Dolar 32,5610
%0.27
Euro 34,6856
%-0.13
Altın 2.490,750
%0.25
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Umutoğulları’ndan odalara ‘Gültepe’ çağrısı: Köstek olmayın!

Umutoğulları’ndan odalara ‘Gültepe’ çağrısı: Köstek olmayın!

Gazeteci Mithat Umutoğulları, Büyükizmir TV'de yayınlanan 8. Gün programında Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un görevdeki 3 yılını anlattığı basın toplantısıyla ilgili çarpıcı mesajlar verdi. Gültepe Kentsel Dönüşüm Projesi’ne dava açan Şehir Plancıları Odası’na seslenen Umutoğulları, “Betonlaşmaya karşıyım ama lütfen odalar artık Gültepe projesinin önünü açsınlar. Eğer kentsel dönüşümde odalar önünü açarsa Batur Konak’ta devrim yapacak. Köstek olanlar önünü açsınlar ki bu kent değişsin” ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 16.03.2022 - 18:38

EGEPOSTASI – Gazeteci Mithat Umutoğulları, Büyükizmir TV'de yayınlanan 8. Gün programında Refik Pak’la birlikte Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un görevdeki 3 yılını anlattığı basın toplantısını değerlendirdi.

Umutoğulları, Batur döneminde Konak Belediyesi'nin ilçeye yaptığı ve yapacağı yatırımlar ile Batur'un merkezi yönetimle olan ilişkisine değinirken, yargıya taşınan Gültepe Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili Şehir Plancıları Odası'na da çağrıda bulundu.

Umutoğulları’nın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“KONAK’TA UZLAŞMAYI GÖRDÜK”

“Abdül Batur bence İzmir’in en başarılı belediye başkanlarından birisi. Özellikle Narlıdere’de kentsel dönüşüm alanlarıyla ilgili hükümetle ortak beraber yürüttüğü başarılı bir dönüşüm gerçekleştirdi. Bizim en çok söylediğimiz şeylerden birisi iktidarla yerel yöneticilerin beraber hareket etmesi gerektiğiydi. Birbirlerine çelme takmamaları gerektiğini söylemiştik. Burada da genel yönetimle yerel yönetim arasındaki uzlaşmayı gördük. Devletten kamulaştırma ya da kiralama yöntemiyle devletten alınan birçok yer var. Abdül Batur’un projeleri içerisinde iktidarla birlikte kurduğu ittifakın aslında halka nasıl yansıdığını gördük. Gençlik merkezi kurmuş mesela. Kim faydalanıyor? Bölgede yaşayan halk. Kentsel dönüşümde Şehir Plancıları Odası itiraz ediyor. Ama yılmıyor, devam ediyor.

“BELEDİYECİLİĞİN KİTABINI YAZMIŞ”

Batur’u diğer başkanlardan ayıran birçok özelliği var. Her şeyden önce çok yetenekli bir belediye başkanı. Bir kere ilişkileri çok iyi. Belediyeciliğin kitabını yazmış bir belediye başkanı. Konak’a geldiğinde Konak’ta herkes ne yapacağını merak ediyordu. Kucağında yüzlerce sorunla başkanlığa geldi. Gündüz 1,5 milyon kişiye hizmet eden bir belediye başkanı. Hem bilgisiyle, hem becerisiyle Konak’ta pandemi olmasına ragmen yaptığı hizmetler ve yardımlarla, projelerle Konak’ta önümüzdeki süreçle ilgili çok ciddi bir yatırım atağına dönüştürecek hazırlığı yapmış. En azından onu görüyoruz. Bir kere insana dokunuyor. Bir belediye başkanında olması gereken bir özellik. ‘Pandemi sürecinde bütün yatırımları durdurup insanlara yardım ettik’ diyor. Bu çok önemli bir şey. Bazı belediye başkanlarını gördük. Pandemide ne olacağını görmeden hala başka işler yapmaya çalışıyorlardı. Şimdi maaş ödeyemiyorlar. Ama başkan öyle yapmadı. Konak’ta işini garantiye alan bir belediye başkanı var. Abdül Batur’un yapmış olduğu basın toplantısı, belediye başkanlarının yapmış olduğu toplantılar arasında en kalabalığıydı. 150’ye yakın basın mensubu vardı. İnsanların neredeyse hepsi o yapılan işleri merak edip görmeye gelen insanlardı. Konak, insanların var olmak sitediği bir yer haline geldi. konak belediye bşaknını gerçekten çok başarılı işlere imza attığını görüyoruz. 

“O SORU SORULMAMALIYDI”

Batur’a en çok sorulan şey Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’le arasındaki ilişkiydi. Çok sıkıştırdı gazeteci arkadaşlarımız. Ben olsam sormazdım. Kendi icraatlarını anlatmak için basın mensuplarını davet etmiş. Sorulmaması gerekiyordu.

ODALARA ‘GÜLTEPE’ ÇAĞRISI

Eğer kentsel dönüşümde odalar önünü açarsa önümüzdeki süreçte Konak’ın kaderi değişecek. Batur’un önündeki engeller kalkarsa Konak’ta devrim yapacak. Konak’ın son 20 yılında hiç kimsenin cesaret edemedği, projeler çizdiremediği, kenti değiştirecek hamleleri Abdül Batur yaptı. Köstek olanlar önünü açsınlar ki bu kent değişsin. Sonra ‘Gecekondular çok’ diyolar. E tabi gecekondular olur. İstemezükçü zihniyet bırakmıyor ki kent gelişsin. Betonlaşmaya karşıyım ama lütfen odalar artık Gültepe projesinin önünü açsınlar. Kent insan gibi yaşasın. Yarın orada Allah korusun olası bir depremde bir felaket olursa bunu tek sorumlusu odalardır.” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.