Dolar 32,5380
%-0.01
Euro 34,9982
%0.49
Altın 2.434,350
%0.46
Bist-100 9.770,00
%0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Umutoğulları’ndan Deniz Yücel'e: Menemen’de gösterdiğin hassasiyeti neden Selçuk’ta göstermiyorsun?

Umutoğulları’ndan Deniz Yücel'e: Menemen’de gösterdiğin hassasiyeti neden Selçuk’ta göstermiyorsun?

Gazeteci Mithat Umutoğulları, Selçuk Belediyesi'nin Çamlık Mahallesi’nde tarım arazisi vasıflı alana yapılan 8 adet villa inşaatına ruhsat kesmesi skandalıyla ilgili CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'e, Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un Kasım 2020'de yolsuzluk iddiaları nedeniyle partisi tarafından disipline sevk edildiğini hatırlatarak, "Filiz Ceritoğlu Sengel’in bir açıklama yapmaması gibi Deniz Yücel’in de Menemen Belediyesi’nde gösterdiği hassasiyeti burada gösterememiş olması da kafalarda ayrı bir soru işaretleri bırakıyor" dedi. Umutoğulları ayrıca Aydın ziyareti öncesi Efes Selçuk Havalimanı’na inen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu çocuklarla birlikte karşılayan Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel'i "Üzerindeki bütün şaibelere cevap vermek yerine oradaki bir çocuğu kullanarak Genel Başkan’a şirin gözükmeye çalışıyor. 5-6 yaşındaki çocuğun siyasete alet edilmesi ne kadar doğrudur?" sözleriyle eleştirdi.

  • Ege Postası
  • 23.06.2022 - 16:46

EGEPOSTASI – Geçtiğimiz hafta İzmir’in Selçuk ilçesinde ortaya çıkan ‘kaçak villa’ skandalı kentin gündemindeki yerini korumaya devam ediyor. 

Gazeteci Mithat Umutoğulları, Çamlık Mahallesi’nde bulunan 5 bin 400 metrekarelik tarım arazisi vasıflı alana yapılan ve Selçuk Belediyesi’nin de ruhsat izni verdiği 8 adet villa inşaatını bir kez daha gündeme getirdi.

Umutoğulları açıklamasında Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un hakkında çıkan yolsuzluk iddiaları nedeniyle partisinden ihraç istemiyle disipline sevk edildiğini hatırlatarak, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’e Menemen Belediyesi’nde gösterdiği hassasiyeti neden Selçuk Belediyesi’nde göstermediğini sordu. Umutoğulları ayrıca Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’in, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önceki gün Efes Selçuk Havalimanı’ndaki karşılama töreninde çocuklarla birlikte yanına gittiği görüntüleri de eleştirdi.

Yücel ve Sengel’e ‘kaçak villa’ olayıyla ilgili kamuoyunu aydınlatmaları yönünde bir çağrı da yapan Umutoğulları’nın açıklamaları şu şekilde:

'MENEMEN' ÖRNEĞİ

“Birkaç gündür özellikle Ege Postası ve benim programlarımda gündeme getirdiğimiz Selçuk Belediyesi’ndeki villa skandalıyla ilgili hala belediyeden bir açıklama gelmedi. Tabii bu açıklamanın gelmemesi ve bu kadar sessiz kalınması kamuoyunda ciddi bir soru işaretleri oluşturuyor. İzmirliler hatırlayacaktır, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’la ilgili bazı meclis üyelerinin gündeme getirdiği yolsuzluk iddialara hızlı şekilde müdahale etmiş, komisyon kurmuş ve Serdar Aksoy’u disipline sevk etmişti. CHP’de bir ilk yaşanmış ve bir belediye başkanı yargılama süreci olmadan, hakkında soruşturma açılmadan disipline sevk edilmişti. Konuyla ilgili Tarım İl Müdürlüğü ve belediye yetkililerinin verdiği somut bilgilere rağmen Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’in bir açıklama yapmaması gibi Deniz Yücel’in de kamuoyunu aydınlatmak adına hamle yapmaması, Menemen Belediyesi’ne gösterdiği hassasiyeti burada gösterememiş olması da kafalarda ayrı bir soru işaretleri bırakıyor. 

"MİLLETVEKİLLİ ADAYLIĞI SÜRECİNE ZARAR GELSİN İSTEMİYOR"

Bunun nedeni herhalde şu: Biliyorsunuz CHP MYK kararıyla 2019 Yerel Seçimleri’nde Selçuk Belediye Başkanlığı adaylığına Emir Cömert atanmıştı. Ancak daha sonra Deniz Yücel devreye girerek Filiz Ceritoğlu Sengel’in atanması için istifadesini ortaya koymuştu. Önümüzdeki süreçte milletvekili adaylığını düşündüğü için bu süreçte bir zarar gelmemesi açısından kamuoyunda bu konuyu dile getirmiyor diye düşünüyorum. Ama kamuoyu Yücel ve Sengel’den bir açıklama bekliyor. Konu yargıya intikal etmesine rağmen hala Selçuk Belediyesi’nden bir açıklama gelmemeiş olması bence skandaldır. Bu kadar uzun yıllardır bu sektörde gazetecilik yapan biri olarak bu bana şaşkınlık veriyor. Bütün bunların tabi ki siyasi sonucu olmalı diye düşünüyorsunuz. Ama bakıyorsunuz Sengel hala popülist tavırlarına devam ediyor. 

"ÇOCUĞU KULLANARAK KILIÇDAROĞLU'NA ŞİRİNLİK YAPIYOR"

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu dün Aydın ziyaretinde bir dizi programa katılmak için Selçuk Havalimanı’na indi. Fotoğraflara baktığımızda CHP neredeyse tam kadro gelip, tam tekmil dururken Sengel, CHP Genel Başkanı’nı bir çocukla karşılıyor. Çocuğun elindeki tabloda da ‘Hoşgeldin Kemal Dede’ yazıyor. Tiyatroda vardır ya, başka bir oyuncu rolü olmamasına rağmen orada bir replik söyler ve bütün seyircinin dikkatini üzerine çeker. Buna rol çalma derler. Sayın Sengel de günlerdir kendi belediyesinde bu kadar ayyuka çıkan yolsuzluk iddialarının hiçbirini umursamayarak, çocuğu yanına alıp, Genel Başkan’ın karşısına çıkıp, şirinlik yaparak resmen rol çalıyor. Üzerindeki bütün şaibelere cevap vermek yerine oradaki bir çocuğu kullanarak Genel Başkan’a şirin gözükmeye çalışıyor. Daha sonra bunu medyaya servis ediyor.

"SENGEL'İN POPÜLİST SİYASETİNİ ARTIK KİMSE YEMİYOR"

Çocukların 23 Nisan gibi özel günleri için etkinlikler yapılır. Ama bir çocuğun siyasi karşılamaya alet edilmesi ne kadar etiktir, bu da tartışılması gereken konuların başında geliyor. Siyasi karşılamada 5-6 yaşındaki çocuğun siyasete alet edilmesi ne kadar doğrudur? Bunu da kamuoyuna sunmak istiyorum. Bunun tek amacı olarak, son dönemde üzerine yapışan yolsuzluk iddialarını hafifletmek için bir PR çalışması olarak düşünüyorum. Selçuk ve İzmir, başkanın populist siyasetini artık yemiyor. Oysa bir belediye başkanının görevi vatandaşa hizmet etmektir. Ama bakyoruz Sayın Başkan yaptığı hizmetlerden çok sosyal medyayı ya da medya kuruluşlarını kullanıp, olduğundan kendini farklı göstererek, bir PR çalışması yapıyor. Bu da açıkçası onu çok uzun sürede başarıya taşıyacak bir şey değil.

"BİRÇOK İHBAR GELİYOR"

Bir PR çalışması yapıyorsunuz ama ilçenizde sürekli şikayetler var. Hiçbirini yanıtlamıyorsuzun ve yargıya taşıyacağınızı söylüyorsunuz. Zaten 8 villa ile ilgili yargıya taşınmış bir konu var ve başkanın populist siyaseti bırakıp, Selçukluların en çok merak etitği konulara cevap vermesini bekliyor. Burada yapılan haberden sonra bize birçok ihbar geliyor ve sadece tek bir yerde ruhsat verilmediğini de buradan söyleyebilirim. Önümüzdeki günlerde farklı haberlerle İzmir kamuoyunu bilgilendirmiş olacağız. Umuyorum Sayın Belediye Başkanı ve İl Başkanı başta olmak üzere CHP’nin ilgili kurulları, kendi belediyeleriyle ilgili ortaya çıkan bir tabloya açıklama getirir ve kamuoyunu aydınlatmış olurlar.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.