Dolar 32,5416
%-0.02
Euro 34,8825
%0.05
Altın 2.432,290
%0.09
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
TBMM’de İzmir tartışması

TBMM’de İzmir tartışması

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) İzmir Menemen tartışması yaşandı. AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, “İzmir’de sizin Menemen Belediye Başkanınız biliyorsunuz yolsuzluktan görevden alındı. Biz o soyut iddiaları ne İzmir’de ne de bu kutsal kürsüde hiçbir defa dile getirmedik. Çünkü iddialar temelsizdi” dedi.

  • Ege Postası
  • 12.01.2023 - 13:08

EGEPOSTASI- TBMM’de CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın, AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenoğlu hakkında yapmış olduğu açıklamalar sonrası AK Parti sıralarından CHP sıralarına tepki geldi.

AK Partili vekillerden bazıları Menemen hatırlatması yaparak “Özel, İzmir’i çok iyi bilir” ifadeleriyle CHP’lilere sataştılar.

Bunun üzerine söz alan CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel ise Menemen açıklaması yaptı.

Özel’in açıklamalarının ardından meclis kürsüsünden seslenen AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, “İzmir’de sizin Menemen Belediye Başkanınız biliyorsunuz yolsuzluktan görevden alındı. Biz o soyut iddiaları ne İzmir’de ne de bu kutsal kürsüde hiçbir defa dile getirmedik. Çünkü iddialar temelsizdi” dedi.

İŞTE YAŞANAN TARTIŞMALAR

‘AK PARTİ DEMEK İSRAF DEMEKTİR’

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, meclis kürsüsünde, AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenoğlu Ban hakkındaki iddiaları yeniden gündeme getirdi.

CHP’li Tanal, “Zehra Taşkesenlioğlu’nun eşi ve abisiyle ilgili kamuoyuna yansıyan bilgilerden dolayı o dosya Meclis’e gelmeyecek, iki tane milletvekilinin dosyasını buraya getireceksiniz. Fezlekeler gelince, Meclis’e geliş sırasına göre gelir. Geliş sırasına göre getirilmeyen fezlekeler, Meclis kanun yapma tekniğine, tüzüğe, Anayasa’ya aykırılıktır. Bu bir keyfiliktir. Bu keyfilik, aynı zamanda bir yolsuzluk çeşididir. Dört tane bakan vardı, Cumhurbaşkanı ‘Kardeşim istifa edin’ dedi. O dönem namuslu, dürüst bir şekilde Çevre Şehircilik Bakanı vardı, orada dedi ki ‘Yapılan her işi Cumhurbaşkanı muvafakati ile yaptım' dedi. AK Parti demek, pahalılık demektir. AK Parti demek; enflasyon, işsizlik demektir. AK Parti demek, israf demektir. AK Parti demek; yasaklar, yoksulluk, yozlaşma demektir. AK Parti demek, adaletsizlik demektir. AK Parti demek, çürümüş sistem demektir, çürümüşlük demektir. AK Parti, artık tek partili bir sisteme geçiş yapan bir partidir. AK Parti, artık miadını doldurmuş, meşruiyetini kaybeden bir partidir. Kanunu, Anayasa’yı hiçe sayıyor. Bin 700 tane dosyanın içinden keyfi olarak 2 tane milletvekilinin dosyası geliyorsa bu kanunsuzdur” dedi.

Tanal’ın açıklamalarının ardından Mecliste gerilim yaşandı.

ÖZEL: İZMİR AK PARTİ TEŞKİLATININ BENDEN BU KADAR TEDİRGİN OLMASINI ANLAMIYORUM

AK Parti sıralarından, CHP Grupbaşkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel’e yönelik ‘Özel İzmir’i çok iyi bilir’ ifadeleriyle sataşıldı. Bunun üzerine söz almak isteyen CHP’li Özel’e Meclis Başkanvekili tarafından ‘sataşma yok’ denilerek söz verilmek istenmedi.

Özgür Özel bu kez “İzmir’de olan yolsuzluklardan bahsediliyor, Özgür Özel iyi bilir deniliyor. Konuşmamdan bu kadar korkuyorlarsa konuşmayayım” dedi. Daha sonra yerinden söz alan Özel şöyle konuştu:

“Bu tartışma değerli hatip tarafından sürekli gündeme getiriliyor. Hazır tutanak altındayken İzmir basını da ilgilenir. Ortaokul, lise, üniversiteyi İzmir’de okuyup askerliği de İzmir’de yaptım. Evim İzmir’e 20 dakika mesafede, partinin Grupbaşkanvekiliyim. İzmir’de beni panele çağırıyorlar beyfendiler diyorlar ki; ‘Özgür Özel İzmir’in yeni patronu. Bir sonraki dönem İzmir’e gelecek.’ Tutanak altında söylüyorum, taş yerinde ağırdır Manisa’dan başka bir yerde siyaset düşünmüyorum. İzmir AK Parti teşkilatının benden bu kadar tedirgin olmasını anlamıyorum. Biraz kibirli olsam kendime atfetdecem ama bunu sizin kendinize özgüvensizliğiniz olarak kabul ediyorum. Menemen’de bir belediye başkanı hakkında, sizin bahsettiğiniz işlem olmadan bir ay önce CHP müfettiş görevlendirmiş, usulsüzlük tespit etmiş, partiden ihraç etmiş. Sizin ‘ya istifa et ya da gereğini yaparız’ dediğiniz, ‘ya FETÖCÜ’sünüz ya da rüşvetcisiniz’ dediğiniz, belediye başkanlarından bir tanesi hakkında gidip de gereğini yaptınız mı ? Bu utançla yaşayın ya” diye konuştu.

KAYA: NE İZMİR DE NE DE BU KUTSAL KÜRSÜDE DİLE GETİRMEDİK

Tartışmaların üzerine meclis kürsüsünde konuşma yapan “İzmir’de sizin Menemen Belediye Başkanınız biliyorsunuz yolsuzluktan görevden alındı. Bu görevden alınma sürecinde sizin iki milletvekilinizi töhmet altında bırakacak açıklamalar yaptı. Biz o soyut iddiaları ne İzmir’de ne de bu kutsal kürsüde hiçbir defa dile getirmedik. Çünkü iddialar temelsizdi. Ama sayın Tanal, siz burada karısını kamerada kayıt altına almış bir ahlaksızın ifadelerini tekrar ettiniz. Bu ayıp size yeter” dedi.

Öte yandan Buca metrosuna değinen Kaya, "Buca Metrosu ihalesinde sadece Buca Metrosu ihalesine bakın. 529 milyon TL fazlaya yapılmış bir ihale gerçekleşti ve yeterliliği olmadığı için ikinci sırada kalmış firma... Marmaray ve Çanakkale Köprüsü’nü yapan geçmişte de sosyal demokrat olup sizde de siyaset yapmış arkadaşlardan oluşan bir şirket. Ama gelip bir araştırma ve inceleme istiyorsanız gidersiniz İzmir’de bu açıklama ve araştırmaları yaparsınız. Onun için iğneyi önce kendinize çuvaldızı başkasına batırın"açıklamasını yaptı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.