Dolar 32,4880
%0.12
Euro 34,7558
%0.1
Altın 2.491,620
%1.19
Bist-100 9.516,00
%-0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yücel’den çirkin saldırıya tepki: Azmettirici zihniyet bellidir

Yücel’den çirkin saldırıya tepki: Azmettirici zihniyet bellidir

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl başkanı, Buca Menderes Mahallesi’ndeki parka konulan Bekir Coşkun heykeline yönelik saldırıyı sert bir dille eleştirdi. Başkan Yücel, “Bu çirkin olayın faili henüz belli olmasa da azmettiricisi olan zihniyet bellidir. Yaşarken onun fikirleriyle baş edemeyen karanlık zihniyetin, merhum Bekir Çoşkun’un heykelinden de korktuğunu görmüş olduk” dedi.

  • Ege Postası
  • 19.03.2021 - 18:38

EGEPOSTASI- Buca Belediyesi, 2020'nin Aralık ayı meclis toplantısında oybirliği ile Menderes Mahallesi’nde yaptırılan parka, usta gazeteci merhum usta gazeteci Bekir Coşkun’un adının verilmesini kararlaştırılmış ve heykel parka koyulmuştu.

Heykelin parka yerleştirilmesinin ardından bugün ilçede yükselen Bekir Coşkun heykeline saldırı gerçekleştirildiği ortaya çıktı. 

Menderes Mahallesi'ndeki 4 bin metrekarelik parka konulan heykel henüz açılışı yapılmadan kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce tahrip edildiği haberleri basında yer buldu.

Heykele yönelik gerçekleştirilen saldırıya bir tepki de CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’den geldi. Yücel, olayı gerçekleştiren failler belli olmasa da saldırının azmettirici olan zihniyetin belli olduğunu ifade etti. 

Başkan yücel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Uzun yıllar savaştığı kansere yenik düşerek hayatını kaybeden duayen gazeteci, aydın ve demokrasi aşığı merhum Bekir Çoşkun’nun heykeline yapılan bu alçakça saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bu çirkin olayın faili henüz belli olmasa da azmettiricisi olan zihniyet bellidir. Yaşarken onun fikirleriyle baş edemeyen karanlık zihniyetin, merhum Bekir Çoşkun’un heykelinden de korktuğunu görmüş olduk. Gazeteci Yazar Bekir Çoşkun Parkı’nı ve yenilenen heykelini en kısa sürede sevenleriyle ve Bucalı hemşehrilerimizle çoşkulu bir şekilde açacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.