Dolar 32,3646
%0.15
Euro 34,9515
%-0.32
Altın 2.325,130
%0.2
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yücel’den ‘Kandil sloganı’ iddialarına tepki: Savcılara ‘harekete geçme’ çağrısı

Yücel’den ‘Kandil sloganı’ iddialarına tepki: Savcılara ‘harekete geçme’ çağrısı

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, partisinin İstanbul Maltepe’de düzenlediği “Milletin Sesi” mitinginde “Her yer Kandil, her yer direniş” sloganı atıldığı iddialarına sert tepki gösterdi. Videonun orijinalini paylaşan Yücel, “Sizin aklınız fikriniz Kandil’den veya İmralı’dan gelecek bir mektupla sizi besleyen zihniyetin, iktidarını sürdürmesinde olabilir” diyerek tepkisini gösterirken “Bu alçakça iftira ve yalan haberlerle toplumu kışkırtmaya çalışan bu provokatörlere karşı Cumhuriyet Savcılarının harekete geçmesi gerekir” diyerek yargıyı çağrıda bulundu.

  • Ege Postası
  • 23.05.2022 - 16:34

EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi 21 Mayıs Cumartesi günü İstanbul Maltepe'de “Milletin Sesi” sloganıyla dev bir miting düzenlemişti.

Partinin tüm il örgütlerinden ve ittifak partilerinden de katılımın olduğu miting, gündemde geniş yer tutarken miting sonrasında bazı isimler mitinge “Her yer Kandil, her yer direniş” sloganı atıldığını iddia etmişti.

İddiaların ardından Gezi ailelerinin sahnede olduğu esnada "Her yer Taksim, her yer direniş" sloganının atıldığı görüntüler sosyal medyada "CHP mitinginde Her yer Kandil, her yer direniş” sloganı atıldı iddiasıyla paylaşıldı. Bunun üzerine sosyal medyada video ile ilgili tartışmalar yaşanırken CHP mitinginin canlı yayınladığı kayıtlarla karşılaştırıldığında videonun ses kalitesiyle oynandığı ifade edildi.

YÜCEL: İMRALI’DAN GELECEK BİR MEKTUPLA…

Öte yandan; iddiaya konu slogan üzerine yapılan eleştirilere CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’den de sert tepki geldi.

Yücel, sosyal medya hesabından videonun orijinalini paylaşırken yapılan eleştirilere ise “iftira” sözleriyle karşılık verdi.

Başkan Yücel, paylaşımında şu ifadeleri kullandı;

“Yandaş medyada, ‘Milletin Sesi’ mitinginde atılan ‘Her yer Taksim her yer direniş’ sloganını, mitingde ‘Her yer kandil her yer direniş’ sloganı atıldı diye yayma çabası var. Bu, toplumda kin ve nefreti körüklemek için söylenen adi bir yalan ve iftiradır. Bu alçakça iftira ve yalan haberlerle toplumu kışkırtmaya çalışan bu provokatörlere karşı Cumhuriyet Savcılarının harekete geçmesi gerekir. Sizin aklınız fikriniz Kandil’den veya İmralı’dan gelecek bir mektupla sizi besleyen zihniyetin, iktidarını sürdürmesinde olabilir. Biz, milletle beraber sizin ağzınız ve fikriniz gibi kokuşmuş düzeni düzeltmeye, huzuru, temiz siyaseti ve milletin iktidarını kurmaya geliyoruz. Gelince de sizin gibi provokatörlerle özel olarak ilgileneceğimizden hiç şüpheniz olmasın."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.