Dolar 32,4463
%0.11
Euro 34,4790
%-0.04
Altın 2.475,650
%-0.3
Bist-100 9.645,00
%-0.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Umutoğulları sert çıktı: Ekrem Oran’a yapılan bir FETÖ taktiğidir

Umutoğulları sert çıktı: Ekrem Oran’a yapılan bir FETÖ taktiğidir

İktidara yakın medyanın hedefine koyduğu Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran’a yapılan ‘video kumpas’a TR35 Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğullları sert tepki gösterdi. Umutoğulları ‘Ekrem Oran’a yapılan bir FETÖ taktiğidir’ diyerek olaya sert tepki gösterdi.

  • Ege Postası
  • 09.08.2021 - 17:56

EGEPOSTASI - TR35 Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğullları Geçtiğimiz günlerde Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran’ın 10 saniyelik video görüntüsünden ‘Sınır tanımaz başkan’ haberleri yapan iktidara yakın kanallara sert çıktı. Çıkan haberlerin İzmir kamuoyunda kabul görmediğini vurgulayan Umutuoğullarının YouTube kanalında şunları söyledi: “Bundan yaklaşık iki ay önce CHP’li Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay hakkında bir kadınla ilişkisi olduğu iddiası üzerine oldukça büyük yaygaralar koparıldı. Gelişen süreçte olayın aslında başka olduğu ortaya çıktı. Didim’de rant elde etmek isteyen bir takım oluşumların Deniz Atabay’a kumpas kurdukları ortaya çıkmıştı. Şikayet eden kadının başkanla hiç bir ilişkisi olmadığı, olayın geçtiği iddia edilen yere ilk kez gittiği belirlenmişti. Dolayısıyla haberler Atabay’ı koltuğundan indirmeye yönelik çabaydı. Atabay “Ne yaparlarsa yapsınlar ranta geçit vermeyeceğim” demişti. Üzerinden aylar geçti, başkan bir restoranda darp edilerek rant şiddetine maruz kaldı. Tüm bunlara rağmen geri adım atmamıştı ve ülke gündeminde önemli bir yer tutmuştu. Akıllara şu soru geliyor, aynı sorunları iktidar mensubu belediye başkanları yaşayabilir mi? Nasıl olurdu, neler konuşulurdu.

RANTA GEÇİT VERMEDİ, HUKUKSUZLUKLARIN ÖNÜNE GEÇTİ
İzmir’de ise benzer bir konu yine CHP’li Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran’ın başına geldi. 10 saniyelik bir görüntüyle yapılmış bir haber var. Belediye başkanı ve etrafındaki 8-10 kişilik bir grupla sohbet ediyor.  Bu görüntüler bazı CHP’liler tarafından herkese olduğu gibi bize de servis edildi. Biz görüntülerle anlatılanlar arasında çok fazla fark olduğu için görüntüleri kullanmadık. İktidara yakın medya kuruluşlarında bu görüntüler ilk haber olarak kullanıldı. Şimdi Çeşme çok büyük ranta sahip turistik bir ilçe. Şöyle düşünün, imar durumlarında 10 CM’lik bir oynama yapıldığında milyon dolarların konuşulduğu bir ilçe. Ekrem Oran’a seçildiğinde beri büyük bir baskı var. Çünkü Oran birilerinin ayaklarına basıyor. İlk geldiği zaman pek çok paralı plajı halka açtı. Halkın faydalanabileceği pek çok kamusal alan oluşturdu. Ranttan beslenen pek çok işletmeye ceza yazdı. Çeşme’de vatandaşların şikayetlerine önem vererek pek çok hukuksuzluğun da önüne geçti. Bu durum eleştiri oklarının Oran’a çevrilmesine neden oldu.

EKREM ORAN’A YAPILAN DA BİR FETÖ TAKTİĞİDİR
Durum böyle olunca son çıkan haberde durumu ima yoluyla dile getirseler de, o üç saniyelik görüntünün fotoğrafını gözümüze sokmaya çalışıyorlar. Ekrem Başkan uzun yıllardır siyasette olan tecrübeli bir isim. Hırsızlık yaptı, yolsuzluk yaptı diyemiyorlar. Başkanın da söylediği gibi siyasi bir operasyon yapılmaya çalışılıyor. Yaptığı sohbeti başka yere çekme istiyorlar. Biz senaryoyu Didim Belediye Başkanı’na yapıland gördük, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a yapıldığını gördük. Bu taktik kimi taktiğiydi, FETÖ’cülerin taktiğiydi. Ekrem Oran’a yapılan da bir FETÖ taktiğidir. Bir mekanda yapılan sohbeti alıp 3 saniyelik görüntüyle bir başka yere çekmek FETÖ taktiğidir. Bunu yapanlar ve alet olanlarda bu duruma hizmet ediyor. Bir belediye başkanı böyle itibarsızlaştırmaya çalışmak doğru değil. Siyasette  rekabet var, bayrak değişimi var... Siyasette her şey olabilir, ama bir insanın aile birliğini zedeleyecek davranışlarda bulunmak çok aşağılıkça bir durum. Çeşme siyasetinin en önemli isimlerden birisi olan Başkan Oran’a yapılan saldırının nedeni aynı Didim’de olduğu gibi, ranta teslim olmaya zorlamaktır. Bizim tanıdığımız Ekrem Oran buna boyun eğmeyecektir. Dolayısıyla bu tip haberler ne CHP’ye ne Ekrem Oran’a zarar verir. Bu haberleri yapanlar emellerine ulaşmayacaktır. Bizim gibi İzmir’in sağ duyulu medya kuruluşları da bu haberlere itibar etmedi. Bu da sevinilecek bir gelişme medya adına. Bu işe atlayanlar yine iktidara yakın olan, CHP’yi yıpratmak için yayın yapan medya kuruluşları oldu. Dolayısıyla buralardan çıkan haberlerin de kentte kabul görmediğini de belirtmek isterim. Eş, dost, akraba arasındaki bir sohbetteki üç saniyelik bir görüntüyü alıp bir itibar suikasti yapılmak isteniyor. Buna izin vermemeliyiz. Çünkü insanların ailesi var, çoluğu var çocuğu var. Siyaset gelir geçer ama itibar her şeyden önemlidir. Buradan itibar suikasti yapanların toplum içinden dışlanarak hak ettiklere yere geleceklerini  düşünüyorum”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.