Dolar 32,5863
%0.34
Euro 34,7861
%0.16
Altın 2.509,270
%1
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yücel’den afet masasına tepki: Kendileri çalmış kendileri oynamış

Yücel’den afet masasına tepki: Kendileri çalmış kendileri oynamış

İzmir Buca’da meydana gelen 4.9 şiddetindeki deprem sonrası oluşturulan kriz masasına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ile beraber AK Partili vekiller çağrılırken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer davet edilmedi. Başkan Soyer’in davet edilmemesine tepki gösteren CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, ‘’Devlet böyle yönetilmez efendiler! Bir kentin seçilmiş Büyükşehir Belediye Başkanını yok saymak, o kentte yaşayan hemşehrileri ve milli iradeyi yok saymaktır’’ dedi. Yücel açıklamasına AK Parti'den gelen eleştirilere yanıt verdi.

  • Ege Postası
  • 05.11.2022 - 14:42

EGEPOSTASI- İzmir Buca’da perşembe sabaha karşı 03.29’da 4.9 şiddetinde deprem meydana geldi. Deprem sonrası İl Afet ve Koordinasyon Merkezi'nde, kriz masası toplandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AFAD Başkanı Yunus Sezer ve Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, afetle mücadale için oluşturulan kriz masasında toplantıya katıldı. Toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise davet edilmedi. 

Devlet böyle yönetilmez efendiler!

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Soyer’in toplantıya davet edilmemesine sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Yücel açıklamasında, "İçişleri Bakanı, İzmir Valisi, Afad Başkanı ve AKP milletvekilleri yine kendileri çalmış, kendileri oynamış. Devlet böyle yönetilmez efendiler! Bir kentin seçilmiş Büyükşehir Belediye Başkanını yok saymak, o kentte yaşayan hemşehrileri ve milli iradeyi yok saymaktır. Devletin tüm kurumlarını yozlaştırdığınız gibi bu iş bilmez, devlet terbiyesi ve liyakat tanımayan, afetlerde ve kederde bile partizanlık yapan halleriniz nedeniyle sandıkta da millet sizi yok sayacak!" ifadelerini kullandı. 

Yücel'den bir açıklama daha; Siz de akıl ve mantık olsaydı

Yücel açıklamasının ardından AK Parti'den gelen eleştirilere yanıt verdi.

AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar'ı etiketleyen Yücel, "Büyükşehir Belediye Başkanımızın bilgisi olmadan, davet edilmediği bir toplantıya katılmasını beklemek akla ve mantığa aykırı. Ama siz de akıl ve mantık olsaydı memleket bu halde olmazdı zaten. Konuştukça gülünç duruma düşüyorsunuz. @KSurekli @yasarkirkpinarr" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.