Dolar 32,3654
%0.15
Euro 34,9546
%-0.32
Altın 2.325,560
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yücel'den camilerden çav bella şarkısı çalınmasına tepki: Süreci dikkat ve destekle izleyeceğiz

Yücel'den camilerden çav bella şarkısı çalınmasına tepki: Süreci dikkat ve destekle izleyeceğiz

İzmir’de dün cami hoparlörlerinden Çav Bella şarkısı çalınması kentte büyük şaşkınlık yaratırken, İzmir İl Müftülüğü "gerekli suç duyurusunda bulunulmuş ve gerekli inceleme başlatılmıştır" açıklaması yapıldı. Öte yandan AK Partililerin CHP'lileri ve Tunç Soyer'i hedef almasına yönelik CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel konuyla ilgili sosyal medyadan açıklama yaptı.

  • Ege Postası
  • 21.05.2020 - 09:11

EGEPOSTASI- Dün saat 17.00 sıralarında İzmir'in bir çok bölgesinde camilerin hoparlörlerinden çav bella şarkısı çalındı. Müftülükten yapılan açıklamada "Merkezi sistemimizin frekansına korsan şekilde müdahil olmak suretiyle bir sabotaj gerçekleştirilmiştir. Konu ile ilgili gerekli suç duyurusunda bulunulmuş ve gerekli inceleme başlatılmıştır." denildi. 

Kentte büyük şaşkınlık veren olaya tepkiler yükselirken, AK Parti cephesi CHP'yi hedef aldı.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel  konuyla ilgili sosyal medyadan açıklama yaptı. Konuyu yakında takip edeceklerini belirten Yücel, "Provokatörlerce dini içerik dışında yayın çalınması bir müslüman olarak beni ve arkadaşlarımı çok üzmüştür" dedi.

SÜRECİ DİKKATLE İZLEYECEĞİZ

Yücel, "Mübarek Ramazan ayında camilerin sistemine girerek, provokatörlerce dini içerik dışında yayın çalınması bir müslüman olarak beni ve arkadaşlarımı çok üzmüştür.Adli mercilerce olayın faillerinin derhal tespit edilmesi gerekmektedir. Süreci dikkat ve destekle izleyeceğiz. Bazı paylaşımlarda adı geçen Banu Özdemir'in partimizde aktif bir görevi yoktur. İnanç ve dini değerlere yapılan her yanlışın karşısında herşeyden ve herkesten önce Cumhuriyet Halk Partisi vardır." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.