Dolar 32,4639
%-0.07
Euro 34,8475
%-0.36
Altın 2.446,330
%0.41
Bist-100 9.891,00
%1.79

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Umutoğulları Sengel'e meydan okudu: Tehditlerinize boyun eğmem!

Umutoğulları Sengel'e meydan okudu: Tehditlerinize boyun eğmem!

Gazeteci Mithat Umutoğulları, Selçuk Belediyesi’nin 5 bin 400 metrekarelik tarım arazisine 8 konut inşaatı için ruhsat kesilmesine ilişkin yayınlanan haber nedeniyle dava açacağını duyuran Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel'e yanıt verdi. Sengel'in açıklamalarını 'skandal' olarak yorumlayan Umutoğulları, "Suçüstü yakalanmış ve nasıl üste çıkarım diyerek sopasını gösteriyor. Sayın Başkan eğer burada bir usulsüzlük varsa siz bunun hesabını ödeyeceksiniz. Ne tehditlerinize boyun eğerim, ne de usulsüzlüklere göz yumarım" dedi. Umutoğulları ayrıca Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nün konuyla ilgili inceleme başlattığını da duyurdu.

  • Ege Postası
  • 16.06.2022 - 18:14

EGEPOSTASI – Gazeteci Mithat Umutoğulları, Büyük İzmir TV’de yayınlanan 8. Gün programında İzmir siyasetini değerlendirdi.

Umutoğulları, Ege Postası’nda yayınlanan Selçuk Belediyesi’nin Çamlık Mahallesi'nde tarım arazisine 8 villa yapılması için ruhsat vermesine ilişkin haberin ardından yargıya başvuracağını açıklayan Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’e yanıt verdi. 

Umutoğulları’nın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“TARAFLAR NE BİLGİ VERDİYSE ONU YAZDIK”

“Bu ihbar bize geldiği zaman Selçuk Belediyesi’nin ilgili müdürlüğüne bu ruhsatlandırmanın nasıl yapıldığını sorduk. Müdürlük bize ‘Ruhsatlandırmayla alakamız yok. İl Tarım Müdürlüğü’nün vermiş olduğu alanla ilgili ruhsatlandırma yaptık. Konunun muhatabı İl Tarım Müdürlüğü’ yanıtını verdi. Biz İl Tarım Müdürlüğü’nü aradık. Genel Müdür Yardımcısı ‘Biz burasıyla ilgili bir adet 130 metrekarrelik konut ruhsat izni verdik. Ama burasıyla ilgili ekstra 7 adet ruhsat kesilmiş.’ diyor. Biz taraflar ne bilgi verdiyse bunu alıp konunun içinde işledik. AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Selim Girbiyanoğlu açıklama yaptı ve çok ciddi ithamlarda bulundu. ‘Bu izin için kim, nereden feragat etti? Sayın Sengel bu izin için kimlerden ne aldınız? Bu kanunsuzluğa nasıl izin versiniz? Çıkın anlatın’ dedi.

“KESİLEN AĞAÇLARIN PARASINI BİZDEN Mİ TAHSİL EDECEK?”

Selçuk Belediyesi’nin ilgili müdürlüğü bize verilen ruhsatın bir depo olarak kullanılacağını söylyüor. 8 tane yan yana, aynı metrekarede, tek tip yapılar bulunuyor. Edindiğim istihbarat, aslında burasının bir butik otel yapılacağı şeklindeydi. O bölümün tamamı ağaçtı. 1000’in üzerinde ağaç vardı. Başkan açacağı davanın tazminatını TEMA Vakfı’na bağışlayacağına bence oradaki kesilen ağaçların hesabını sorsun. Acaba başkan bunu nasıl görmemiş? Orada kesilen ağaçların parasını bizden mi tahsil edecek?  

“TARIM BÖLGELERİNİ RANTA ÇEVİRİYORSAN BEN BUNU SORGULARIM”

Akşam yaptığın açıklamada diyor ki ‘Belediyemize, çalışma arkadaşlarımıza, bana ve aileme yönelik hiçbir gerçekliği olmayan, alenen itibarsızlaştırma kampanyasına dönüşen iftira ve suçlamalara karşı hukuki yollara başvuracağız.’ Kim çıkar amaçlı senin üzerine gidiyor? Eğer senin belediyende yolsuzluk yoksa, ilgili müdürlükten bilgiyi alır, açıklamayı yaparsın. Bu ruhsatların nasıl kesildiğiyle ilgili bir açıklama var mı? Yok. Bu ruhsatlar nasıl kesildi? Konuyla ilgili bilgisi olan bir arkadaşımla konuştum. ‘Hangi ruhsat şekliyle yaparsanız yapın buraya 7-8 tane villa yaptıramazlar’ dedi. Tarım arazisi statüsünden çıkarılmış. Dolayısıyla yaptığınız işin usulü ve hukuka uygunluğuna aykırılığını anlatmak yerine bu konuyu gündeme getiren şahsımla ilgili yargı yolunu açmak, yargı sopasını göstermek sayın başkanın içinde bulunduğu sıkıntıyı ortaya koyuyor. Yazdığı her satırı nefretle yazmış. Sen belediye başkanı olarak 3 yıl boyunca ‘tarım’ diye insanların gözünü boyayıp, tarım bölgelerini ranta çeviriyorsan ben bunu sorgularım. 

“EĞER BU YALANLARI KENDİSİ ATIYORSA SÖYLEDİKLERİNİ İADE EDERİM”

Birisi buraya ruhsat dahi vermeye çalışsa sen önüne geçip siper olacaksın. Senin 3 yıldır İzmir’de veridğin misyon bu. Ama birilerine peşkeş çekmek için bir villa yapılacak yere 8 villa ruhsatı veriyorsan ‘çıkar amaçlı odaklar’ diyerek bizi suçlamayacaksın. Soruyorum Sayın Başkana. Herhangi bir kurumdan herhangi birisi para mı istemiş? Baskı yaparak reklam mı istemiş? Bunu ispatlamak zorunda. Sayın Sengel’in haysiyeti, onuru varsa kim ondan para istemiş, onu kim itibarsızlaştırmak istemiş çıksın anlatsın. Eğer bu yalanları kendisi atıyorsa bu söylediği herşeyi kendisine iade ederim. Hiçbir gazeteci, hiçbir kurum hele Ege Postası’nda hiçbir Allah’ın kulu para konuşarak kimseyle iş yapmaz. Ben Selçuk Belediyesi’nin 3. yıl lansmanına gittiğimde bize yapılan saygısızlığı gördüğümde zaten Selçuk Belediyesi’ne bundan sonra çalışmayacağımızı söyledim. Ben saygı görmediğim kurumla çalışmam. İlişkiyi kesen benim, kalkıp çıkardan bahsediyorsa ayıp olur. Önce 7 villanın ne şekilde yapılacağını, niye ruhsat verildiğini anlatsın. Niye kaçıyor? Hangi prosedüre uydurmuş anlatsın.

“ÇEVRE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ İNCLEME BAŞLATTI”

Bugün bazı görüşmeler yaptım. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü konuyla ilgili inceleme başlattı. AK Parti de bir suç duyurusunda bulunma hazırlığı yapıyor. Bu iş ortaya çıkacak. Ortada bir suç varsa ve Filiz Ceritoğlu Sengel bu açıklamasıyla suçun üstünü örtüp, suça ortak oluyor. Bir usulsüzlük varsa ve ben usulsüzlükle ilgili bir soru soruyorsam açıklama yapıp, konuyu aydınlatacaksınız. Elimizdeki tüm verilere rağmen, devletin ve sizin kurumunuzdan aldığımız bilgilere rağmen kamuoyunu aydınlatacak bilgi vermiyorsanız, siz bu suça ortak oluyorsunuz. Selçuk Belediye Başkanı bu işin aslını anlatmak zorunda. 

“SENGEL’İN AÇIKLAMASI TAMAMEN SKANDAL”

Selçuk’ta belediyenin kafesine gittiğimizde niye bize fiş verilmedi diye sormuştuk. Bir önceki gün zoraki gittik. Fişi aldık ve oradan çıktık. ‘Evet fiş kesilmiş ama elimize fiş verilmediği için bir algı oluşmuş’ diye çıkıp anlattık. Aynı şekilde bu konuda da siz kamuoyunu aydınlatmak zorundasınız. Ama bunu yapmıyorsunuz. Hala ısrarla bu işin üstünü örtüyorsunuz. Peki soruşturmadan nasıl kaçacaksınız? Devletin ilgili kurumları, müfettişleri geldiğinde ne yapacaksınız? Sayın Başkan’ın dün kamuoyunu bilgilendirmek yerine bu konuyu gündeme getiren gazetecilerle ilgili yaptığı açıklama tamamen skandaldır. Suçüstü yakalanmış ve nasıl üste çıkarım diyerek sopasını gösteriyor. Sayın Başkan eğer burada bir usulsüzlük varsa sen bunun hesabını ödeyeceksin. Sen açıklama yaptın da biz yayınlamadık mı? Niye burasının akıbetiyle ilgili tek kelime söylemiyosun? Filiz Hanım kusura bakmasın, bu işin akıbeti çıkıncaya kadar ben bu işi konuşacağım. Bize bu açıklama yapmazsa yetkilil kişilere mecburen açıklama yapacak. Biz hiçbir şekilde ne sayın başkana iftira attık, ne de yalan konuştuk. Çamur siyaseti yaparak bizi tehdit etmeye kalktı. Ne onun tehditlerine boyun eğerim, ne de usulsüzlüklere göz yumarım. Buradan bütün gazeteci arkadaşlarıma söylüyorum. Usulsüzlük, hırsızlık yapan varsa üstüne gidin. Bunun partisi önemli değil. Bizim yaptığımız haberi kişiselleştirip, kavga haline getirecek bir durum yok. Onu bilerek yapıyor. Benimle kişisel kavga etme. Beni hedef gösteriyorsun ama kimse bunu yemez. 

“9 MİLYONLUK ARSA 90 MİLYONLUK OLACAK”

Selçuk Belediyesi bir arsayı satışa çıkardı. Orada şöyle bir iddia var, eğer gerçekse durum vahim. Arsanın satıldıktan sonra imar değişikliği yapılacağı ve iş merkezi yapılacağı söyleniyor. Eğer öyleyse 9 milyonluk arsa 90 milyonluk arsa olacak. Onu da takip edeceğiz. Bundan sonra sonra tarım kenti olan Selçuk’ta özellikle imar durumlarıyla ilgili neler dönüyor hep beraber göreceğiz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.