Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Torbalı’daki ‘işçi sorununda’ Soyer devreye girdi

Torbalı’daki ‘işçi sorununda’ Soyer devreye girdi

Türk-İş Bölge Başkanı Hayrettin Çakmak ve İzmir’deki 35 sendikanın şube başkanları, CHP İzmir İl Başkanlığı organizasyonuyla gerçekleştirilen toplantıda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç soyer’le biraraya geldi. Torbalı Belediyesi’ndeki işten çıkarmaların gündeme geldiği toplantıda, Başkan Soyer’in devreye girdiği ve “Bana 2-3 saat verin. Sorunu çözeceğim” dediği öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 28.12.2021 - 11:27

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- CHP İzmir İl Başkanlığı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve  İzmir’deki sendika şube başkanları,  İzmir Marina’da düzenlenen kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

Toplantıya, ev sahibi sıfatıyla İl Başkanı Deniz Yücel, Sendika ve Emek Örgütlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Sedredil Coşkuner, Başkan Soyer ie Türk-İş, Petrol-İş Sendikası, Metal-İş Semdikası ve Tarım-İş Sendikası gibi İzmir’deki 35 sendikanın İzmir şube başkanları katıldı.

TORBALI GÜNDEMDE

Toplantıda gündeme gelen en önemli konu ise geçtiğimiz haftalarda gündeme gelen işten çıkarmalar oldu. Geçtiğimiz haftalada, Torbalı Belediyesi’de görev yapan iki personelin sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldıkları iddiaları gündeme gelmişti. Bu iddianın ardından bazı işçilerin de başka alanlarda görevlendirildikleri gerekçesiyle Belediye-İş Sendikası, belediyenin önünde işten çıkarılan çalışanların göreve iade edilmesi ve yapılan görev değişikliklerinin geri alınması için çadır kurmuşlardı.

Konunun Türk-İş Bölge Başkanı Hayrettin Çakmak tarafından toplantıda gündeme getirilmesinin ardından; Başkan Soyer’in konuyla ilgili yetkiyi ele aldığı ifade edildi. 

Başkan Soyer’in çözüm için birkaç saat istediği ve “Bu konuyla ilgileneceğim. 2-3 saat içerisinde sorunu çözeceğim” dediği öğrenildi.

TEMSİLCİLERDEN SOYER’E TAM DESTEK

Ilımlı geçen toplantıda, sendika şube başkanlarıyla fikir alışverişinde bulunulduğu belirtildi.

Toplantıda, Çakmak ve Türk-İş’e bağlı sendika şube başkanları ile emek dünyası temsilcilerinin Soyer’I destekleyici konuşmalar yaparak “Yanındayız” mesajı verdikleri ifade edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.