Dolar 32,3738
%0.17
Euro 34,9828
%-0.23
Altın 2.326,130
%0.25
Bist-100 9,09
%0.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yargı kararına AK Partili Kaya’dan rest: Konutları yapacağız!

Yargı kararına AK Partili Kaya’dan rest: Konutları yapacağız!

İzmir Karabağlar’da İzmir Demokrasi Üniversitesi için ayrılan 80 hektarlık alanın 42 hektarının TOKİ tarafından konut alanı olarak ihaleye çıkarılmasına ilişkin Ankara 4. İdare Mahkemesi, revizyon imar planı onaylanmamış alanda konut yapım ihalesine çıkılamayacağı kararına AK Parti kanadından tepki geldi. AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, yaptığı açıklamada, açılan davalarla dar gelirli vatandaşların ev sahibi olmasının engellenmeye çalışıldığını ifade etti ve “Şunu iyi bilsinler ki, Karabağlar'da da 750 hak sahibinin konutlarını YA-PA-CA-ĞIZ” dedi.

  • Ege Postası
  • 18.05.2021 - 15:46

EGEPOSTASI- İzmir Karabağlar’da İzmir Demokrasi Üniversitesi için ayrılan 80 hektarlık alanın 42 hektarının TOKİ tarafından konut alanı olarak ihaleye çıkarılması, geçtiğimiz aylarda İzmir gündemine oturmuştu.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise TOKİ’nin yargı kararlarına karşın ve imar planı olmadan, Uzundere’de İzmir Demokrasi Üniversitesi’ne ayrılmasını istedikleri alana konut yapmak için ihaleye çıkmasına tepki göstermişti.

YARGIDAN FLAŞ KARAR

Bir yandan Karabağlar Belediyesi’nin alanın tamamının üniversite için kullanılması için hukuki mücadelesi devam ederken yargıdan flaş bir karar geldi. 

Ankara 4. İdare Mahkemesi, revizyon imar planı onaylanmamış alanda konut yapım ihalesine çıkılamayacağına hükmetti.

“BU DÜŞMANLIĞI TARİH AFFETMEYECEKTİR”

Yargı kararına ilişkin AK Parti kanadından ilk açıklamada, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’dan geldi. Kaya, yaptığı açıklamada, Başkan Selvitopu’nun açtığı davalarla halka hizmeti engellediğini ifade ederken söz konusu konutların ne olursa olsun yapılacağını söyledi.
Açılan davalarla dar gelirli vatandaşların ev sahibi olmasının engellenmeye çalışıldığını ifade eden Kaya, “TOKİ tarafından Karabağlar'a yapılacak olan, dar gelirli vatandaşlarımızın ve dezavantajlı grupların faydalanacağı sosyal konutların yapım ihalesi, Karabağlar Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Sn. Muhittin Selvitopu'nun açtığı dava neticesinde iptal edildi. Dar gelirli, emekli, engelli vatandaşlarımızın kira öder gibi taksitlerle ev sahibi olmasına karşı çıkıyorlar, dava üstüne dava açarak bu hizmeti engellemeye çalışıyorlar. İhalenin iptalini sağlayan mahkeme kararını da, bir müjde gibi kamuoyuyla paylaşıyorlar. Çok yazık! Vicdan sahibi hangi insan, Karabağlarlı hemşehrilerimizin umutlarına, hayallerine, mutluluğuna düşman olabilir; sıcak bir yuvaya kavuşmalarını sağlayacak bu projeye karşı çıkabilir! CHP'li Muhittin Selvitopu'nun kendi halkına yaptığı bu düşmanlığı tarih affetmeyecektir” dedi.

“AÇTIKLARI DAVALARLA HİZMETLERİ ENGELLEYEMEZLER”

Daha önce açılan davalardan da örnek veren AK Partili Kaya, ne olursa olsun Karabağlar’daki TOKİ konutlarının yapılacağın söyledi ve “Çevre Yolu'nda üç, Konak Tüneli'nde dört, Göztepe Stadyumu'nda iki dava açtılar. Bu projeleri de geciktirdiler ama yapımına engel olamadılar. Bu istemezükçü'lere söylüyorum. Şunu iyi bilsinler ki, Karabağlar'da da 750 hak sahibinin konutlarını YA-PA-CA-ĞIZ! Biz bu güzel kenti, İzmir'imizi hiçbir zaman istemezükçü'lerin ihtiraslarına kurban etmedik, yine etmeyeceğiz. Açtıkları davalarla hizmetleri engelleyemezler, sadece biraz geciktirirler. Vatandaşlarımızın umutlarını baltalamaya çalışanlar, yine hüsrana uğrayacak” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.