Dolar 32,5674
%0.17
Euro 34,7084
%0.13
Altın 2.411,100
%-0.89
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yücel'den kongrede flaş Urla açıklaması: Bu demokrasiye vurulmuş bir darbedir

Yücel'den kongrede flaş Urla açıklaması: Bu demokrasiye vurulmuş bir darbedir

CHP Bayraklı İlçe Kongresi'nde konuşan İl Başkanı Deniz Yücel 'Urla' ile ilgili flaş açıklamalar yaptı. İl Başkanı Yücel, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan İbrahim Burak Oğuz hakkında ve Oğuz'un yerine kayyum atanması ile ilgili, "Yasaya göre meclis içerisinde seçim yapılması uygunken. Urlalıların CHP’yi tercih ettiği unutularak kayyum atanıyor. Bu demokrasiye vurulmuş bir darbedir. Urlalıların iradesine vurulmuş bir darbedir. Şunu asla unutmayın hukuk herkese lazım." dedi. Yücel'den kongrede flaş Urla açıklaması

  • Ege Postası
  • 21.12.2019 - 12:59

EGEPOSTASI- Urla Belediye Başkanı CHP'li İbrahim Burak Oğuz'un Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) üye olmak suçundan yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanması ve İçişleri Bakanlığı’nın Oğuz'un yerine Urla Kaymakamı Önder Can'ı kayyum olarak atamasına tepkiler sürüyor. 

CHP Bayraklı İlçe Kongresi'nde konuşan İl Başkanı Deniz Yücel, tepkisini seret sözlerle dile getirdi.

‘İTTİFAKLARIMIZI ARTTIRARAK GÜÇLENDİRECEĞİZ’

İl Başkan Deniz Yücel yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Böyle coşkulu örgütle bir arada olduğum için mutluyum. Mustafa Kemal ve arkadaşları gibi onurlu bir mücadele veriyorsunuz. Hepinizi yürekten kutluyorum. 31 Mart’ta zor bir süreç geçirdik. Akıl almaz iftira ve hakaretlere maruz kaldık. Havuz medyası adaylarımızı karaladı ve hedef gösterdiler. İktidar partisi terör işbirlikçisi arıyorsa dönüp aynaya bakacak. Bu mücadele mutlu bir toplum yaratmanın müçadelesiyldi. 11 Büyükşehir 10 il belediyesi ve 200’e yakın ilçe belediyesi kazandık. İzmir’de yüzde 58 ile kazandı. İttifakla 25 ilçeyi kazandık. İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerde seçim kazandık. Bunda hepinizin payı var. İzmir il örgütü olarak sizlerinde huzurunda Genel Başkanımıza minnetlerimi sunuyorum.İttifaklarımızı arttırarak güçlendireceğiz” dedi.

‘URLA’NIN CHP’Lİ BİR BELEDİYE OLDUĞUNU UNUTTURMAYACAĞIZ’

“Urla Belediye Başkanımız tutuklandı” diyen Başkan Yücel “Savcılığın davetine icabet etti. İfadesini verdikten sonra tutuklandı. Şunun altını çizmek istiyorum. CHP’de FETÖ’cü yetişmez. CHP FETÖ’yle mücadele eden bir siyasi parti. Aradaki ortaklıklar bozulduktan sonra geçmişte birlikte yol yürüyüp, çıkar çatışması doğduktan sonra, yollarını ayıranlarla CHP’yi kimse karşılaştırmasın. Bu yapılarla mücadele ederken bedel ödeyenlerin partisidir CHP. Hukuki süreç devam ediyor. Anayasa’nın masumiyet karinesini hatırlatırım. Bunu unutmuyacağız. Ancak bir garabet var. Belediye başkanımız ifadeye çağrılmış. Yüzde 67,5 oyla seçilmiş bir kişi. Hakkında bir gözaltı ve yakalama kararı yok. Ancak avukatıyla gittiği adliyeden tutuklanarak çıkabiliyor. Bir garabet daha var. Orada 20 CHP’li meclis üyesi var. Yasaya göre meclis içerisinde seçim yapılması uygunken. Urlalıların CHP’yi tercih ettiği unutularak kayyum atanıyor. Bu demokrasiye vurulmuş bir darbedir. Urlalıların iradesine vurulmuş bir darbedir. Şunu asla unutmayın hukuk herkese lazım. Ancak hukusun demokrasiyi bertaraf edilmesi için bir silah olarak kullanılmasına izin vermeyeceğiz. 

‘BU KONGREYİ KAZANAN CHP OLACAKTIR’

Kongere delegesi seçilen arkadaşlarımızı kutluyorum. İradesini sandığa yansıtan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu görevler fedakarlıkla yapılan görevler. Kendini ya da birilerini bir yere taşımak korumak ve koallamak için yapılan görevler değil. CHP’yi korumak ve kollamak için yapılan görevler. İki adayımız var ikisi de çok değerli isimler. Bu kongreyi kazanan CHP olacaktır. Kim görev alırsa alsın birbirini kucaklayacaktır. Ben buna inanıyorum. 31 Mart’ta Bayraklı büyük bir başarı gösterdi. Birlikte yaşadık. Bayraklı örgütümüz bizin göğsümüzü kabartmıştır. Bu başarını daha ileriye taşınacağına inanıyorum. CHP İktidarında buluşmak üzere” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.