Dolar 32,3397
%0.28
Euro 35,1220
%0
Altın 2.312,910
%1.55
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yücel'den AK Partili mevkidaşına tepki: Hiç hoş olmamıştır

Yücel'den AK Partili mevkidaşına tepki: Hiç hoş olmamıştır

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve AK Parti Meclis Grup Başkan Vekili Özgür Hızal’ın da aralarında olduğu bir grup AK Partili siyasetçinin, Çiğli İleri Biyolojik Arıtma Tesisi’ndeki güvenlik görevlileriyle yaşadıkları arbede üzerine sosyal medyadan açıklama yaptı. CHP'li Yücel açıklamasında, "Sadece görevlerini yapmaya çalışan özel güvenlik görevlileri üzerinden gündem yaratmaya çalışılması hiç hoş olmamıştır. Elbette İzmir’de muhalefette olan AKP istediği konuda basın açıklaması yapma özgürlüğüne sahiptir. Ancak, CHP İzmir olarak biz bu tür açıklamalar öncesinde, nasıl ilgili devlet kurumlarıyla iletişime geçiyorsak ve kolluk kuvvetlerinin güvenlik ile ilgili hassasiyetlerini gözetiyorsak, kendilerinin de kurumların işleyişine ve güvenlik hassasiyetlerine saygı göstermesi gerekir." dedi.

  • Ege Postası
  • 05.10.2022 - 15:02

EGEPOSTASI- AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal'ın da aralarında olduğu bir grup AK Partili siyasetçi, bugün Çiğli İleri Biyolojik Arıtma Tesisi’ne girmek istedi. AK Partililerle güvenlik görevlileri arasında kısa süreli arbede yaşanırken, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, sosyal medyadan yaptığı açıklamada AK Partili mevkidaşı Sürekli ve Özgür Hızal'a tepki gösterdi.

YÜCEL: HİÇ HOŞ OLMAMIŞTIR

İl Başkanı Yücel açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Çiğli Atıksu Arıtma tesisi girişinde yaşanan olayı üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. AKP İl başkanı Av. Kerem Ali Sürekli ve İBB meclis üyesi Av. Özgür HIZAL, bir telefonla ziyaretlerini önceden kuruma bildirmiş olsalardı, bu tatsız olay yaşanmazdı. Her ikisi de hukukçu olan Sn. mevkidaşım ve İbb meclis üyesinin, özel güvenlik görevlilerin 5188 sayılı yasa uyarınca görev alanlarında kolluk kuvvetlerinin bir çok yetkisine haiz olduğunu bilmeleri gerekir. Sadece görevlerini yapmaya çalışan özel güvenlik görevlileri üzerinden gündem yaratmaya çalışılması hiç hoş olmamıştır. Elbette İzmir’de muhalefette olan AKP istediği konuda basın açıklaması yapma özgürlüğüne sahiptir. Ancak, CHP İzmir olarak biz bu tür açıklamalar öncesinde, nasıl ilgili devlet kurumlarıyla iletişime geçiyorsak ve kolluk kuvvetlerinin güvenlik ile ilgili hassasiyetlerini gözetiyorsak, kendilerinin de kurumların işleyişine ve güvenlik hassasiyetlerine saygı göstermesi gerekir."

CHP’Lİ VEKİLLERDEN ART ARDA TEPKİ

Yaşanan olaya İl Başkanı Yücel’in yanı sıra; CHP İzmir Milletvekillerinden de art arda tepkiler yükseldi.

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli’ye bazı sorular yöneltti ve şunları söyledi; 

BAYIR: KABUL EDİLEMEZ

“Sayın İl Başkanı Kerem Ali Sürekli Beye ithafen;

1- ‘’Ben eski milletvekiliyim. Eski meclis üyesiyim. Şu anda da İl Başkanıyım. Basar geçerim ben. Haydi engel olun’’ İfadelerinizi kamuoyu değerlendirecektir.

2- Basın açıklamasını yapmak için, kurumlara bilgilendirme yaptınız mı veya izin aldınız mı? Yaptı iseniz, hangi kurumlara bilgilendirme yaptınız?

3- Sizin İl Başkanı olmanız, belediye kurumlarına bilgi vermeden rahatlıkla girmenizi ve o iştiraki eleştirmenize imkân mı kılmaktadır?

4- Orada işini yapan güvenlikçi kardeşlerimize nasıl hareket edeceğini söylemek size düşmez. Emekçi arkadaşlarımız nasıl davranacağını zaten bilirler. ‘Orada böyle duracaksın, şöyle duracaksın’ gibi emir kipi ile kurulan ifadeler son derece üzücüdür. Ayrıca, ‘Asker duruşunda durma’ derken, neyi ima etmek istediniz?

5- Yanınızda eşlik eden kişilerin, emekçi kardeşlerimize fiziki müdahalede bulunması kabul edilemez bir davranış biçimidir.

6- Bu arada ‘’faşistlik’’ kavramına değinmişsiniz. Sayın Sürekli, ‘’20 yıllık iktidarınıza bakarsanız, ‘daha doğrusu aynaya doğru bakarsınız’, o sözü kimi bağladığını göreceksiniz. Bu kelimeyi kuracak en son partilerden birisiniz.’’

7- Son olarak; Güvenliklerin isimlerini alarak, aklınızca gözdağı mı vermeyi amaçladınız? Teröristler ile bağlantı kurmak hangi aklın tutulmasıdır? Bu şekilde davranarak mı İzmir’de oyunuzu yükseltmeye çalışacaksınız? Bu söylemi gerçekleştirdiğiniz için şu anda kendinizden utanıyor musunuz?”

POLAT: "SİZ YARGIYA TAK DİYE TALİMAT VERİRSİNİZ"
 
CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Emriniz olur! Kerem Ali Sürekli. İşini yapan güvenlik görevlilerinin nasıl duracağına karışmak, kendisini devletin sahibi görmek,mahalle kabadayısı tavırlarıyla görevlileri tehdit etmek ancak size yakışırdı. Tabi siz yargıya tak diye talimat verirsiniz, şak diye görevden aldırırsınız” dedi.

MURAT BAKAN: SÜREKLİ'YE HİÇ YAKIŞTIRAMADIM

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, "AKP İl Başkanı ve yanındakiler, önceden haber vermeksizin Büyükşehir Belediyemizin arıtma tesisine izinsiz girmeye çalışıp, sakince görevini yapan emekçilere zorbalık yapıp, kaos yaratıyor. Görüntüler olmasa; biri Kerem Ali Sürekli böyle böyle yaptı diye anlatsa, inanmazdım... Özel güvenlik görevlileri üzerinden yürütülen bu saldırgan ve manipülatif tavırları, ağzından çıkan o çirkin sözleri sayın Sürekli’ye hiç yakıştıramadım. Bu planlı baskın ve zorbalıkla ilgili önce güvenlik görevlisi kardeşlerimizden sonra tüm İzmirlilerden özür dilemeliler. Ayrıca AKP İl Başkanlığı’nın kurduğu tezgahı da ifşa etmek gerek. Güya basını davet ediyorlar. “Yer: Basın açıklaması yapılacak yere İl Başkanlığımızdan, servis kaldırılacaktır.” Var mı buna bir açıklamanız?" açıklamasında bulundu.

EDNAN ARSLAN: İZİN İSTEMEK ZOR OLMAMALI 

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, ''İzin istemek yada önceden bilgi vermek bu kadar zor olmamalı. Görevini yapmaya çalışan emekçilere bu şekilde davranmak kimsenin hakkı değil. Kendinize beklediğiniz hassasiyeti basın açıklaması yapmak isteyen herkese karşı göstermenizi de bundan sonra talep ediyoruz'' dedi. 

KAMİL OKYAY SINDIR: AZ KALDI! 

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, ''Ne yazıktır ki AKP yöneticileri memleketin her yerinde kendilerini kamuda CB yetkilerine haiz üstün şahsiyetler olarak görüyorlar. Karakollarda polisimizi sıraya sokmalar, kaymakam makamını işgal etmeler, kamusal alanlara izinsiz ve eşkiya misali zorbalıkla baskınlar…Az Kaldı'' dedi. 

BEKO: BU OYUNA KİMSE GELMEYCEK

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, ''20 yıldır iktidarda olup, ülkeyi baskıyla, anti demokratik uygulamalarla yönetenlerin İzmir'deki temsilcileri de; baskıyı, zorbalığı, tahriki ve provokasyonu tercih ediyorlar. Ama artık tükeniyorsunuz, bu oyuna kimse gelmeyecek; boşuna uğraşmayın. Elinizi de ekmeğini çıkarmanın peşinde olan emekçilerden çekin!'' dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.