Dolar 32,5518
%0.02
Euro 34,8534
%-0.04
Altın 2.424,390
%-0.24
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
‘Tebliğ karmaşasına’ Karabağ’dan ilk yorum: Siyaseti siyasi mecrada çözmek isterim

‘Tebliğ karmaşasına’ Karabağ’dan ilk yorum: Siyaseti siyasi mecrada çözmek isterim

İki dönem Bayraklı Belediyesi’nin başkanlığını yapan Hasan Karabağ 2019 Kasım ayında partisi CHP’den ihraç edilmiş ancak geçtiğimiz günlerde Karabağ’ın ihraç kararının kendisine resmi olarak tebliğ edilmediği öğrenildi ortaya çıkmıştı. Yaşanan gelişmeler hakkında Egepostası’na konuşan Karabağ, ihraç kararına ilişkin itirazı parti Yüksek Disiplin Kurulu (YDK)’na yaptıklarını söyledi. YDK’dan olumlu sonuç beklediklerini ifade eden Karabağ, “Ben CHP’yi mahkemeye taşımak isteyen bir insan değilim. Siyaseti siyasi mecrada çözmek isteyen bir insanım. Ben bu durumun içeride çözüleceğine inanıyorum” dedi.

  • Ege Postası
  • 30.08.2021 - 18:30

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İki dönem Bayraklı Belediyesi’nin başkanlığını yapan Hasan Karabağ hakkında 31 Mart 2019 yerel seçimleri aday belirleme sürecinde yaptığı açıklamalar nedeniyle kesin ihraç talebiyle dosya hazırlanmıştı. 

Karabağ disiplin sürecine girmesine neden olan sözleri belediye başkanı iken söylediği için dosya Merkez Yönetim Kurulu’na gönderilmiş, oradan da Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmişti. Yüksek Disiplin Kurulu ise dosyayı İzmir’e geri göndermişti. Yaşanan gelişmelerin ardından Karabağ’ı partiden ihraç etmişti.

Ancak geçtiğimiz günlerde flaş bir gelişme yaşanmış ve Karabağ’a, partiden ihraç edildiğinin resmi olarak tebliğ edilmediği ortaya çıkmıştı.

Yaşanan tebliğ karmaşasının ise Karabağ’ın avukatının ihraç tebliğine ilişkin İl Başkanı Deniz Yücel’i aramasıyla ortaya çıktığı belirtilmiş ve yaşanan karmaşanın ardından ihraç tebliği Karabağ’ın avukatına yapılmıştı.

KARABAĞ’DAN İLK AÇIKLAMA

Yaşanan gelişmelerin ardından Egepostası’na konuşan Karabağ, ihraç kararına ilişkin YDK’ya itirazlarını ilettiklerini ifade etti ve konunun mahkemeye taşınmasını istemediğini söyledi. 

Karabağ, konuya ilişkin şunları söyledi; “Bugün 30 Ağustos. Kuruluşun, başlangıcın olduğu gün. Atatürk bize iki emanet bıraktı. Benim en büyük eserim CHP ve Türkiye Cumhuriyeti’dir dedi. Biz de onun yolundan gittiğimiz için ikisine de sahip çıkma adına CHP’li kalmaya uğraşıyoruz.”

“BENİM SAVUNMAM DA ALINMADI”

İtirazdan olumlu sonuç beklediklerinin altını çizen Karabağ,  “YDK’ya yaptığım itirazdan olumsu bir sonuç alacağımı düşünüyorum. Benim ihraç kararımı YDK vermedi. Buraya gönderdi ve il disiplin verdi. YDK, ‘Benim yetkim yok, siz bakın’ demiş. YDK’nın bu kararı ile göndermesi de doğru değil, ilin kararı aldıktan sonra kararın bana tebliğ edilmemesi ve ifademin alınmaması da doğru değil. Benim savunmam da alınmadı. Hukuk açısından uygun değil.  Savunma yok, tebliğ yok. Tebliğ olmayınca ben bunu bir üst makam olan YDK’ya da götüremedim. YDK ayda bir kez toplanıyor. Beni savunmaya çağırırlarsa gideceğim. Süreci takip ediyorum” dedi.

“BEN CHP’Yİ MAHKEMEYE TAŞIMAK İSTEYEN BİR İNSAN DEĞİLİM”

Olayın mahkemeye taşınmasını istemediğini belirten Karabağ, sorunun siyasi arenada çözülmesi gerektiğini söyledi ve “Ben CHP’yi mahkemeye taşımak isteyen bir insan değilim. Siyaseti siyasi mecrada çözmek isteyen bir insanım. Ben bu durumun içeride çözüleceğine inanıyorum” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.