Dolar 32,3738
%0.17
Euro 34,9828
%-0.23
Altın 2.326,130
%0.25
Bist-100 9,09
%0.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yücel’den PİKTES öğretmenlerine destek: Güvencesizlik ve düşük ücret!

Yücel’den PİKTES öğretmenlerine destek: Güvencesizlik ve düşük ücret!

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonun Desteklenmesi Projesinde (PİKTES) görevlendirilen öğretmenlerin sorunlarını dinledi. Güvencesiz ve düşük ücretle görevlendirilen öğretmenlerle birlikte mücadele edeceklerini duyuran Yücel, hükümete sığınmacı politikası üzerinden yüklendi. Yücel açıklamasında, ‘’ AKP'nin tutarsız ve gayrı milli sığınmacı politikasının ülkemizi getirdiği nokta ortadayken, toplumun demografik yapısı tehdit altındayken, bir yandan da sığınmacılara Türkçe öğreten öğretmenlerin güvencesiz ve düşük ücretlerle çalıştırılması adalet duygusunu ve vicdanları yaralamakta’’ dedi.

  • Ege Postası
  • 02.09.2022 - 13:53

EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi (PİKTES)” kapsamında görev yapan öğretmenlerle bir araya geldi. CHP’li Yücel sosyal medya hesabı üzerinden PİKTES öğretmenlerinin sorunlarını aktardı. 

Güvencesizlik ve düşük ücret
PİKTES öğretmenlerinin güvencesiz ve düşük ücretlerle çalıştırıldığına dikkat çeken Yücel,’’ Savaşın ve yanlış sığınmacı politikalarının en büyük mağduru çocuklar oluyor. Ülkemizdeki,yabancı uyruklu çocukların Türkçe öğrenmeleri ve eğitim sistemimize entegrasyonu kapsamında görev yapan öğretmenler, çocukların mağduriyetlerini gidermek için zor şartlar altında çabalıyor.  Güvencesiz ve düşük ücretle bu zor görevi yerine getirmeye çalışan, PİKTES projesinde yer alan öğretmenlerimiz il başkanlığımızı ziyaret ederek sorunlarını paylaştı’’ ifadelerini kullandı. 

Tutarsız ve gayrı milli sığınmacı politikası
AK Parti hükümetini yanlış sığınmacı politikası üzerinden eleştiren Yücel, ‘’ AKP'nin tutarsız ve gayrı milli sığınmacı politikasının ülkemizi getirdiği nokta ortadayken, toplumun demografik yapısı tehdit altındayken, bir yandan da sığınmacılara Türkçe öğreten öğretmenlerin güvencesiz ve düşük ücretlerle çalıştırılması adalet duygusunu ve vicdanları yaralamakta. Tüm atanamayan öğretmenlerimizin olduğu gibi, KPSS, mülakat ve güvenlik soruşturmasını geçerek görevlendirilen PIKTES öğretmenlerinin de özlük hakları mücadelesinde yanlarındayız’’ dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.