Dolar 32,5492
%0.01
Euro 34,8246
%-0.12
Altın 2.439,570
%0.39
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Torbalı’da seçim günü: Yeni başkan kim olacak?

Torbalı’da seçim günü: Yeni başkan kim olacak?

Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un vefatının ardından, belediye meclisi bugün yeni belediye başkanını seçmek için toplanacak. Belediye başkanlığı için CHP’nin adayını meclis öncesinde gerçekleştirilecek grup toplantısı sonrasında açıklaması bekleniyor.

  • Ege Postası
  • 27.04.2021 - 08:53

EGEPOSTASI- Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, geçtiğimiz hafta solunum yolu rahatsızlığı nedeniyle vefat etmişti.

Uygur’un defninin ardından İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Belediye Kanunu’nun 45. maddesi gereğince Torbalı Belediye Meclisi’ne belediye başkanı seçimi için davet çıkarmıştı.

Seçim tarihinin belli olmasının ardından mecliste grubu olan partilerin kimi aday çıkaracakları merak konusu oldu.

Tarihin belli olmasının ardından aday belirleme çalışmalarına başlayan CHP İzmir İl Başkanlığı, aday belirleme sürecini sıkı tutarak Torbalı’ya büyük bir mesai harcamıştı.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz  Yücel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer idaresinde yönetilen süreç boyunca, ikili hem belediye meclis üyeleriyle görüşmüş hem de CHP İzmir milletvekillerinin görüşlerini almışlardı.

CHP'DE İBRE O İSİMDE

CHP'de bugüne kadar yapılan ikili görüşmelerde, milletvekilleriyle ve meclis üyeleriyle olan görüşmelerde bir çok isim konuşulsa da ibrenin Mithat Tekin'e döndüğü ve saat 12.00'de yapılacak grup toplantısında son kez masaya yatırılacağı ve ismi netleştirecekleri öğrenildi.

TORUN İZMİR'E GELDİ

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'un İzmir'e geldiği ve bir toplantı yapacağı belirtilirken, adayın kim olacağı konusunda fikir alışverişi yapacağı ifade edildi.

AK PARTİ'NİN ADAYI BELLİ OLDU

Daha önce aday çıkarılıp çıkarılmayacağı konusunda Genel Merkez’den talimat beklenildiği ifade edilirken gizli yürtülen çalışmalar neticesinde  AK Parti Grubunun adayı Meclis Grup Başkanvekili Özgür Erman Çağlar oldu.

MECLİS GRUP DAĞILIMI

Torbalı Belediye Meclisinde 18’i CHP’li, 10’u AK Partili, 2’si MHP’li ve 1’i de DEVA Partili olmak üzere toplamda 31 meclis üyesi bulunuyor.

Mecliste, Belediye Başkanı, yapılacak gizli oylamayla seçilecek. 

İlk iki oylamada üye tam sayısının üçte iki ve üçüncü oylamada üye tam sayısının salt çoğunluğu aranacak. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılacak. Dördüncü oylamada en fazla oy alan üye, belediye başkanı veya başkan vekili seçilmiş olacak. Oyların eşitliği durumunda kura çekimine gidilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.