Dolar 32,5437
%0.18
Euro 34,9387
%-0.09
Altın 2.436,010
%-0.01
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Umutoğulları’ndan Aslanoğlu’na 'Yeni Asır' tepkisi: İktidar medyasına teslim oldu

Umutoğulları’ndan Aslanoğlu’na 'Yeni Asır' tepkisi: İktidar medyasına teslim oldu

Gazeteci Mithat Umutoğulları, CHP İzmir İl Başkanlığı görevine atanan Şenol Aslanoğlu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. İktidara yakınlığı ile bilinen Yeni Asır ile Aslanoğlu arasında geçen diyaloglara dikkat çeken Umutoğulları, ‘’ Soyer hep iktidar medyasından hedefinde olmasına rağmen tavrını korumuş. Çünkü o kendinden emin. Ülkenin demokrasi anlayışına destek veriyor. Bu tavrı devam ettirmiş bir başkanın yanında geldiği ikinci günden itibaren iktidar medyasına teslim olmuş bir isim var. İl başkanının siyasi bir iradesi olmalı’’ ifadelerine yer verdi.

  • Ege Postası
  • 14.01.2023 - 16:12

EGEPOSTASI- Gazeteci Mithat Umutoğulları, TR35 TV’de yayınlanan 8. Gün programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. 

ASLANOĞLU YENİ ASIR İLE PASLAŞIYOR 

CHP İzmir İl Başkanlığı görevine atanan Şenol Aslanoğlu’nun dün yaptığı basın toplantısında gazetecilere yönelik söylemlerine tepki gösteren Gazeteci Mithat Umutoğulları, ‘’Dün basın toplantısında Şenol Aslanoğlu, medyanın işini yapması için önünü açacağız dedi ama laf arasında İzmir medyasını üstü kapalı bir şekilde tehdit etti. Bunu bir çok kişi algılamayadı. Diğer arkadşalar da ya konuyu anlamadılar ya da oraya giden çoğu arkadaşlar muhabir olduğu için tepkisiz kaldılar. İzmir medyası ile ilgili bu kadar büyük cümleler kurarken, atandığı partisi ile ilgili acımasızca haber yapan bir medya kuruluşuna övgüler yağdırması ve arkasından Yeni Asır gazetesinin haber müdürü Erhan Güleç’in kendi köşesinde paslaşmalarını gördük’’ dedi. 

İKİNCİ GÜNDEN İKTİDAR MESYASINA TESLİM OLDU 

Yeni Asır gazetesinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer hakkında yaptığı haberlere dikkat çeken Gazeteci Umutoğulları, ‘’AK Parti ile Yeni Asır’ın organik bir bağı var. Yeni Asır’ın PKK sevici diye gösterdiği Soyer, Barış Bildirisi’ne imza attığı için. Soyer hakkında seçildiği günden beri yüzlerce haber yapan kuruma övgüler diziyor. Sen il başkanı olarak İzmir Basınına aba altından sopa gösteriyorsun ama senin partine bu kadar zarar vermiş bir kuruma övgüler yağdırıyorsun. Bu atanmış il başkanın duruşuna ters olmalı. Erhan Güleç’i ben tebrik ediyorum, İzmir İl Başkanını oyuna getirmiş. Hangi siyasi düşünceden olursa olsun Soyer, KHK’larla işlerinden atılan akademisyenlere ve aydınlara destek verdi. Soyer hep iktidar medyasından hedefinde olmasına rağmen tavrını korumuş. Çünkü o kendinden emin. Ülkenin demorkasi anlayışına destek veriyor. Bu tavrı devam ettirmiş bir başkanın yanında geldiği ikinci günden itibaren iktidar medyasına teslim olmuş bir isim var. İl başkanının siyasi bir iradesi olmalı’’ ifadelerine yer verdi. 

YENİ ASIR’DAN NEDEN KORKUYORSUN? 

Gazeteci Umutoğulları açıklamasının devamında, ‘’Yerel gazetecilerle bir araya gelerek tavır alıyorsa, partini Genel Başkanının, Partinin yetkililerinin tavır aldığı ve hiç okumadığı bir gazeteye sen neden teslim oluyorsun? Yeni Asır senin hakkında nasıl bir haber yapabilir? Genel Başkanın, Büyükşehir Belediye Başkanının tavır alın dediği ve ciddiye almadığı bir kurum ile haşır neşir oluyorsun? Korktuğu bir şeyler var. Tavır alacaksan, yerel basına değil Yeni Asır’a alacaksın. Partinle ilgili bu kadar tavır almış bir gazeteye tavır almalı. İlk basın toplantısında Yeni Asır gazetesine tebrik ediyor. Bu adamdan il başkanı olur mu? Senin Genel Başkanının ardından hakarete varan haberler yapan gazete tavır alamayan Aslanoğlu’nun korktuğu bir şeyler var. CHP liderinin, AK Partililerle ilgili yüzlerce davası varsa send aha yeni atanmış biri olarak soluk almadan muhalif olan gazeteye teşekkür ediyorsan senin korktuğun bir şey var. Senin korktuğun şey neyse, er ya da geç ortaya çıkar. Celadını severek ona şirin gözükemezsin. Korkuyorsan neden bu koltuğa geldin? Ülkeye ve partiye hizamet edecek iraden yoksa neden koltuğu meşgul ediyorsun? Bir insan beraber yola çıktığı insanlara sahip çıkamıyorsa ve onlara düşmanlık yapanlarla dostluk kurarsa ne ona güveni olur ne de itibarı olur. Partinize karşı bu kadar düşmanlık yapan ve geçen 3,5 yıl içerisinde seni o koltuğa oturtan Soyer’e karşı yapmadığı şeyi bırakmamış bir gazeteye teşekkür edemezsin’’ ifadelerine yer verdi. 

SEÇİLENLER ATANMIŞIN EMRİNDE DURUYOR 

CHP İzmir il yönetiminin pazartesi günü görevden alınacağını belirten Umutoğulları, ‘’ İdeolojik bir duruş ve tartışmanın içerisine gireceksen korkmayacaksın. O koltukta cesurca mücadele edecek bir çok partili var. Ya o tavrı göstereceksin ya da koltuktan gideceksin. Bize sopa gösteren il başkanı aynı tavrı kendi partisine savaş açan kuruma göstermesini bekliyoruz. Pazara giderek 2 insan elini sıkarak il başkanlığı olmaz. Seçilen yöneticileri pazartesi görevden alacak. Seçilerek gelen yöneticiler atanmış il başkanının emrinde duruyorlar. Bu kadar sistemi bozulan bir parti olur mu? Sen il başkanını atamışsan, yönetimi de atamalıydın. O insanları  bu kadar itibarsızlaştırmanın bir nedeni var mı? Türkiye’de iktidara aday olan en güçlü partinin durumu bu halde olmamalı. Atanmış gelmiş, seçilmiş ne olacağını bilmiyor. 4,5 yıl hizmet eden yönetime reva gördüğün bu. Sonra kalkıp ideoloji diyeceksin, hangi ideoloji? Atandıktan sonra 4,5 yıl partiye hizmet edenlere itibar suikasti yapıyorsunuz. Herkes şu an il başkanının ağzına bakıyor. Bir insan mücadele etmeden o koltuğa gelirse, kendisini o koltuğa getiren insanları savurur. Bu işin sorumlusu Tunç Soyer’dir. Soyer bu ismi getirirken medya ile kavga et demedi. Soyer önümüzdeki seçimler için çalış diye getirdi. Koltuğa oturduğu ikinci gün, partine her türlü haksızlığı yapan adamlarla iş tutuyorsun. Seni o koltuğa getirmiş Soyer hakkında itibar suikasti yapan bir gazetenin yöneticisi ile karşılıklı mı oturacaksın? Burada kişiler önemli değil, Erhan olmasa başka insan olacak. Burada ideolojik tavırdan söz ediyoruz. Sen partinin genel başkanı iktidara yakın medya kuruluşlarına milletvekillerinin çıkmaması için talimat verdi. Sen 3. gününde genel başkanının sözünü çiğniyorsun. Sen Yeni Asır gibi partine haksızlık yapan kurum ile flörtleşiyorsun, ona gülücük atrıyorsun. Yesinler senin sosyal demokratlığını’’ dedi. 

İZMİR MEDYASI ÇANTADA KEKLİK DEĞİLDİR 

Umutoğulları açıklamasının  devamında, ‘’İş dünyasından bir isyasetçi ile çekirdekten yetişen siyasetçinin dünya görüşü ve öncelikleri çok farklı. CHP’de bütün servetini partiye harcamış insanları da gördük, cebini dolduran CHP sayesinde zengin olan insanları da gördük. CHP’de görev alan insanların siyasi tavrının olması gerekiyor. Medya kuruluşlarına tavır almış kişinin kendisine muhalif gazetelere de göstermesi gerekiyor. Benim Alsanoğlu ile ilgili hiçbir sorunum yok. Bu zamana kadar Yücel’i, Soyer’i eleştirdiysek aynı şekilde bir siaysetçinin yaptığı yanlışı da konuşuyoruz. İzmir medyasını kimse çantada keklik görmesin. Ben asla bize sopa göstermesine boyun eğmeyeceğim’’ ifadelerine yer verdi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.