Dolar 32,5772
%0.28
Euro 35,0025
%0.09
Altın 2.464,050
%1.14
Bist-100 9.885,00
%1.73

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yücel'den İstanbul Sözleşmesi, Andımız ve 'Love Erdoğan' açıklaması

Yücel'den İstanbul Sözleşmesi, Andımız ve 'Love Erdoğan' açıklaması

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel sosyal medya üzerinden İstanbul Sözleşmesi, Andımız ve Selçuk’ta yaşanan ‘Love Erdoğan’ pankart kriziyle ilgili sert açıklamalarda bulundu.

  • Ege Postası
  • 20.03.2021 - 10:14

EGEPOSTASI - Geçtiğimiz günlerde Selçuk’ta AK Parti ilçe teşkilatı tarafından ilçenin muhtelif yerlerine konulan 'Love Erdoğan' pankartlarının kaldırılması sonrası AK Parti ile yönetimi CHP'de olan Selçuk Belediyesi  arasında kriz yaşanmıştı. Karşılıklı açıklamalar sonrası belediye kanunu işaret ederek kanuna göre hareket ettiklerini açıklamıştı. Son olarak İl Başkanı Kerem Ali Sürekli konuyya ilşkin dün sert sözlerle CHP'yi hedef almıştı. Yücel eleştirilere sert yanıt verdi. Yücel, "Selçuk’ta bir kanunsuzluk yaşanmıştır, belediyemiz kanunsuzluğa dur demiştir. İzninizi alır, kime övgüler düzmek istiyorsanız pankartınızı asar, bir zamanlar koyun koyuna yaşadıklarınızla, pankart savaşınıza devam edersiniz." dedi.

Öte yandan Yücel, Danıştay'ın "Öğrenci Andı" kararı sonrası ve ardından bu sabah saatlerinde de Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi'nden ayrıldığı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tüm bu gelişmelerin ardından sosyal medyadan açıklama yapan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ikitdara sert eleştirilerde bulundu.

1-Her ne kadar AKP iktidarı işine gelmeyen her fırsatta ayaklar altına alsa da, bu devletin yasaları ve kuralları vardır. Bu yasaları bilmeyenlerin veya hiçe sayanların;

2-Milli iradeyi, Silahlı Kuvvetlerimizi, devletin tüm imkanlarını, yargıyı ve milli eğitimi yıllarca bir terör örgütüne teslim edenlerin, bizlere had bildirme hadsizliğini ciddiye almıyoruz.

3-Bağımsızlık savaşının kazanıldığı, kadın haklarının, eğitim hakkının, yaşam hakkının, sağlık hakkının, toprak hakkının, seçme ve seçilme hakkının, parti kurma hakkının verildiği bir döneme, kin ve öfkeyle saldırmak bu milletin affetmeyeceği bir hatadır.

4-Selçuk’ta bir kanunsuzluk yaşanmıştır, belediyemiz kanunsuzluğa dur demiştir. İzninizi alır, kime övgüler düzmek istiyorsanız pankartınızı asar, bir zamanlar koyun koyuna yaşadıklarınızla, pankart savaşınıza devam edersiniz.

5-Belki o pankartlara, Sayın Cumhurbaşkanının Andımızı ve İstanbul Sözleşmesini neden istemediğini, hangi cümlelerinden ve ifadelerinden rahatsız olduğunu da yazar, milleti aydınlatırsınız. #istanbulsozlesmesiyasatir #andımız

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.