Dolar 32,5391
%0
Euro 34,8826
%0.16
Altın 2.425,730
%0.11
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yol polemiği Menemen’de ipleri gerdi!

Yol polemiği Menemen’de ipleri gerdi!

Menemen Belediyesi Eylül ayı Olağan Meclis Toplantısı Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan idaresinde gerçekleştirildi. Meclis gündemine İZSU ve Menemen Belediyesi arasında yaşanan yol polemiği damga vurdu.

  • Ege Postası
  • 01.09.2022 - 19:47

Berivan Kaya/EGEPOSTASI- Menemen Belediyesi Eylül ayı Olağan Meclis Toplantısı Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan başkanlığında yapıldı. 

CHP grubu tarımsal alanlarda imara aykırı yapılaşmalar olduğunu ve tarımsal alanlara zarar verecek nitelikte hafriyat işlemleri yapıldığı, tarımsal arazilere zarar verildiği şikayetlerin artmasını gündeme getirmek için önerge verdi. Öte yandan yıkım kararlarının uygulanmadığı, mevzuata aykırı ruhsat verildiği iddialarının da olduğu belirtildi.  Tarımsal alanlara ruhsat verilmesinin incelenmesi ve yönetmeliğe aykırı hafriyatlarla ilgili meclise rapor sunulması için komisyon kurulması önergesi oy çokluğu ile reddedildi. 

‘’Talan devam edecek’’

CHP Meclis Üyesi  Deniz Karakurt  önergenin iptal edilmesine tepki göstererek,’’ Barış içinde olamadığımız bu mecliste de görüldü. Çok güzel önergeler hazırladık, tarımsal alanlarımız korunsun dedik, reddedildi. Tarımsal alanlarımızla ilgili talan devam edecek, demek ki farklı şahıs ve şirketler korunmak isteniyor bu bizi incitti’’ dedi. 


Menemen Spor’un devri hakkında önemli açıklamalarda bulunan Karakurt, ‘’Biz 3 yıldır Menemen Spor kulübü için mücadele ediyoruz. 8 ağustos 2018 tarihinde Tahir Şahin tek ortaklı olarak bir şirket kurdu. Bu dönemde Şahin belediye başkanı. 18 aralık 2018 tarihinde olağan üstü bir kongre yapıldı. Bu kongreden kimsenin haberi olmadı, alınan karar usulsüzdü, yapılan ilanlar sahteydi. 18 aralık tarihinde şöyle bir karar alındı. Menemen belediye spor kulübü derneği bünyesindeki futbol şubesi aktif ve pasifleriyle birlikte Menemen spor faaliyetler ve ticaret anonim şirketine devri kararı gündemdeydi. Tahir Şahin tek hisseli bir şirketti. Menemenlilerin emeği ile kurulup bugünlere getirilen kulüp bir şahsın kullanımına verilecek’’ dedi. 


Sahte imza skandalı

Kongreden kimsenin haberinin olmadığını vurgulayan Karakurt, ‘’Biz davamızı açtık. Yönetim kurulu toplantısının yapıldığı defterdeki imzalardan 2 tanesinin sahte olduğu ortaya çıktı. Hasan İskeceli ve Kazım Pekçe’nin imzaları sahte. 23 kasım 2018 tarihinde bir gazetede bu kongre ilan edilmiş ama ilan sonradan monte edilmiş gazetenin eski olduğunu gördük. 26 nisan 2019 tarihinde 60 tane üye ile olağanüstü genel kurula davet ettik. Çağrımız üzerine yeni bir kongre yapıldı. Bu sefer tam tersi olsun dediler şirketi derneğe devredelim dediler. Bu kulüp için tam 8 tane dava açtım. Bu kulüpte en büyük emek Menemen halkındaydı. Kulübü bu günlere Menemenlilerin parası getirdi. Sonuna kadar mücadelemizle açtığımız kongre davalarını kazandık’’ ifadelerini kullandı. 

Üyeler ihraç edildi 


Kongre öncesi üyeliklerin iptal edildiğini söyleyen Deniz Karakurt, ‘’Tarih şahin seçim öncesi yön değiştirdi. 26 mayıs kongresinden önce 346 üye taşıdı. bu üyelerin çoğu şehir dışından gelmeydi. Şahin’in yakınları üye yapıldı. 26 mayıs 2018 tarihli kongrede sağlıklı oy verilmedi. O dönem yönetim kurulunda olan isimler bu süreçte kulüpten ihraç edildiler. 90 tane Menemenli kulüpten ihraç edilmişler. bu kongrede oy kullanmamaları için’’ ifadelerini kullandı. 


Pehlivan’a tepki 

Kulübün devri sonrası Aydın Pehlivan’ın tutumunu eleştiren Karakurt, ‘’Çok yakın bir dönemde korktuğumuz başımıza geldi. Bahri Ekmekçioğlu’na devredildi. Bizde gündemden AK Partiye olan yakınlığı ile biliyoruz. Davası devam eden yarışmacı haklarının devri bizi ilgilendiriyor. Tahir Şahin’in kurduğu şirketin devri ile direkt olarak diğer şirkete geçmiş oluyor. Bizi şaşırtan belediyenin bu konuda tutumu oldu. Bahri Ekmekçioğlu ile makamda verilen pozlar bizi çok incitti. Biz bu devre karşı olmanızı bekliyoruz. Şu anda bir başka MHP’li belediyeden bu kulübü satın alma teklifi gelmiş. Biz bu teklifleri bekliyorduk. Ben bunu dedikten sonra diyecekler ki Tahir Şahin CHP’liydi’’ dedi. 

Tahir Şahin CHP’liydi! 

AK Parti Grup Başkan Vekili Yusuf Demircioğlu, Menemen Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çakmak’a yapılan saldırıyı kınayarak sözlerine başladı.  Demircioğlu Deniz Karakurt’a teşekkür ederek, ‘’Deniz hanım kendi söyledi Tahir Şahin CHP’liydi. Geçmişinizden kurtulamazsınız. Tahir Şahin ile alakalı bir araştırma yapıldığında 20 yıl CHP’nin belediye başkanlığı yaptığı görülecektir. Yapılanların içyüzünü Deniz Hanım anlattı. Ben bunun için kendisine teşekkür ediyorum. Kendi içlerinde bu işlerle uğraşan insanları ayıklayıp daha temiz bir siyaset yürütmelerini öneriyorum’’ dedi. 


Yol sorunu meclisi karıştırdı 

CHP Grup Başkan Vekili Ali Yılmaz, İZSU ile Menemen Belediyesi arasında yaşanan yol polemiği hakkında açıklamalarda bulundu. Ali Yılmaz açıklamasında,  ‘’İZSU 10 mayısta Menemen’de bir alt yapı yatırımına başladı. Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Müdürlüğü tarafından bu çalışmalar durduruldu. Menemen Belediyesi ana arter yolunu yapmak istedi, ben İZBB yetkililerine iletti. Yetkililer talebi kabul etti. Kazı çalışmaları 18 temmuzda tekrar başladı. Çalışmalar bittikten sonra yol kaplama çalışmalarına başlatılmadı. 30 temmuzda belediye başkan vekili ve yardımcısı Mustafa Özuslu ile görüştü. Bu görüşmede bu ana arterin büyükşehir tarafından yapılması talep edildi. Büyükşehir tamam yapalım dedi ama 9 Ağustos’ta bir baktık ki afişleme çalışmaları başlatılmış. Madem belediyenin öz kaynakları vardı biz bize yetiyorduk o zaman neden haziran ayında neden talepte bulunuldu’’ diye sordu.  


Menemen Belediye Başkan vekili Aydın Pehlivan,  CHP’li Yılmaz’a tepki gösterdi. Pehlivan, ‘’ Var mı elinizde böyle bir yazı. Kurumlar arasında resmi yazışmalar yapılır. Bu konuyu size kim söyledi, yanlış bilgilendirme yapılıp sizi burada kim mahcup etti. Öyle bir görüşme yok. Söz uçar yazı kalır. Bununla ilgili bir yazışma, talep var mı, yok’’ dedi. 


Siyasi rant! 

CHP’li Yılmaz, ‘’Kurumları birbiri ile karşı karşıya getirip siyasi rant elde etmeye çalıştınız. her kurumun kendi görevleri var. Burada ne ilçe belediyesi olarak ne büyükşehir ile ne hükümet ile kavga etmeliyiz. bizler hizmet için seçildik. bu görevi  yerine getirmek iç.in kurumlarla uyumlu bir şekilde çalışmalıyız’’ ifadelerini kullandı.  

Demricioğlu: Öz kaynaklarımızla sorunun altından kalktık! 

İZSU ile alakalı süreç hakkında bilgi veren Demircioğlu, ‘’İZSU’dan söz aldık. Bürokratları süreci yanlış yönetmeleri yüzünden Menemen halkı 21. yüzyılda tozdan dumandan bıktı. Bu problemi çözmek için görüşmeler yaptık, 2,5 ay boyunca burada hiçbir şey yapılmadı. İşe başlamasını beklerken bu belediyeyi yöneten Pehlivan bir irade koydu. Bu sorun hallolmazsa biz halledeceğiz dedi. 2,5 ay boyunca işe başlamayan İZSU biz başlayınca akıl etti. Genel müdür geldi başkan ile görüştü. Biz Menemen Belediyesi olarak bu problemin altından öz kaynakları ile altından kalktık’’ dedi. 

Menemen için okul mu konser mi önemli?

CHP’li Meclis Üyesi Çağlar Gülmez, ‘’Menemen’in her yerine pankartlar açmışsınız, Büyükşehir’in kazıp bıraktığı yer diye. İZBB kazıp bıraktı dediğiniz yerler için 22 milyon lira yatırım yaptı. Siz bu yatırımları yok sayıyorsunuz. bu her şeyden önce ayıptır. Yapılan çalışmaları yok saymaktır. Biz buradan İZSU ve Büyükşehir çalışanlarına teşekkür ediyoruz. 3 sene önce yıkılan 7 okul için çivi dahi çakılmadı. önümüzdeki yılda öğrenciler evlerinden uzakta sıkış tepiş eğitim görecek. Seyrek’teki arazilerin satılacağını söylüyorsunuz. siz 3 yılda 1 tane okul yapamadınız. Kimi inandıracaksınız. Siz menemenin arsalarını satıp menemen hayrına işler yapacağınızı söyledik. Defalarca söyledik konserler ile menemenin parasını harcıyorsunuz. Menemen için okul mu konser mi önemli’’ dedi. 

Konser eleştirisine Tarkan hatırlatması 

AK Parti Grup Başkan Vekili Yusuf Demircioğlu, ‘’Bizi konser ile ilgili eleştiriyorlar, Tunç Soyer’in hesaplarını takip etsinler. 9 Eylül için bir devasa bir sahne kuruyorlar. Tarkan’a kaç milyon verildiğini bilmiyoruz. Körfez kokusu Manisa’dan alınıyor. Körfez’i temizleyemediniz, yüzemediniz, Tarkan konseri yapıyorsunuz’’ dedi. 

Yusuf Demircioğlu, ‘’ 450 m2lik bir alan İZSU’ya bırakıldı. İZSU’nun sorumlusu kimse bu alanı 17 günde bitirdi. Bizim ekiplerimiz 14 bin metre2lik alanı 13 günde bitirdik. Hiçbir hazırlık olmadan İZSU sadece siyasi amaçla geldi. Biz kurumlarla sorun yaşamak istemiyoruz. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.