Dolar 32,5045
%0.18
Euro 34,8143
%0.27
Altın 2.472,700
%0.42
Bist-100 9.530,00
%-0.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tuncay Özkan'dan Bakan Özer'e; Bornova Anadolu Lisesi sorusu

Tuncay Özkan'dan Bakan Özer'e; Bornova Anadolu Lisesi sorusu

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan, İzmir Bornova Anadolu Lisesi’nde öğrencilerin kantin harcamalarında nakit para kullanmalarının yasaklandığı ve öğrencilere 600 TL depozito karşılığında zorunlu olarak kart satıldığı iddiasını TBMM gündemine taşıdı. Özkan, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e, “Öğrencilere 600 TL depozito karşılığında kart satan okul yönetimi ve ilgili kişiler hakkında soruşturma açılmış mıdır? Açılmış ise soruşturma hangi aşamadadır” diye sordu.

  • Ege Postası
  • 23.12.2022 - 16:15

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, İzmir Bornova Anadolu Lisesi’nde öğrencilerin kantin harcamalarında nakit para kullanmalarının yasaklandığı ve öğrencilere 600 TL depozito karşılığında zorunlu olarak kart satıldığı iddiasıyla ilgili, Mahmut Özer’in yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdi.

Özkan, önergesinde şunları kaydetti:

“İzmir ili Bornova ilçesi, Bornova Anadolu Lisesi’nde öğrencilerin kantin harcamalarında nakit para kullanmalarının yasaklandığı, 600 TL karşılığında zorunlu olarak kart satıldığı ve harcamaların sadece bu kartlara para yüklenerek yapılmasının istendiği, ayrıca okul pansiyonunda nöbetçi olan bazı yöneticilerin gece pansiyonda kalmadan öğrencileri yalnız bıraktığı ve bu nöbetlerin ücretini aldığı, okulda yatılı ve gündüzlü öğrencilerin yararlanabileceği şekilde yemek çıkarıldığı, ancak iki farklı menü uygulaması yapıldığı, farklı menü almak isteyen yatılı öğrencilerden ücret istendiği, yatılı öğrencilere akşam yemeğinden sonra verilmesi gereken ara öğün uygulamasının kaldırıldığı bilgilerine ulaşılmıştır.”

Tuncay Özkan, Bakan Özer’e şu soruları yöneltti:

“Öğrencilere 600 TL depozito karşılığında kart satan okul yönetimi ve ilgili kişiler hakkında soruşturma açılmış mıdır? Açılmış ise soruşturma hangi aşamadadır?

Bornova Anadolu Lisesi’nin pansiyonunda nöbetçi olmasına rağmen nöbetlerini tutmayan yöneticiler hakkında herhangi bir işlem yapılmış mıdır? Geceleri pansiyonda kalması gereken yöneticilerin yatılı öğrencileri yalnız bırakmalarının nedenleri nelerdir?

Bornova Anadolu Lisesi’nde öğle yemeklerinin iki farklı menü şeklinde çıkarıldığı ve farklı menü almak isteyen yatılı öğrencilerden ayrıca ücret istendiği doğru mudur? Doğru ise okul yöneticileri hakkında soruşturma başlatılmış mıdır? Bu okul yöneticileri görevden alınacak mıdır?

Yatılı ve pansiyonlu okullarda kalan öğrencilerin üç ana, bir ara öğün yemek gideri için 29 TL bütçe gönderilmektedir. 29 TL bütçe ile öğrencilere üç ana, bir ara öğün yemek verilmesi mümkün müdür? Yatılı ve pansiyonlu okullardaki öğrencilerin yemek giderleri için gönderilen bütçede artış yapılacak mıdır?

Yatılı ve pansiyonlu okullarda öğrencileri doyurabilmek için bazı okul yöneticilerinin dışarıdan yardım toplamak zorunda kaldıkları doğru mudur?” (ANKA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.