Dolar 32,3752
%0.18
Euro 34,9831
%-0.23
Altın 2.325,700
%0.23
Bist-100 9,07
%-0.11

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yücel’den dikkat çeken ziyaret!

Yücel’den dikkat çeken ziyaret!

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ile belediyede bir görüşme gerçekleştirdi.  Arda’nın talebiyle gerçekleştirilen görüşmede ilçedeki krizin masaya yatırıldığı öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 19.01.2021 - 16:16

EGEPOSTASI- CHP İzmir’in sıkıntılı ilçerlerinden biri olan Gaziemir’de bugün dikkat çeken bir görüşme gerçekleştirildi.

İl Başkanı Deniz Yücel, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ile belediyede görüştü. Görüşmenin Başkan Arda’nın talebiyle gerçekleştiği ifade edilirken, görüşmede konuşulan konulardan birinin de yılın ilk meclis toplantısında patlak veren denetim komisyonu seçimi krizi olduğu öğrenildi.

Görüşmede Başkan Arda, Yücel’e ilçede yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verirken, ikili hayata geçirilecek projeler hahkında fikir alışverişinde bulundu.

Öte yandan ziyaretin meclisteki denetim komiyonu seçiminde meclis üyeleriyle yaşanan gerginliklerin akabinde gerçekleşmiş olması dikkat çekti.

Yücel ve Arda’nın toplantı sonrası belediye önünde verdiği kareler kulislerde Yücel’in Arda’yı desteklediği yönünde yorumlara neden oldu.

Ayrıca görüşmeyi Başkan Arda sosyal medyadan, "CHP İzmir İl Başkanımız Sayın Deniz Yücel’i belediyemizde misafir ettik. Kendisiyle ilçemizde yürüttüğümüz çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunduk. Halkın iktidarını kurmak için örgütümüzle her zaman kol kola yürüyeceğiz." ifadeleriyle duyurdu.

NE OLMUŞTU'

CHP Gaziemir’de geçtiğimiz kongre ile başlayan kriz meclis toplantılarına yansırken, belediye meclisi CHP grubu bugüne kadar sıkça kendi arasında yaşanan fikir ayrılıkları ile gündeme gelmişti.

Ocak ayı meclisi ilk oturumunda gerçekleştirilen denetim komisyonu seçimlerinde yaşanan aday krizi grup içerisindeki fikir ayrılıklarını bir kez daha gün yüzüne çıkarmıştı. 

Meclisin ardından Başkan Arda, belirledikleri isimler dışında komisyon seçimlerine aday olup kazanan meclis üyelerine ateş püskürmüştü. Arda, meclis üyelerini grup kararına uymayıp AK Parti ile iş birliği yapmakla itham etmişti. İlçe Başkanı Kasım Özkan ise sonraki günlerde yaptığı açıklamalarla grup toplantısında yeterli çoğunluk sağlanamadığı için grup kararı alınamadığını beyan etmişti.

İkinci oturumunda ise CHP’li meclis üyesi Levent Çağlarsu,  denetim komisyonu üye seçimleri üzerinden Halil Arda’ya Hitler ve Mussolini örnekleriyle diktatör benzetmesi yapmıştı. Başkan Arda ise Çağlarsu’ya ‘bana diktatör diyen kişi haindir’ demişti.

Mecliste yaşananların ardından ilçedeki gerilim bir kere daha tırmanırken,  il başkanı Yücel gerilimi düşürmek adına düğmeye basmış ve geçtiğmiz hafta gerçekleştirilen grup toplantısına bazı yönetcilerle  katılarak gerekli uyarıları yapmıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.