Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Umutoğulları Başkan Gürbüz hakkındaki iddiaları yorumladı

Umutoğulları Başkan Gürbüz hakkındaki iddiaları yorumladı

Gazeteci Mithat Umutoğulları, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’ün makam aracıyla kaza yaptığı yönündeki iddiaları içeren haberlere tepki gösterdi. Umutoğulları, “Dünkü haberde ‘Tutanak tutulmadı’ denilmişti. Bugün girdikleri haberde ise kaza sonrası resmi polis tutanağının ortaya çıktığı yazıyor. İkincisi ise kazayı Özel Kalem Sekreteri Fadime Özdemir'in yaptığı yazılıyor. Kendi yapmış oldukları haberi yalanladılar. Aziz Kocaoğlu’nun kalması ve Tunç Soyer’in gelmemesi için ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Fakat Soyer başkan olduktan sonra Soyer’le kol kola girdiler. Özellikle Tunç Soyer’e yakın olan ilçe belediye başkanlarına böyle bir garip ve sert bir tavırları var. Umuyorum ki bu arkadaşlar en azından gazeteciliğin gerektirdiği çizgilerde gazetecilik faaliyetlerine devam ederler” dedi.

  • Ege Postası
  • 13.08.2022 - 13:12

EGEPOSTASI – Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, bazı medya kuruluşlarında çıkan ‘alkollü şekilde kullandığı makam aracıyla kaza yaptığı’ yönündeki haberlere yazılı bir açıklamayla yanıt vermişti. Başkan Gürbüz, açıklamasında makam aracıyla kaza yapan kişinin kendisinin değil, bir belediye personelinin olduğunu belirtmişti. Kendisine iftira atıldığını dile getiren Gürbüz, hakkında çıkan haberlerle ilgili yargıya başvuracağını da sözlerine eklemişti.

Gazeteci Mithat Umutoğulları da konuyla ilgili bir açıklama yaptı. 

Umutoğulları’nın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“KENDİ YAPTIKLARI HABERİ YALANLADILAR”

“Ege’de Son Söz’ün dün gündeme getirdiği Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’ün  alkollü bir şekilde bir arabaya çarparak kaza yaptığı ve ardından Gürbüz’ün karşı taraftaki kişilerle yapmış olduğu pazarlıkta tutanak tutulması gerektiği, masrafın kendisi tarafından karşılanacağı, hatta gerekise araba alacağını söylediği yazılmıştı. Haber bomba gibi gündeme düştü. Başkan Gürbüz açıklama yaparak olayın doğru olmadığını, kazayı kendisinin değil, personelinin yaptığını söyledi. Bununla ilgili de yasal yollara müracaat edeceğini söyledi. 

Bunun üzerine aynı internet sitesi, haberi bir tık yukarı taşıyarak aslında kendi yapmış olduğu haberi yalanladı. Dünkü haberde ‘Tutanak tutulmadı’ denilmişti Bugün girdikleri haberde ise kaza sonrası resmi polis tutanağının ortaya çıktığı yazıyor. İkincisi ise kazayı şoförü yerine Özel Kalem Sekreteri Fadime Özdemir'in yaptığı yazılıyor.

“SEKRETER KELİMESİYLE NASIL ALGI YARATILDIĞINI BİLİYORUZ”

Bir belediye başkanının sekreterinin kaza yaptığını söylerken ‘sekreter’ kelimesi bizim kafamızda Şener Şen’in filmindeki sekreter gibi toplumda nasıl algı yarattığını hepimiz biliyoruz. Diğer taraftan da bir gün önce yapılan haberin ne kadar asılsız olduğu, yeniden yapıtkları haberle birlikte nasıl düzemece olduğu da ortaya çıkıyor. Bir belediye başkanına sarhoş demek, ‘iddia ediliyor’ denilerek toplumun önüne atmak, itibarsızlaştırmaya çalışmak ne kadar etiktir o da ayrı bir mesele. 

“GÜRBÜZ’DEN ÖZÜR DİLEMELİLER”

Dolayısıyla iddiaların üzerine oturarak bunların yazılıyor olmasını açıkçası ben etik bulmuyorum. Toplumda bu kadar hassasiyetlerin olduğu konularda sadece iddialar ve duyumlar üzerine haber yapıyor olmak da insanların vicdanının sorgulanması gereken bir durum. Ben bu haberi yapan arkadaşlardan da sayın belediye başkanından özür dilemelerini bekliyorum. Ama bugün görüyoruz ki özür dilemek yerine ‘Kazayı sekreter yaptı’ diyerek işi başka bir boyuta götürüyorlar. 

“GÜRBÜZ SORGULANMAMASI GEREKEN BİR BAŞKANDIR”

Foça Belediye Başkanı’nın yanında gezen Fadime Özdemir isimli kişinin aslında ne iş yaptığını biliyoruz. Bu haberi yazan arkadaşlar da biliyor. Her belediye başkanının yardımcıları vardır. Başkanın telefonlarına, bakarlar, randevularını takip ederler. Bu kişiler başkanla birlikte yaşar. Mesai ve saat kavramları yoktur. Belediye başkanı saat kaçta gelirse, o saatte gelir. Saat kaçta giderse, o saatte gider. Başkanın mesailerine sürekli eşlik ederler. Belediye başkanı akşam mesaisinden sonra yapacağı ev çalışmaları, siyasi çalışmalar ve baska ziyaretlere de eşlik ederler. Belediye başkanları belli bir saaten sonra yanına şoförlerini almayarak, ya da kendi araçlarını belediyenin başka elemanlarını getirdiğini ya da kendilerinin de kullandığını görüyoruz. Bu nednele çok abes bir durum değil ama kamuoyuna sekreteriyle gece yarılarına kadar sokakta olan alkollü bir belediye başkanı algısı yaratılmaya çalışılıyor. Oysa ki Fatih Gürbüz seçildiği günden beri tavırları ve duruşuyla gerçekten kamuoyu önünde çok sorgulanmaması gereken belediye başkanlarından birisidir. Sezarın hakkını sezara vermek gerekir diye düşünüyorum. 

“SOYER’E YAKIN OLAN BAŞKANLARA SERT TAVIRLARI VAR”

Ben bu internet sitesiyle ilgili şuna çok dikkat ediyorum. Bizim gibi politik program yapan gazetecilerin çok dikkatini çekmiştir. Bu internet sitesi yerel seçimlerden önce İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kalması için çok çabaladı. Hatta şu an mevcut belediye başkanı Tunç Soyer’in üzerine rahmetli babasıyla ilgili yapmış oldukları haberlerle üzerine çok gitmişlerdi. Soyer’in gelmemesi için ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Fakat Soyer başkan olduktan sonra Soyer’le kol kola giren gazete yöneticileri de aynıydı. Özellikle Tunç Soyer’e yakın olan ilçe belediye başkanları üzerinden böyle bir garip ve sert bir tavırları var. Bu da çok dikkatimi çekti. 

“İYİ GAZETECİ OLABİLİRSİNİZ AMA VİCDANINIZ YOKSA…”

Bir belediye başkanıyla ilgili açıkçası toplumun nezdinde önemli olan bazı duygularla ilgili sadece dedikodular üzerinden haber yapmak, çıkan haberin başından sonuna kadar yanlış olduğu ortaya çıkıyor. Bu haberi düzeltmek yerine bir tık ileriye götürüp, bir gün önce kendi söylediklerini yalanlayarak haberi başka mecralara çekiyorlar. Umuyorum ki bu arkadaşlar en azından gazeteciliğin gerektirdiği çizgilerde gazetecilik faaliyetlerine devam ederler. Onlara sorsanız kendilerini Türkiye’nin en iyi gazetecileri olarak görüyorlar. Çok iyi gazeteci olabilirsiniz ama vicdanınız yoksa çok fazla bir şey söylemeye gerek yok.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.