Dolar 32,3789
%0.19
Euro 35,0323
%-0.09
Altın 2.326,490
%0.26
Bist-100 9,14
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Umutoğulları'ndan 'villa' çağrısı: Sengel suskunluğunu bozmalı

Umutoğulları'ndan 'villa' çağrısı: Sengel suskunluğunu bozmalı

Gazeteci Mithat Umutoğulları, Büyük İzmir TV'de yayınlanan 8. Gün programında Selçuk'ta bulunan ‘kaçak villaların' belediye tarafından mühürlenmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Umutoğulları, olayın ortaya çıktığı geçtiğimiz haftadan bu yana hiçbir açıklama yapmayan Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel'e "Biz burada yargı mercii değiliz. Eğer Filiz Hanım bu stüdyolarda soracağımız sorulara cevap vercekse kapımız sonuna kadar açılır. Üzerinden 1 hafta geçmesine rağmen kör sağır dilsizi oynuyor. Suskunluğunu bozması gerekiyor. Lütfen gelin bu olayın aslını buradan anlatın" diye seslendi. Umutoğulları ayrıca AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Selim Girbiyanoğlu'nu konuyla ilgili gösterdiği mücadeleden ötürü tebrik ederken, Selçuk Belediyesi'nin AK Partili meclis üyelerini de Girbiyanoğlu'na destek vermedikleri gerekçesiyle eleştirdi. Umutoğulları AK Parti İzmir İl Başkanlığı'na da "İlçesinde muhalefet yapan ilçe başkanına destek vermeyen meclis üyeleriyle ilgili gereğini yapmak zorunda" çağrısını yaptı.

  • Ege Postası
  • 21.06.2022 - 09:31

EGEPOSTASI – İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı Çamlık Mahallesi’nde bulunan 5 bin 400 metrekarelik tarım arazisi vasıflı alana yapıldığı ortaya çıkan 8 adet villayla ilgili önceki gün yeni bir gelişme yaşanmıştı. Selçuk Belediyesi’nin ruhsat kestiği villaları mühürlediği öğrenilmişti. Yapı ruhsatlarının depo vasıflı olduğu, bu nedenle verilen ruhsatta tek bir elektrik ve su tesisatına izin verdiği ifade edilirken birden fazla alanda elektrik ve su tesisatı çekilmesi nedeniyle yapılar mühürlendiği belirtilmişti.

Gazeteci Mithat Umutoğulları konuyu Büyük İzmir TV’de yayınlanan 8. Gün programında gündeme getirdi. Umutoğulları Selçuk Belediyesi’nin yaşanan bu gelişmelere karşın suskunluğunu korumasını eleştirirken Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’e konuyla ilgili kamuoyunu aydınlatması yönünde bir çağrı yaptı. Umutoğulları ayrıca AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Selim Girbiyanoğlu’nun konuyla ilgili gösterdiği mücadeleye rağmen, Selçuk Belediyesi’nin AK Partili meclis üyelerini Girbiyanoğlu’na yeterli desteği vermemekle eleştirdi.

Umutoğulları’nın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"SELÇUK BELEDİYESİ NEDEN AÇIKLAMA YAPMIYOR?

“Bir belediyenin kendisinin ruhsat verdiği bir yeri mühürlüyor olması ayrı bi şey. Bu haberin aslında bizim bir gazetecilik başarımızın olduğunu söyleyebilirim.  Bizim Filiz Hanım’la bir problemimiz yok. Burada bir hukuksuzluk var ve biz bunu soruyoruz. Tarımdaki sorunları bu kadar çok gündeme getirmiş bir belediye başkanının tarım arazisine 1 ruhsat verme hakkı varken, 7 fazla ruhsatın kesilmesine itiraz ediyoruz. Biz Tarım İl Müdürlüğü ve belediye yetkililerinin verdiği bilgi ışığında çıkıp konuşuyoruz. 

Bu konuyla ilgili belediyeden hiçbir açıklama yapılmadı. Mühürleme yapılmasıyla ilgili bize bilgi geliyor. Belediye müdürlüğünü aradığımızda ‘Yargı süreci başladı açıklama yapmamız doğru değil’ cevabını alıyoruz. Biz kamuoyunu nasıl bilgilendireceğiz? Selçuk Belediyesi niye açıklama yapmıyor? İl Tarım Müdürlüğü bir ruhsat verdiklerini açık açık söylüyor. Basın soruyor, AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Selim Girbiyanoğlu soruyor, ama cevap CHP Selçuk İlçe Başkanı’ndan geliyor. ‘Ama AK Parti İlçe Başkanı belediyeden 22 ruhsat aldı. Şeffaf belediyeyiz ki sana ruhsat vermişiz’ diye lütuf etmiş. Allah razı olsun! Adamın işi ticaret yapmaksa, ev yapmaksa, iş yapmaksa bu bir lütuf olmamalı. AK Parti İlçe Başkanı sana kaç ruhsat verdin demiyor? Sen bu ruhsatları nasıl verdin diye soruyor. Çıkıp cevap ver?  

"TARIM ARAZİLERİ PEŞKEŞ ÇEKİLDİYSE DEVLET HESAP SORMAYACAK MI?"

Açık açık villa yapılmış oraya. Denetlemeye gitmediğin yere ruhsat vermişen, sen en başından suç işlemişsin demektir. Buradan savcılara sesleniyorum. Görevi kötüye kullanmaktan, olmayan bir yere ruhsat vermekten burada 100 tane suç var. Ben buradan Selim Girbiyanoğlu’nu tebrik ediyorum. Cesurca olayı soruyor. Kaymakamlığa gidiyor, yarın da savcılığa gidecek. CHP Genel Başkanı ‘Bu ülkeyi 5’li çeteye peşkeş çekti’ diyor. Tarım araziler peşkeş çekildiyse devlet hesap sormayacak mı?"

"GİRBİYANOĞLU DON KİŞOT GİBİ ÇIRPINIYOR"

AK Parti İl Başkanlığı konuyla ilgili muhtemelen kendi ilçe başkanına yapmış olduğu suç duyurusuyla ilgili destek vermiştir. Ben peşini bırakacağını düşünmyüorum. İlçe başkanı kendi işiyle ilgili büyük bir risk alarak orada yapılan bir usulsüzlükle ilgili mücadele veriyor. Peki ilçe başkanlığı dışında kalanlar nerede? AK Partili Selçuk Belediye Meclis üyeleri neden açıklama yapmıyor? Bunlar belediye tarafında değil mi? Ruhsatla ilgili müdürlükten bilgi almaları gerekmez mi? CHP Selçuk İlçe Başkanı’nın yerine belediye başkanının açıklama yapması gerektiğini söyleyemezler mi? Bu kişiler o zaman belediye başknıyla beraber iş tutuyorlar. AK Parti’nin siyaseten orada sorumlu olan kişiler bugün konuşmuyorsa belediye başkanıyla aynı saftadır demektir. İlçe Başkanı tek başına don kişot gibi çırpınıyor. Siz ne yaparsınız? O zaman istifa edin, CHP’ye katılın. Bunu en başta AK Parti İl Başkanlığı görmek zorunda. İlçesinde muhalefet yapan ilçe başaknına destek vermeyen meclis üyeleriyle ilgili gereğini yapmak zorunda. Biz Selçuk’a gittiğimizde AK Parti teşkilatından bazı isimlerle konuştuk. Orada meclis üyelerinden muhalefet yapmadıkları yönünde şikayetler var. Denetim komisyonuna 2 satır şerh koymuşlar. Bu meclis üyelerinden nasıl bir muhalefet çıkacak? Bunu CHP  de yapsa aynısını söylerim. Sen meclisteki görevini yapmazsan oradaki bürokratlar da elini kolunu sallayarak hareket eder. 

"SENGEL'İN SUSKUNLUĞUNU BOZMASI GEREKİYOR"

Vatandaş villa inşaatı başlarken ihbar etmiş ve dilekçe vermiş. Belediye olarak niye görevini yapmıyorsun. Şu villalarla ilgili biraz daha kurcalasak belediye başkanına yakın isimler altından çıkacak. Bunu ben söylemiyorum, Selçuk’ta yaşayan insanlar söylüyor. Belediye başkanına yakın insanların bu kadar ticaretle anılıyor olması tesadüf değil. Burada iş yapan mimar kimin arkadaşı bir baksınlar. Belediye başkanıyla nasıl bir hukukları var? Dolayısıyla Sayın Başkan’ın bu işlere tek tek cevap vermesi lazım. Biz burada yargı mercii değiliz. Eğer Filiz Hanım bu stüdyolarda soracağımız sorulara cevap vercekse kapımız sonuna kadar açılır. Üzerinden 1 hafta geçmesine rağmen kör sağır dilsizi oynuyor. Suskunluğunu bozması gerekiyor. Lütfen gelin bu olayın aslını buradan anlatın.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.