Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Umutoğulları: CHP lideri Soyer'e tam not verdi

Umutoğulları: CHP lideri Soyer'e tam not verdi

Gazeteci Mithat Umutoğulları, Büyük İzmir TV’de yayınlanan 8. Gün programında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 3 günlük İzmir ziyaretini yorumladı. Umutoğulları, edindiği bilgilere göre Kılıçdaroğlu'nun İzmir'den keyifli ayrıldığını, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'le ilgili de olumlu konuştuğunu dile getirdi. Torbalı'da yaşanan 'telefon' krizine de değinen Umutoğulları, CHP Torbalı İlçe Başkanı Övünç Demir'i eleştirirken, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'e de "Hakan Şenoyar’ı (CHP Tire eski İlçe Başkanı) bir paylaşım yaptı diye görevden aldın. Niye Övünç Demir’i görevden almıyorsun?" diye sordu. Umutoğulları ayrıca CHP’de il başkanlığı değişikliğinin olması gerektiğini görüyoruz. Artık Deniz Yücel’in il başkanlığı misyonunu tamamladığını söyleyebilirim" yorumunda bulundu.

  • Ege Postası
  • 20.06.2022 - 18:42

EGEPOSTASI – Gazeteci Mithat Umutoğulları, Büyük İzmir TV’de yayınlanan 8. Gün programında Refik Pak’la birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 3 günlük İzmir programını değerlendirdi.

Umutoğulları, Kılıçdaroğlu’nun İzmir’de katıldığı programların büyük ses getirdiğine ve halk tarafından kabul gördüğüne dikkat çekti. Umutoğulları, edindiği bilgilere göre CHP liderinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den de memnun olduğunu ve İzmir’den keyifle ayrıldığını da dile getirdi. 

Umutoğulları ayrıca CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel ile CHP Torbalı İlçe Başkanı Övünç Demir’in, Torbalı'daki esnaf ziyaretinde Güven Kotan isimli bir esnafı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla telefonda konuşturmasına da değindi. Kendisini MHP Torbalı İlçe Yöneticisi olarak tanıtan Güven Kotan’ın ilçe yöneticisi olmadığının ortaya çıkması nedeniyle Övünç Demir’i eleştiren Umutoğulları CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’e Hakan Şenoyar’ı (CHP Tire eski İlçe Başkanı) bir paylaşım yaptı diye görevden aldın. Niye Övünç Demir’i görevden almıyorsun?” sorusunu yöneltti.

Umutoğulları’nın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“KILIÇDAROĞLU İZMİR’DE ÇOK CİDDİ KABUL GÖRDÜ”

“Tunç Soyer İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçildikten sonraki ilk ziyaretlerde belediyeleri Genel Başkan’a şikayet eden bir halk vardı. AK Parti de bunu çok iyi kullanmıştı. Ama bu kez Genel Başkan katıldığı bütün programlarda hem çok ses getirdi, hem de vatandaş tarafından çok ciddi kabul gördü. Tabii Genel Başkan’a yakın isimlerle istişare yaptığımızda üye katılım töreninin Genel Başkan’ın hoşuna gitmediği fiyasko olduğunu söylediler. Bu tip organizasyonları aslında Konya, Kayseri, Çorum gibi yerlerde yaparsın. Ama İzmir’de yaklaşık 20-25 yıldır iktidar olmuş bir CHP’nin üye sayısının çok da önemi yoktur. Dolayısıyla partiye üye olmak, üye sayısını artırmak çok ifade etmiyor. İl Başkanı Deniz Yücel’in önümüzdeki süreçte milletvekili seçimi öncesi Genel Başkan’a kendisinin açısından prestij hikayesi olarak sunduğunu düşünüyorum. 

“ÖVÜNÇ DEMİR’İ NEREYE KOYSAN OLMUYOR”

Bazı insanlar vardır,  nereye koyarsanız koyun o koltuğa sığmaz. Övünç Demir de böyle bir adam. Nereye koysanız olmuyor. Popülist siyaset yaparak CHP örgütlerine mesajlar vermek tutmuyor. İnsanlar sizi benimsemediğinde doku tutmuyor. İlçe kognresini oradaki yapının iki farklı aday çıkarmasıyla kazandı. İlçe başkanının birinci görevi örgütleri dinamik tutmak ve seçime hazırlamaktır. Şimdi buradaki herkes şunu bilyior ki Övünç Demir belediye başkanı olmak istiyor. Yerel seçimlere yakın bir zamanda istifa edip, bu süreçte de örgütü eline tutup kendince orada bir avantaj sağlamk istiyor. 

“KILIÇDAROĞLU’NU NİYE ALET EDİYORSUNUZ?”

İlçe başkanının şov peşinde koşarak, genel başkanının arkasından dolanarak bir yalan düzeni kurması CHP’nin içinde bulunduğu durumu gösteriyor. Muhalefet de şimdi ‘Siyaset kimliği olmayan biri üzerinden kurgu kurup siyasi rant elde etmek için halkı kandırdılar’ diyor. Bunu CHP’nin güçlü olduğu belediyeyi kazandığı yerde yaptılar. CHP’nin buna hiç ihtiyacı yok. Torbalı İlçe Başkanı kendisine avantaj sağlamak için hile katıyor. Bunun bedelini CHP ödüyor. Bugün AK Parti Torbalı İlçe Başkanı da ‘Kurgu kurarak yalan konuşuyorsunuz’ diyor. CHP Genel Başkanı’nın bunda günahı ne? Niye Kılıçdaroğlu’nu buna alet ediyorsunuz? 

“ŞENOYAR’I GÖREVDEN ALDIN, DEMİR’İ NEDEN TUTUYORSUN?”

Deniz Yücel bugün katıldığı bir etkinlikte Övünç Demir’i eleştirmiş, ama kendi paçasını kurtarmak için eleştiriyor. Çünkü o koltuğa oturmasını sağlayan Deniz Yücel’dir. Demir’i koltuğa oturttuğunda seni uyardılar, geldiği nokta budur. Bu kadar örgütleri başarısız yönetmiş, örgüt içeriinde dinamizmi bitirmiş, sokakta bir tane CHP’li bırakmamış, parti aidiyetini bitirmiş bir il başkanı… Sen başarılı olamazsan, sokakta çalışmazsan, ilçe başkanı Genel Başkan’ın arkasından dolanarak kendine avantaj sağlamaya çalışır. Hakan Şenoyar’ı (CHP Tire eski İlçe Başkanı) bir paylaşım yaptı diye görevden aldın. Niye Övünç Demir’i görevden almıyorsun? Bir Genel Başkan’ı kandıran, arkasından dolanarak Genel Başkan Yardımcısı’nı alet eden ilçe başkanını neden göreven almıyorsun? Siyasette yalanın, iftiranın, sadakatsizliğin affı olmaz. Deniz Yücel’e çağrım, gereğini yapması lazım. Gereğini yapmazsa suça ortak olur. 

“SOYER İZMİR’DE VARLIĞINI HİSSETTİRİYOR”

Tunç Soyer’i nasıl ki Kılıçdaroğlu’nun geçmiş ziyaretlerinde eleştirdiysek şimdi de hakkını vermek lazım. Soyer yaklaşık 4-5 aydır İzmir’de varlığını hissettiriyor. Sokağa indiğinde vatandaşın teveccühü var. Genel Başkan geldiğinde Tunç Soyer’in yaptığı işlerin vatandaştaki karşılığını gördü. Soyer’in Genel Başkan’a yaptığı sunumda da Genel Başkan’ın keyifli olduğu ve İzmir’den de keyifli ayrıldığını söyleyebilirim. Bir Genel Başkan Yardımcısıyla konuştuk. Sadece üye katılımıyla ilgili Genel Başkan’ın bir rahatsızlığının olduğu ve etrafındaki kişilerle de bu rahatsızlığını paylaştığı ifade edildi. Soyer’le ilgili Kılıçdaroğlu’nun olumlu şeyler söylediğini ifade edebiliriz. 

“BAŞKANLAR BUNDAN SONRA DAHA DİKKATLİ OLMALI”

Kemal Kılıçdaroğlu İzmir milletvekili olması sebebiyle İzmir’e çok sık ziyaretler yapıyor. Hem ilçe belediye başkanlarının, hem de ilçe başkanlarının bundan sonraki süreçte daha dikkatli hareket etmesi gerekiyor. Kılıçdaroğlu vatandaşın kendi beldiye başkanlarıyla ilgili ne söylediğine çok dikkat ediyor. Bazı ilçe belediye başkanlarının da artık makamlarında oturmak yerine sokağa inip vatandaşların talebine kulak vermesi gerkeiyor. Aksi takdirde bunların sonuçlarına katlanırlar. 

“YÜCEL MİSYONUNU DOLDURDU”

Bazı ilçe başkanları çalışmıyor. Hatta zoraki görevler veriliyor. Bu durum CHP’yi hiçbir yere taşımaz. CHP’de il başkanlığı değişikliğinin olması gerektiğini görüyoruz. Artık Deniz Yücel o mesajı veriyor. Deniz Yücel istifa etmeli ama hala istifa etmeme ihtimali var. İstifa etmezse bundan sonra Deniz Yücel’in artık bu partiye vereceği hiçbir şeyin kalmayacağını düşünenlerdenim. Uzun süre il başkanlığı yaptı. Artık Yücel’in il başkanlığı misyonunu tamamladığını söyleyebilirim. Yücel’den sonra seçilecek ismin de nasıl yapılması gerekiğini de özellikle il yönetimi içerisinden mi seçilecek yoksa dışarıdan mı atanacak bunu hep beraber göreceğiz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.