Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Torbalı’da üç yıl sonra aynı kriz! Tartışmalı isim yine gündemde

Torbalı’da üç yıl sonra aynı kriz! Tartışmalı isim yine gündemde

CHP Torbalı’da geçtiğimiz haftalarda Erol Günaydın’ın ilçe başkanlığı görevinden alınmasının ardından ilçede hareketli günler yaşanmaya başladı. Günaydın’ın yerine atanacak geçici başkan için kulislerde nabız yoklanırken, adaylar arasında Övünç Demir’in isminin geçmesi tartışmalara neden oldu. Demir, 2019’da CHP MYK tarafından Torbalı Belediye Başkanlığı için aday gösterilmiş, ancak Torbalı Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Erman Çağlar ile akraba olması nedeniyle parti tabanından gelen tepkiler üzerine adaylığı geri çekilmişti. Torbalı’da Demir’in ilçe başkanlığı için isminin geçmesi üç yıl önceki tartışmaları yeniden alevlendirdi.

  • Ege Postası
  • 10.11.2021 - 15:59

EGEPOSTASI –  CHP Torbalı’da geçtiğimiz ay İl Yönetimi tarafından ilçe başkanlığı görevinden alınan Erol Günaydın’ın yerine atanacak ismin belirlenmesi konusunda bilmece sürerken, yeni bir kriz kapıda. Geçici yönetim için konuşulan adayların arasında Övünç Demir isminin de geçmesi kulislerde tepkileri de beraberinde getirdi.

KADROLU ADAY TEPKİSİ!

2014 ve 2019 yerel seçimlerinde belediye başkanlığı için aday adayı olan Övünç Demir’in bu kez ilçe başkanlığında adının geçmesi CHP kulislerinde “kadrolu aday” tepkilerinin yükselmesine neden oldu. Demir’i istemeyen partililer kulislerde, “Her yere aday oluyor, bu nedenle ilçe başkanlığını belediye başkan adayı olmak için basamak olarak kullanacak. Ve seçim zamanı koltuğu bırakacak” şeklinde konuşuyor.

MYK ADAY GÖSTERMİŞ TEPKİLER ÜZERİNE ADAYLIKTAN GERİ ÇEKİLMİŞTİ

Demir, 2019 yerel seçimlerinde belediye başkan aday adayı olmuş ismi adaylık için MYK’dan çıkmıştı. Ancak, AK Parti’nin Torbalı’daki etkili isimlerinden Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ve AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Erman Çağlar’la akraba olması nedeniyle CHP’den yükselen tepkiler üzerine MYK, Demir’in adaylığını çekmiş ve  Torbalı’da merhum Başkan İsmail Uygur’u aday göstermişti.

YAKLAŞIK ÜÇ YIL SONRA YİNE AYNI KRİZ

Öte yandan Erol Günaydın’ın ilçe başkanlığı görevinden alınmasının ardından yerine kimin atanacağı henüz belirlenemezken, başkanlık için ismi geçenlerden biri de Övünç Demir. Ancak partililer Demir ismine yine sıcak bakmıyor. Demir isminin ilçe başkanlığı için gündeme gelmesi, parti kulislerinde 2019 yerel seçimleri aday belirleme sürecinde yaşanan tartışmanın aynısını yeniden alevlendirdi. Kulislerde AK Partili Çağlar’ın Demir’in eniştesi olması nedeniyle “AK Parti ve CHP grupları karşı karşıya geldiğinde ne olacak?” , “Kararları evde birlikte mi alacaklar?” gibi sorular partililer tarafından dillendiriliyor.

Diğer bir yandan seçimden seçime ortaya çıktığı ifade edilen Demir’in bugüne kadar partinin hiçbir faaliyetinde bulunmaması da partililer tarafından kulislerde eleştirilen bir diğer konu oldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.