Dolar 32,5125
%-0.08
Euro 34,9430
%0.33
Altın 2.434,670
%0.47
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Torbalı kararına Başkan Yücel’den ilk açıklama

Torbalı kararına Başkan Yücel’den ilk açıklama

Torbalı Belediye Başkanı seçimlerine ilişkin İzmir 1'inci İdare Mahkemesinin kararına itiraz eden AK Parti’nin adayı Özgür Erman Çağlar’ın İzmir Bölge İdare Mahkemesi’ne yaptığı itiraz başvurusu birliği ile reddedildi. Kararı değerlendiren Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, kararın bekledikleri bir karar olduğunu belirtti ve “Mahkemenin verdiği karar gibi Bölge İdare Mahkemesi’nin kararı da bizce doğru, haklı ve yerinde bir karar” dedi.

  • Ege Postası
  • 22.06.2021 - 17:46

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un vefatının ardından, Torbalı Belediye Meclisi’nde yapılan seçimle CHP Grubunun adayı Mithat Tekin, belediye başkanı seçilmişti.

Seçimin hemen ardından AK Parti’nin adayı Özgür Erman Çağlar, seçimde CHP’li meclis üyelerinin kullandıkları oy pusulasının üzerine kimliklerini koyarak fotoğraf çektikleri ve bu fotoğrafları da WhatsApp grubunda ifşa ettiklerini belirterek yürütmeyi durdurma talebiyle seçimi mahkemeye taşımıştı.

Öte yandan; başvuran kısa bir süre sonra İzmir 1. İdare Mahkemesi, seçime dair yapılan “yürütmeyi durdurma talebinin” reddine oy birliğiyle karar vermişti.
Kararın ardından Çağlar, yaklaşık iki hafta önce ise idare mahkemesinin kararını bir üst merciye taşıyarak İzmir Bölge İdare Mahkemesi’ne kararı ilişkin itiraz başvurusunda bulunmuş ancak Bölge İdare Mahkemesi de oy birliği ile itirazın reddine karar vermişti.

"BİZİM BEKLEDİĞİMİZ BİR KARARDI"

Mahkemenin kararını değerlendiren Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, kararın bekledikleri bir karar olduğunu belirtti ve “yerinde” bir karar olduğunu söyledi. 

Kararın nihai karar olmadığını belirten Başkan Yücel, nihai kararın mahkemenin incelenmesi sonucunda verileceğini söyledi. 

Kararın bekledikleri bir karar olduğunu söyleyen Başkan yücel, seçimde hukuka aykırılık olmadığının altını çizdi ve “Bu karar bizim beklediğimiz bir karardı. Zaten İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma talebine ilişkin verdiği karar çok açık ve net. Yürütmeyi durdurmanın yasada birtakım sebepleri vat. Her şeyden önce açık bir hukuka aykırılık olması gerekiyor. Diğer yandan yürütmesi durdurulan idari işlemin uygulanmasının telafisi imkansız bir zarara neden olması gerekiyor. Somut olayda bunların her ikisi de mevcut değil. Hukuka aykırılık da yok.  Dava konusu işlemin uygulanması halinde bir zarar doğması gibi bir ihtimal de yok. Dolaysıyla mahkemenin verdiği karar gibi Bölge İdare Mahkemesi’nin kararı da bizce doğru, haklı ve yerinde bir karar” dedi.

Başkan Yücel ayrıca karar neticesinde; bugüne kadar yapılan Torbalı ve Menemen benzetmelerinin de boşa çıktığını gösterdiğini ifade etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.