Dolar 32,5492
%0.01
Euro 34,8246
%-0.12
Altın 2.439,570
%0.39
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yücel ve Gümrükçü'den acılı aileye ziyaret

Yücel ve Gümrükçü'den acılı aileye ziyaret

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, son dönemde meydana gelen kadın cinayetleri sonrasında katledilen Ceyda Ö.’nün ailesine başsağlığı ziyaretinde bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu, talihsiz kadının acılı babasına telefonla taziye dileklerini iletti.

  • Ege Postası
  • 01.04.2021 - 17:23

Çiğli’nin Balatçık Mahallesi’nde meydana gelen olaylarda Murat I.’nın eşi Selma I.’yı baltayla, Serkan Ö.’nün ise evli olduğu Ceyda Ö.’yü boğarak katletmesinin ardından İl Başkanı Deniz Yücel ve Başkan Utku Gümrükçü katledilen kadınlardan Ceyda Ö.’nün annesi Halide Yüksel ve babası Arif Yüksel’i evinde ziyaret etti.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’ndan taziye telefonu

Deniz Yücel ziyaret esnasında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu telefonla arayarak, cinayete kurban giden Ceyda Ö.’nün babası Arif Yüksel ile görüştürdü. Acılı babaya üzüntülerini ve başsağlığı dileklerini ileten Kılıçdaroğlu, ailenin yanında olduklarını ve kadın cinayetlerinin sona ermesi için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Deniz Yücel: “İçimiz acıyor, yüreğimiz yanıyor”

Yaşanan kadın cinayetleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Deniz Yücel, “Artık her gün kadın cinayetleri ile ilgili haberler alır olduk. Her seferinde içimiz acıyor, yüreğimiz yanıyor. Çiğli ilçemizde üst üste yaşanan kadın cinayetleri haberleri de bizleri ayrıca üzdü ve yaraladı. Kadınlarımızı yaşatmak haklarını korumak için toplumun birçok kesimi bizim gibi çabalarken, maalesef bu acıları görmezden gelen, kadın haklarını ve yaşamını koruyan sözleşmeleri hiçe sayanlar var. Bir kadının ölümü aslında onunla birlikte vicdanın, yaşam hakkının, özgürlüğün de bir nebze daha ölümü anlamına geliyor. Üstelik bir kadın ölünce çocukların annesi, bir anne babanın evladı da ölüyor. Yaşanan acılar, onların yaşadığı acı ve çaresizlikle daha da katlanıyor. İnsan annesini, evladını kaybettikten sonra hiçbir şey o acıya teselli olmaz. Ama bizler başka kadınlar, başka anneler, başka evlatlar hayatını kaybetmesin diye kadın hakları için ve kadına karşı uygulanan şiddetle mücadele etmek için çalışmaya devam edeceğiz. Hayattan koparılan kardeşlerimize Allah’tan rahmet, aillelerine bir kez daha baş sağlığı diliyoruz. Ama artık kadınlarımızı erkek şiddetiyle toprağa vermek değil, onlara hak ettikleri özgürlükleri ve korkmadan insanca yaşayacakları bir ülke vermek istiyoruz. Bu hepimizi kahreden olayların son bulması, kadına şiddeti teşvik edenlerin akıllarını başlarına alması için kadınlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Başkan Gümrükçü: “Takipçisi olacağız”

Katillerin gerekli cezayı almaları adına sürecin sonuna kadar takipçisi olacaklarını belirten Başkan Gümrükçü, “İlçemizde meydana gelen kadın cinayetlerinden dolayı son derece üzgünüz. İki olayla ilgili yetkililerden bilgi aldık. İki cani de şuan tutuklanmış durumda. Kadınların eşit hak ve özgürlük mücadelesi için son derece önemli olan İstanbul Sözleşmesi’nin iptal edilmesinin ardından yaşanan bu olaylar hepimizi bir kez daha düşündürmeli. Çiğli Belediyesi olarak, kadınlara karşı işlenen sözlü, fiziksel ve diğer her türlü şiddet olayının son bulması için taşın altına elimizi koymaktan asla çekinmeyeceğiz. Her yeni güne kadın cinayetleriyle uyanmaktan bıktık usandık. Kadına şiddet olaylarıyla ilgili herkes, toplumumuzun hassasiyetini göz önünde bulundurarak hareket etmeli” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.