Dolar 32,3376
%0.18
Euro 35,1975
%0.04
Altın 2.246,670
%0.14
Bist-100 8,72
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yücel, Soyer ve vekillerden kritik zirve: Detaylar belli oldu

Yücel, Soyer ve vekillerden kritik zirve: Detaylar belli oldu

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir Milletvekilleri, İzmir Marina'da kahvaltılı bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda Yücel'in örgüt çalışmaları ve ilçe kongreleriyle ilgili bilgi verdiği öğrenilirken, Soyer'in de 'Dünya Bankası kredisi' ile ilgili son gelişmeleri paylaştığı öne sürüldü.

  • Ege Postası
  • 28.01.2022 - 11:29

EGEPOSTASI – CHP İzmir İl Örgütü’nde yapılması birkaç ay önce planlanan, ancak çeşitli sebeplerden dolayı iki kez ertelenen zirve bugün gerçekleştirildi.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir milletvekilleri, İzmir Marina’da bulunan bir restoranda bir araya geldi.

Kahvaltılı toplantıda CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Murat Bakan, Mahir Polat, Kamil Okyay Sındır, Bedri Serter ve Özcan Purçu’nun yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi Birinci Başkan Vekili Mustafa Özuslu da yer aldı.

YÜCEL'DEN 'KONGRE' MESAJI

Ülke ve kent gündemindeki konuların ele alındığı toplantıda İl Başkanı Yücel’in il örgütünün çalışmaları ile ilçe kongreleri hakkında milletvekillerini bilgilendirdiği öğrenildi. Yücel’in, Torbalı, Tire, Kınık ve Bayraklı’da yapılması planlanan ilçe kongrelerinin önümüzdeki aylarda düzenleneceğini söylediği belirtildi.

'DÜNYA BANKASI KREDİSİ' GÜNDEMDE

Öte yandan zirvede İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, Buca Metrosu projesi ve 30 Ekim 2020 İzmir depremi sonrasında oluşan orta hasarlı yapıların dönüşümü için Dünya Bankası’ndan bulduklarını duyurdukları 340 milyon dolarlık kredinin akıbetiyle ilgili son gelişmeleri paylaştığı kaydedildi.

Soyer'in Buca Metrosu'nda herhangi bir finansman sıkıntısının bulunmadığını ve projenin sorunsuz devam edeceğini dile getirirken, Dünya Bankası kredisiyle ilgili sürecin tıkandığını ve gerçekleşmeme ihtimalinin yüksek olduğunu söylediği aktarıldı.

Dünya Bankası kredisi uzun süredir kent siyasetinde tartışmalara neden olmuştu. Soyer, kredinin bulunmasına rağmen 6 aydır Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayını beklediği dile getirmişti. AK Parti cephesi ise Dünya Bankası’nda onaylanan herhangi bir kredinin bulunmadığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sözleşme gitmediğini ifade etmişlerdi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.