Dolar 32,5654
%0.16
Euro 34,8626
%0.57
Altın 2.429,520
%-0.14
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yücel acı tabloyu gözler önüne serdi: Gıda Çarşısı eskiyi mumla arıyor

Yücel acı tabloyu gözler önüne serdi: Gıda Çarşısı eskiyi mumla arıyor

Saha çalışmaları kapsamında İzmir’de ekonomik alışverişin adresi olarak bilinen Gıda Çarşısı’nda vatandaşlarla bir araya gelen CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, ekonomik krizin vatandaşlar üzerindeki etkisini bir kez daha ortaya koydu. Çalışmaya ilişkin değerlendirme yapan Yücel, “Vatandaş fiyatların yüksekliğinden yakınırken, esnaf sattığı malı yerine koyamamaktan ve rekor üzerine rekor kıran döviz kurundan kan ağlıyor. Gıda çarşısı ise eski kalabalık ve bereketli günlerini mumla arıyor” dedi.

  • Ege Postası
  • 25.05.2022 - 16:26

EGEPOSTASI- Türkiye’de ekonomik kriz ve yoksulluk günden güne derinleşirken krizin yükü işsiz, asgari ücretli ya da emekli vatandaşları daha da zorluyor.

Artan enflasyon ve yoksulluk sınırının asgari ücretin bin 500 lira üstüne çıkmasıyla birlikte vatandaşın alım gücü sıfıra yaklaşırken esnaf da krizden nasibini aldı.

Öte yandan; vatandaşın sorunlarını yerinde tespit etmek ve dinlemek için saha çalışmalarına devam eden CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, bugün İzmir’de ekonomik alışverişin adresi olarak bilinen Gıda Çarşısı’nda vatandaşın nabzını yokladı. Yücel'e çalışmasında il başkan yardımcıları ve CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından eşlik etti.

VATANDAŞ ALAMIYOR, ESNAF SATTIĞINI YERİNE KOYAMIYOR

Saha çalışmasının ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla mevcut durumu değerlendiren Yücel, ekonomik krizin Gıda Çarşısı üzerindeki etkisin gözler önüne serdi.

Yücel, paylaşımında şu ifadelere yer verdi; “Bugün, İzmir'de ekonominin kalbi Gıda Çarşısı'ndaydık. Vatandaş fiyatların yüksekliğinden yakınırken, esnaf sattığı malı yerine koyamamaktan ve rekor üzerine rekor kıran döviz kurundan kan ağlıyor. Gıda çarşısı ise eski kalabalık ve bereketli günlerini mumla arıyor.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.