Dolar 32,5123
%-0.09
Euro 34,9530
%0.36
Altın 2.433,940
%0.44
Bist-100 9.789,00
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tazminat istemi Susmuş'un başını yaktı: Yönetim düştü

Tazminat istemi Susmuş'un başını yaktı: Yönetim düştü

Krizlerle gündeme gelen CHP Bayraklı’da flaş bir gelişme yaşandı. İlçe yönetiminden 10 isim, İlçe Başkanı Pınar Susmuş’un depremde hasar gören mülkü için belediyeden 600 bin TL tazminat talep etmesinin ardından İl Başkanlığı’na istifalarını verdi. İstifalarla birlikte Susmuş’un yönetimi düştü.

  • Ege Postası
  • 01.11.2021 - 12:44

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Aylardır ilçe yönetimi ve belediye ile yaşanan krizlerle gündeme gelen CHP Bayraklı’da flaş bir gelişme yaşandı.

CHP İlçe Başkanı Pınar Susmuş’un geçtiğimiz aralık ayında seçimle göreve gelen 24 mahalle temsilcisini bir gece yarısı görevden alması yerine başka isimleri atamasıyla ilçede başlayan gerilim Susmuş’un karar defterini ilçe binasından çıkardığı gerekçesiyle İlçe Sekreteri Kemal Kaygül’ü görevden almasıyla daha da artmıştı.

İlçe yönetimi ve ilçe belediyesi ile devam eden gerilim ve uyuşmazlığın ardından geçtiğimiz aylarda ilçe yönetiminden yaklaşık 10 isim İl Başkanlığı’na gelerek Susmuş’un istifasını istemiş, istifa edilmediği takdirde kendilerinin görevi bırakacaklarını söylemişlerdi. Yaşanan gerilim İl Başkanı Deniz Yücel’in devreye girmesiyle yatışmıştı.

FLAŞ HAMLE

Öte yandan; Susmuş’un geçtiğimiz hafta, Bayraklı Belediyesi’nden depremde hasar gören ve ardından yıkılan konutu için 500 bin lira maddi ve 100 bin lira manevi tazminat talep etmesinin ardından ilçede bir kriz daha patlak vermişti.

Son yaşanan krizin ardından İlçe Başkanı Susmuş’a muhalif olan 10 ilçe yöneticisi bugün İl Başkanlığı’na gelerek istifa dilekçelerin sundular. Yöneticilerin istifa etmesiyle birlikte Susmuş’un yönetimi düştü.

Yöneticiler adına yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Son günlerde Bayraklı İlçe Başkanımız Sayın Pınar Susmuş’un medya yer alan haberleri ile ilgili İlçe yönetim kurulu olarak kamuoyuna zorunlu açıklama yapmak zorunluluğu olmuştur.

30 Ekim 2020 tarihinde ilçemiz Bayraklı’da meydana gelen depremde birçok bina tamamen yıkılmış ondan daha fazlası da az ve orta derecede hasar almıştır. Depremde zarar gören vatandaşlara sosyal devlet ilkesinden dolayı iktidarın yardım etmesi gerekirken en büyük yardım belediyemiz tarafından yapılmıştır.

Belediyemiz tarafından depremzedelerin mağduriyetlerini azaltmak için yapılan çalışmalar ve alınan kararlar merkezi yönetim tarafından ya geciktirilmiş ya da engellenmeye çalışılmıştır. Bu konuda Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu iki defa ilçemize gelmiş ve depremzedelerin sorunlarını dinlemiş ve çözülmesi için belediye başkanlarımıza talimatları vermiştir.

Partimizin bu kadar hassasiyet gösterdi konu ile ilgili ilçe başkanı olarak gerçek sorumlu olan iktidardan hesap sorulması gerekirken kişisel çıkarına öncelik vermiş, belediyelerimize temelsiz suçlamalar yaparak partimizi kamuoyunda zor duruma düşürmüştür. İlçe başkanı bulunduğu makamla bağdaşmayan tutum sergilemiştir. Halbuki ilçe başkanı olarak kendi sorununu değil, tüm depremzedelerine orunlarını çözecek politikalar üretmeliydi.

Bu yaşanan gelişmelerin ardından iktidara koşan partimizin iktidar yürüyüşünün önünde engel olmamak için biz aşağıda isimleri bulunan yönetim kurulu üyeleri görevlerimizden istifa ediyoruz.

Kemal Kaygül
Tansel Namlıses
Zuhal Eroğlu
Ali İzzet Uğur
Teoman Karaca
Erol Atkın
Ozan Uludağ
Hülya Devrilen Akay
Mehmet Kaya
Serkan Yıldırım”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.