Dolar 32,5948
%0.37
Euro 34,8108
%0.23
Altın 2.494,820
%0.42
Bist-100 9.457,00
%-0.71

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Torbalı’da gözler AK Parti’de: İtiraz başvurusu ne zaman yapılacak?

Torbalı’da gözler AK Parti’de: İtiraz başvurusu ne zaman yapılacak?

İzmir 1. İdare Mahkemesi’nin Torbalı Belediye Başkanı seçimine ilişkin AK Parti belediye başkan adayı Özgür Erman Çağlar’ın yaptığı yürütmeyi durdurma talebinin reddine karar vermesinin ardından gözler AK Parti’ye çevrildi. Mahkeme kararının ardından parti yetkilileri üst mahkemeye itiraz edeceklerini söylemişlerdi. Konuya ilişkin Egepostası’na konuşan AK Parti Torbalı İlçe Başkanı Selman Günaydın, gerekçeli kararın ellerine yeni geçtiğini ve değerlendirmeler sonucunda itiraz başvurusunda bulunacaklarını söyledi. 

  • Ege Postası
  • 09.06.2021 - 16:19

TENZİLE AŞÇI/ EGEPOSTASI- Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un vefatının ardından, Torbalı Belediye Meclisi, 27 Nisan Salı günü yeni belediye başkanını meclis üyeleriyle yapılan seçimin 3. turunda oyların salt çoğunluğunu alan CHP Grubunun adayı Mithat Tekin, belediye başkanı seçilmişti.

Seçimin hemen ardından AK Parti’nin adayı Özgür Erman Çağlar, seçimde CHP’li meclis üyelerinin kullandıkları oy pusulasının üzerine kimliklerini koyarak fotoğraf çektikleri ve bu fotoğrafları da WhatsApp grubunda ifşa ettiklerini iddia ederek gizli oy ilkesinin ihlal edildiğini iddia ederek, yürütmeyi durdurma talebiyle dava açmıştı.

Öte yandan; İzmir 1. İdare Mahkemesi, geçtiğimiz Cuma günü davaya ilişkin kararını verdi ve oy birliği ile seçime dair yapılan itirazların reddine karar vermişti.

Kararın ardından AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, kararın ara karar olduğuna dikkat çekerek gerekçeli kararın henüz ellerine geçmediğini geçtikten sonra yapılan değerlendirmeler sonucunda bir üst mahkemeye itiraz başvurusunda bulunacaklarını söylemişti.

Konuya ilişkin Egepostası’na konuşan AK Parti Torbalı İlçe Başkanı Selman günaydın, gerekçeli kararın ellerine yeni ulaştığını ve değerlendirmeler sonucunda üst mahkemeye itiraz başvurusunda bulunacaklarını söyledi. 

“ÜST MAHKEMEYE YAPILAN BİR BAŞVURU YOK”

Mahkemenin gerekçeli kararının ellerine yeni ulaştığını ve değerlendirme aşamasında olduklarını kaydeden Başkan Günaydın, “Gerekçeli karar elimize yeni ulaştı. Dün meclis üyelerimizle bir toplantı yaptık ve durumu değerlendirdik. Henüz bir başvuruda bulunmadık. Arkadaşlarımızla uzun süren detaylı bir toplantı yaptık ve tek tek görüşleri aldık. Hukukçularımız da konuyu değerlendiriyor. Değerlendirmelerin ardından bir karar vereceğiz. Yakın zamanda bir karar vereceğiz ama şu an üst mahkemeye yapılan bir başvuru yok” dedi.

“DELİLLER ORTADA OLDUĞU İÇİN...”

Başkan Günaydın, İdare Mahkemesi’nin ‘yürütmeyi durdurmayı ret’ kararını da değerlendirirken verdikleri kararın kendilerini şaşırttığını ifade etti ve “Biz tabii ki kararın bu şekilde çıkmasını beklemiyorduk. Deliller, fotoğraflar ve video görüntüleri ortada. Biz mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı bekliyorduk. Karara şaşırdık açıkçası. Ama bir hukuk devletiyiz ve itiraz yolları açık. Ona göre bir yol haritası çizeceğiz. Ama dediğim gibi beklediğimiz bir karar değildi. Deliller ortada olduğu için yenilenmesi yönünde bir karar bekliyorduk” diye konuştu.

“AÇIK AÇIK USULSÜZLÜK YAPILDIĞINA İNANIYORUZ”

Başkan Günaydın, üst mahkemeden nasıl bir karar beklediklerine ilişkin ise şunları söyledi; “Burası bir hukuk devleti. Yönlendirme gibi olacak söylemlerden kaçınıyoruz. Dikkat ettiyseniz biz bu süreçte herhangi bir açıklama yapmak ama CHP, yargıyı yönlendirici birçok açıklamada bulundu. ‘Adalete  güveniyorsak şöyle karar çıkacak’, ‘Adalet böyle tecelli etmeli’ gibi hem vekilleri hem il başkanı hem de genel başkan yardımcılarına kadar bu tarz açıklamalarda bulundular. Biz ise bize soran herkese ‘Yargı kararını bekliyoruz, ona göre hareket edeceğiz’dedik. Ben şu anda üst mahkemeye itirazı açık olan bir durumla ilgili mahkeme şu kararı verir deme doğru olmaz. Ama itiraz yolu açık ve biz de değerlendirmemizi yaptıktan sonra karar vereceğiz. Çünkü biz seçimde açık açık usulsüzlük yapıldığına inanıyoruz ve bunu kanıtları da elimizde. İnşallah itiraz durumumuza  göre üst mahkeme durumu daha iyi inceler. 
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.