Dolar 32,5895
%0.35
Euro 34,8030
%0.2
Altın 2.499,300
%0.6
Bist-100 9.453,00
%-0.75

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Umutoğulları: CHP’nin Manisa’da sessizliği şaşırtıyor

Umutoğulları: CHP’nin Manisa’da sessizliği şaşırtıyor

TR 35 Yönetim Kurulu Başkanı ve gazeteci Mithat Umutoğulları, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Temiz Gediz Temiz Körfez” sloganıyla başlattığı bin 800 kilometrelik Gediz turu üzerinden yapılan eleştirilere CHP Manisa’nın siyaseten yetersiz kaldığını savundu.

  • Ege Postası
  • 17.07.2021 - 10:25

EGEPOSTASI - TR 35 Yönetim Kurulu Başkanı ve gazeteci Mithat Umutoğulları “Temiz Gediz Temiz Körfez” turunda yaşananlar üzerinden CHP’nin Manisa örgütüne eleştirilerde bulundu. Soyer’in elektrik faturası ödememek için çalıştırılmıyor dedidiği arıtma tesisiyle ilgili yolsuzluk iddialarının hem valilik hem de Sayıştay tarafından soruşturulduğunu belirten Umutoğulları, CHP’nin Manisa’da hem siyasette hem de Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki sessizliğine dikkat çekti. Umutoğulları, ‘İktidar yolunda’ olduğunu belirten CHP’nin Manisa’daki örgütlenmesinin seçimlere olumsuz yansıyacağı görüşünde. Umutoğulları, izleyicileriyle paylaştığı Manisa değerlendirmesi şu şekilde:

SOYER’E ŞOV YAPIYOR TEPKİSİ!

“Bugünkü konumuz Tunç Soyer’in Manisa’da yaptığı ziyaretlerde. Aslında çok uzun zamandan beri bizim de gündeme getirdiğimiz bir konuydu bu. Neydi bu konu? Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin katı atık berteraf tesislerinin çalışmadığı ve zarar etmesiydi. Biz buraya dikkat çekmiştik. Sayın Başkan gezisinde var olan tesislerin elektrik parası ödememek için çalışmadığını ve bu işletmelerle bu nehri kurtaramayız demişti. Onun üzerine MHP Manisa İl Başkanı Ömer Baysal’dan, Soyer’e ‘İzmir’in  içm suyu, atık su ve çöp sorununu çözsün demişti. Manisa Büyükşehir Belediyesi hergün 650 ton çöpü geri dönüştürüyor. Manisa’ya gelerek şov yapıyor’ diyerek tepki göstermişti.

CHP'Lİ DÖRT BELEDİYE BAŞARILI İŞLER YAPIYOR

Soyer’in Manisa ziyareti neden önemli. CHP’nin özellikle büyükşehir belediye başkanları partilerinin güçlü olmadığı illere giderek örgütlerine destek veriyor. Bu da çok etkili bir yöntem. MHP’li il başkanının Soyer’e gösterdiği tepkiye baktığımızda, bu ziyaret Manisa’da güçlü bir etki yaratmış. CHP’nin Manisa’da dört tane belediyesi var. Biz İzmir’den bu belediyeleri yakından takip ediyoruz. Özellikle Turgutlu Belediyesi ciddi ve başarılı çalışmalar yapıyor. Alaşehir, Akhisar ve Saruhanlı belediyeleri de öyle. Son anketlere baktığımızda kendi bölgelerinde de oldukça etkililer. Alaşehir’e CHP 71 yıl sonra kazanıyor. 41 yıl sonra Turgutlu Belediyesi’ni Çetin Akın kazanıyor. Bu belediye başkanlarının mecliste çoğunluğu da yok, ona rağmen başarılı işler yapıyorlar. CHP’in en önemli Özgür Özel’in olduğu bir ilde de çok enterasan işler oluyor. Tunç Soyer Manisa’da siyasi bir manevra yaptığında, Manisalı muhalif il başkanları tepki gösteriyor. Siyasetin kuralına göre oynuyorlar. Bugün bunun üzerinde duracağım. Bir atık tesisinin Manisa için ne kadar önemli olduğunu Soyer’in yaptığı ziyaretlerle anlayabiliyoruz. Değeri milyon dolarla ölçülen tesisin, işletme sahibinden alındığı ve yatırım yapılmadığı söyleniyor.

CHP’NİN MANİSA'NIN SESSİZLİĞİ ŞAŞIRTIYOR

İzmir’in Büyükşehir Belediye Başkanı bütün bu sorunları görürken, Manisa’da Özgür Özel’in hem de il başkanının, bu tesisin hak sahibinin elinden alınması ve kentteki yolsuzluk iddialarıyla ilgili bu kadar sessiz kalması bana çok enterasan geliyor. İzmir’den bakacak olursak. İzmir’de böyle bir sorun yaşanmış olsa heralde İzmir’de siyaset adeta kaynar. Olay sonuçlanıncaya kadar gündemdeki sıcaklığını korur. Düşünebiliyor musunuz; Sayıştay’ın soruşturma başlattığı,savcılık ve valiliğin harekete geçtiği bir olayla ilgili olarak işlem yapıyor. CHP’li bazı meclis üyeleri Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi’ne konuyla ilgili önerge veriyor, mecliste konuşulmasının başka yerlere çekilebileceği üzerinden mutabakat sağlanıyor ve gündeme alınmıyor. Oysa ki meclislerde dilek ve temenni bölümleri olur. O bölümde konu gündeme getirebilir ve başkandan bir yanıt alınabilirdi. Fakat bunlar yapılmıyor. Bu durum CHP Manisa örgütünün siyaseten ne kadar zayıf olduğunu ve reaksiyonunun yetersiz olduğunu ortaya koyuyor. İktidar yürüyüşündeki CHP’nin muhalif olduğu bir büyükşehirde, başkanla ilgili böyle iddialar varken örgütün böyle davranmasının altında bir neden olmalı diye düşünüyorum.

SOYER SİYASİ OLARAK ÖNEMLİ BİR AKTÖR

Manisa’nın çalkalandığı bir konuda siyasi figürlerin sessiz kalması, önümüzdeki seçimlerde oy oranlarını da etkiler. Sayın Soyer Manisa’ya gittiğinde ona tepki gösteren iktidar partisi ortağı MHP’li bir il başkanı var. Kendi başkanını can siperhane koruyor. Sayıştay’ın soruşturma açtığı ve yolsuzluk iddilarını kol gezdiği bir konuda CHP’nin sessiz kalması siyasetle uğraşan bir gazeteci olarak oldukça şaşırtıyor. Manisa’da CHP’nin dile getiremediği bir konuyu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer iki cümleyle dile getiriyor. Bu da çok şaşırtıcı. Bu durum Soyer’in siyasi olarak ne kadar önemli bir aktör olduğunu da ortaya koyuyor. Manisa’da yaşanan olaylalar ilgili, CHP örgütünün sorumluluğunu yerine getirmediğini bu tip geziler ortaya çıkarıyor. Bu kadar çalkantı ve şaibeli bir durumun olduğu Manisa’da CHP’nin bu kadar sessiz kalması kaygı verici bir durum. Önümüzdeki süreçte neler olacak. CHP’li siyasetçilerin tüm bu olumsuzluklara ve yaşanan kaosa sessiz kalması ne kadar sürecek merak ediyorum. MHP’li Başkan Cengiz Ergün ve yolsuzluk yaptığı iddia edilen bürokratlara ilgili devam eden süreç hızlı bir şekilde ilerler ve hak yerini bulur. Başkan ve bürokratlarda suçsuzsa kanun da yerini bulmuş olur ve kendilerini aklarlar. Ya da tam tersi olursa cezalarını çekerler, görevden el çektirirler. Biz de ortaya çıkardığımız konunun üzerine gitmeye ve yaşanan gelişmeleri kamuoyuna duyurmaya devam ederiz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.