel dönüşüm üzerinden hedef alan açıklamalarına verdiği yanıta sert tepki verdi. Sürekli, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ''Bu şehri; hem hizmetten yoksun bırakacak hem de mahrum ve mahsun yapacaksınız hem de çıkıp ahkâm keseceksiniz! İzmir CHP; konu ‘Kentsel Dönüşüm’ ise bin düşünüp bir konuşmalı. Çünkü, bu hızla İzmir’i yarım asırda dönüştüremezler!'' ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 24.12.2021 - 17:14

EGEPOSTASI - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kızılcahamam'da "Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni hedef alan açıklamaları, İzmir siyasetinde gerilimi tırmandırdı.

CHP İzmir İl Başkanı  Deniz Yücel, Erdoğan’ın kentsel dönüşüm ve yapılaşma üzerinden İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yüklenmesine ‘‘Vatandaşı sizin yaptığınız gibi yandaş müteahhit çetelerinin önüne atmadığımız için, beton kentler konusunda sizin kadar uzman olamadık. Zira İstanbul’a ihanet ettim diyen bizim genel başkanımız değil, sizin genel başkanınızdı” yanıtını vermişti.

Yücel’in bu sözlerine AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’den yanıt gecikmedi. Açıklamasında Büyükşehir’in seçim öncesi sunduğu ‘kentsel dönüşüm’ vaatleriyle seçim sonrası yapmış olduğu icraatların örtüşmediğini belirten Sürekli, kentin hizmetten mahrum bırakıldığını vurguladı. 

Sürekli’nin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaların tamamı şu şekilde:

Bu şehri; hem hizmetten yoksun bırakacak hem de mahrum ve mahsun yapacaksınız hem de çıkıp ahkâm keseceksiniz! İzmir CHP; konu ‘Kentsel Dönüşüm’ ise bin düşünüp bir konuşmalı. Çünkü, bu hızla İzmir’i yarım asırda dönüştüremezler!

Çıkmaza sürükleyip, kapılarını mağdurlara kapattıkları Uzundere dönüşümü ortada. Sadece tribünlere oynayıp ‘yok’ları ‘var’ gibi göstermeye çalıştıkları da ortada. Deprem gibi acı bir gerçeğe rağmen; kent planlaması yapmadan, günü kurtarma çabaları da ortada!

Hal böyleyken; bugüne kadar sosyal donatı alanlarıyla 20 bin konut yapan ve depremden sonra Cumhuriyet tarihinin en büyük kentsel dönüşümünü; 5093 konut, 259 iş yerini bir yıl gibi kısa bir sürede teslim etmeye başlayan hükümeti hedef alamazsınız!

Seçim öncesi; 19 bin 682 konut yapacağız deyip yaklaşık üçte biri önceki döneme ait 960 konut üretiyorsanız, algı yaratma ve eleştiri makineliğini bırakıp şapkanızı önünüze koyacaksınız! Gerçekçi olacaksınız. Çünkü, İzmir’in zaman kaybetmeye tahammülü kalmadı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.